بورس‌نیوز، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
چهارشنبه ۰۱ مهر ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۵
کد خبر : ۱۵۴۸۰۷
رویترز نوشت: دو ماه پس از موافقتنامه هسته ای به دست آمده بین ایران و 1+5 مقامات درمورد رکود اقتصادی هشدار می دهند زیرا مصرف کنندگان از خرید کالاهای داخلی دست نگه داشته اند و منتظر ورود برندهای ( مارک های ) بین المللی به کشور هستند.

به گزارش «انتخاب»، مشتری ها از خودرو گرفته تا یخچال و تلویزیون ، منتظر مدل های بیشتر و رقابتی هستند که تولید کنندگان ایرانی را مجبور خواهد کرد قیمت ها را کاهش و کیفیت ها را افزایش دهند.

موافقتنامه ایران و قدرت های جهان ( آمریکا ، روسیه ، فرانسه ، چین ، انگلیس و آلمان ) که ماه ژوئیه به دست آمد احتمالا لغو تحریم های بانکداری و دیگر تحریم ها را در سال 2016 به دنبال خواهد داشت و روابط تجاری خارجی ها را با شرکت های ایرانی یا صادرات به ایران تسهیل خواهد کرد.

آمار بانک مرکزی ایران نشان می دهد از زمانی که این موافقتنامه هسته ای به دست آمده ، تولید کنندگان ایرانی شاهد کاهش میزان فروش بوده اند.

تحلیلگران نیز و مقامات نیز انبارها پر از کالاهایی است فروش نرفته و باد کرده است.

مهرداد عمادی کارشناس مسائل اقتصادی در لندن گفت عجله بازرگانان غربی برای ورود به بازار ایران باعث شده است مصرف کنندگان ایرانی متوجه شوند که به زودی کالاهای متنوع تر با قیمت های رقابتی تر و کیفیت بالاتر و همچنین با خدمات پس از فروش بهتر وارد بازار خواهد شد.

چنین رقابتی احتمالا در طولانی مدت باعث تقویت اقتصاد ایران خواهد شد اما پیش بینی مصرف کنندگان درمورد قیمت های پایین تر و کالاهای خارجی به چالشی برای تولید کنندگانی تبدیل شده است.

خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ( ایرنا ) این ماه به نقل از اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور ایران اعلام کرد متاسفانه برخی از مردم گمان می کنند قیمت ها پس از موافقتنامه هسته ای به طور ناگهانی کاهش خواهد یافت و به همین علت بازار با رکود روبرو شده است.

به ویژه صنعت خودروسازی ایران که بزرگ ترین بخش غیر نفتی اقتصاد کشور به شمار می رود با رکود شدید روبرو است.

خبرگزاری دانشجویان ایران ( ایسنا ) به نقل از تقی مهری رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی اعلام کرد در پنج ماه نخست امسال که از 21 مارس آغاز می شود ثبت خودروهای جدید با کاهش 15 درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته روبرو بوده است.

اخیرا در ایران کمپینی به منظور تحریم خودروهای داخلی آغاز شده است و این تاکیدی بر ناامیدی مردم از فقدان گزینه های مختلف برای خرید خودرو است.

طرفداران این کمپین می گویند دو شرکت خودروسازی ایران یعنی ایران خودرو و سایپا از تعرفه های واردات برای فروش خودروهای منسوخ و بدون ایمنی خودشان با قیمت های بالا استفاده می کنند.
مهدی که یکی از طرفداران کمپین تحریم خودرو است در صفحه فیس بوک خود نوشت :« من دو هفته قبل خودرو خودم را فروختم و می خواستم یک خودرو جدید بخرم اما تصمیم گرفتم صبر کنم تا قیمت ها بیشتر کاهش یابد. خودروسازهای ایرانی باید بدانند که دیگر نمی توانند بر بازار حاکم باشند.»

صدا و سیمای ایران ماه اوت به نقل از محمد رضا نعمت زاده وزیر صنعت معدن و تجارت این کشور اعلام کرد پس از موافقتنامه هسته ای ، فروش کالاهای خانگی پنج تا شش درصد کاهش یافته است.

یک فروشنده کالاهای خانگی ازجمله یخچال ، ماشین لباسشویی و جاروبرقی در تهران گفت فروش این کالاها پس از موافقتنامه هسته ای ایران کاهش یافته است.

در حالی که مصرف کنندگان ایرانی مشتاقانه در انتظار دسترسی به گزینه های بیشتر در بازار هستند ، اکثر سیاستگذاران به دنبال حمایت از تولید داخلی و تقویت رشد اقتصادی هستند.

نعمت زاده این ماه گفت کمپین به راه افتاده علیه خودروهای داخلی در رسانه های اجتماعی تهدیدی برای اقتصاد است. وی همچنین آنهایی را که این کمپین را به راه انداخته اند و از آن حمایت می کنند خائن و ضد انقلاب نامید.

نعمت زاده سپس تحت فشار حسن روحانی رئیس جمهور ایران عذرخواهی کرد زیرا اظهارات او باعث عصبانیت مردم شده بود.

محمد رضا سبزعلیپور رئیس مرکز تجارت جهانی تهران در مصاحبه با رویترز گفت :«‌ اگر ما به اقتصاد بازار آزاد اعتقاد داشته باشیم باید بپذیریم که حق همیشه با مصرف کننده است.»
اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
تک تیرانداز بختیاری
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
چهارشنبه ۰۱ مهر ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۵
از شما دیگه بعیده این رو میگید چون دست مردم پولی نیست که منتظر برند مرند جدید باشند پول ندارن که نون شب رو تهیه کنندن وقت شما دنبال قرتی بازی و مد و مدل هستین
ناشناس
چهارشنبه ۰۱ مهر ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۸
پولها دست مردم نیست همه را تو بانکها برای سود 24% سپرده کردن!
ناصر
شنبه ۰۴ مهر ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۷
ناشناس 13:38

چرت نگو .. کجا 24 درصد میده ؟؟ بیا بگو .
مردم با حقوق 1.5 براشون پولی باقی میمونه که برن سپرده کنن ؟؟
متضرر
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
چهارشنبه ۰۱ مهر ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۱
در این چند ساله خودرو سازان وسرمایداران انقدر مردم بچاره ایران رادوشیده اند که دیگر پولی برای خرید ندارند انشا ا... با ادامه کمپین تحریم اگر قیمتها به نصف وکمتر از ان هم خواهد شد وجلوی زیاده خواهی اقایون واقا زاده ها گرفته میشود
علیرضا
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
چهارشنبه ۰۱ مهر ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۹
سلام: چرایش معلوم است.یک کلام مردم پول ندارند وبعضی ها به نان شب محتاج هستند.
ناشناس
چهارشنبه ۰۱ مهر ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۰
بعضی ها؟!؟ خیلی ها!
مالباخته
شنبه ۰۴ مهر ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۷
احسنت ...
313
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
چهارشنبه ۰۱ مهر ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۳
خوب زياد خوردين الان بايد بالا بيارين تا حال اقتصاد خوب شه وگرنه اگر در مقابل افزايش کيفيت و کاهش قيمت مقاومت کنين حالتون خوب نميشه .!
ناشناس
ROMANIA
چهارشنبه ۰۱ مهر ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۶
دلیلش سودهای نجومی بانکهاست که ارزش و قیمت پول را شدیدا" بالا برده و همه دوس دارن از پولشون با سپرده گذاری و دریافت سالانه 28% - 30% سود ماهانه و روزشمار از بانک ، پول در بیارن.
مثلا" قیمت یک خودروی خیلی معمولی 30 میلیون تومان است اگر در بانک یا موسسات سپرده گذاری بشه ، ماهانه 700 هزار تومان (حداقل حقوق کارگر) را دریافت میکنه!!!!!!
تو این شرایط بالا بودن سود بانکی مثل باتلاقی شده که هر روز اقتصاد را در خودش بیشتر و بیشتر فرو میکشه!!!
بالا بودن سود بانکی مثل فقویت کننده رکود اقتصادی عمل میکنند.
متاسفانه دولتمردان هم خودشان را به خواب زده اند!
امیدوارم آقای روحانی در کنار آمارهای کاهش تورم به آمارهای سودهای بانکی و بیکاری و تعطیلی تولید و رکود هم توجه بکنه.
ناشناس
شنبه ۰۴ مهر ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۲
30 % روزشمار !! مگه میشه ؟ مگه داریم ؟
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۰۵ مهر ۱۳۹۴ - ۱۸:۵۰
نمی خرند چون پول ندارن , بزودی تقاضا بکلی از بازار رخت می بنده ....