بورس‌نیوز، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
جمعه ۲۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۳:۲۲
کد خبر : ۱۷۳۰۹۰


وزیر کشور اقتصاد مقاومتی

وزیر کشور با بیان اینکه برخی از نظامات ما همگام با حرکت جهادی و اقتصاد مقاومتی نیست، گفت: نظام مالی کشور یکی از این نظامات است، زیرا پول‌ها از همه کشور در تهران جمع شده و بیش از ۵۰ درصد آن در تهران هزینه می‌شود.

به گزارششبکه تحلیلگران اقتصاد مقاومتیبه نقل از فارس، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور با حضور در برنامه تیتر امشب پیرامون عملکرد این وزارتخانه در حوزه اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: ویژگی‌های اقتصاد مقاومتی از نظر رهبری هم در قالب سیاست‌های کلی ۲۴گانه و هم در سخنان مفصلی که از سال ۸۹ داشتند مانند عدالت‌محوری، دانش‌بنیانی، درونگرایی و ارزش افزوده وجود داشته که تجلی همه اینها در کل جغرافیای ایران است.

وی با بیان اینکه همواره این موضوع در دولت مطرح بوده که بتوانیم در چارچوب اقتصاد مقاومتی الگوهای منطقه‌ای را پیش ببریم، گفت: در این خصوص دو نوع تصمیم اتخاذ شد اول آنکه پروژه‌های ملی را در قالب سیاست‌های ۲۴گانه تعریف کنیم و این پروژه‌ها، برش‌های استانی داشته باشد و در استان‌ها پیگیری شوند.

رحمانی فضلی افزود: تصمیم دیگر این بود که چند استان را به عنوان الگو انتخاب کنیم و اقتصاد مقاومتی را در آن استان‌ها پیش ببریم که دولت و رئیس جمهور موافقت کردند و سه استان آذربایجان شرقی، کرمان و لرستان انتخاب شدند.

وزیر کشور ادامه داد: رئیس جمهور و دولت در ارزیابی که داشتند به دلیل موفقیت این الگو در سه استان نمونهدستور دادند دیگر استان‌ها هم دارای متولی شوند و هر وزیری متولی دو استان شد.

وی با اشاره به اقدامات وزارت کشور در اجرای اقتصاد مقاومتی گفت: ما در وزارت کشور کمیته اقتصاد مقاومتی تشکیل داده‌ایم در ذیل آن کمیته مشاوران اقتصاد و کمیته فنی تشکیل شد.

رحمانی فضلی ادامه داد: در این راستا ۸۸ اختیار را در یک مرحله و ۱۰۰ اختیار را در مرحله دیگر از دولت گرفتیم و اختیارات استانداران را بالا بردیم تا خودشان بتوانند تصمیمات را اتخاذ کنند.

وزیر کشور پیرامون اجرای اقتصاد مقاومتی در آذربایجان شرقی گفت: در کوتاه‌مدت باید واحدهای تولیدی مشکل‌داری که در استان بودند مشکل‌شان حل می‌شدهمچنین طرح‌های میان‌مدت و بلندت مدت نیز طرح‌ریزی شد از جمله حل مشکل کارخانه تراکتورسازی تبریز بود که با بانک کشاورزی به توافق رسیدیم به تعداد تراکتورهای موجود در انبار کارخانه تسهیلات در اختیار کشاورزان قرار گیرد تا بتواند آن تراکتورها را خریداری کنند.

وی تصریح کرد: دولت برای راه‌اندازی واحدهای غیرتعطیل ۱۶ میلیارد تومان احصا کرد. همچنین ۲۰۰ واحد تولید قطعات مرتبط با کارخانه تراکتورسازی هم فعال شد.

رحمانی فضلی پیرامون اجرای اقتصاد مقاومتی در استان کرمان نیز گفت:‌ در این استان میزان حرکت ما در جذب سرمایه خصوصی بسیار زیاد بوده است و در ایام دهه فجر ۷هزار میلیارد تومان طرح آماده افتتاح داشتند که قرار بود رئیس جمهور نیز امروز به آنجا برود که به خاطر بارندگی و شرایط جوی بد و نامساعد نتوانست به رفسنجان بروند.

وزیر کشور خاطرنشان کرد: پیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان زمینه جذب سرمایه‌گذاری جدید در آنجا ایجاد شد. همچنین در شهر بم جدید که ۲ سال قبل ۱۵۰۰ کارگر مشغول بودند امروز این میزان به ۱۰ هزار کارگر رسیده است. همچنین تولید اتومبیل از ۳ هزار به ۸۰ هزار رسیده است.

وی در ادامه پیرامون اجرای شهر اقتصاد مقاومتی در کرمان با همکاری بنیاد مستضعفان گفت:‌ در این استان صندوقی به عنوان صندوق تسهیلات خرد تشکیل شد که هرچقدر مردم در آنجا پول می‌گذاشتند بنیاد مستضعفان نیز همان مقدار می‌گذاشت. ۶ ماه قبل سرمایه این صندوق ۶۰۰ میلیون تومان بود که امروز سهم مردم به یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون رسیده که بنیاد نیز همان مقدار را می‌گذارد.

رحمانی فضلی افزود: ۷۰ درصد جرائم و تخلفاتی که در آن منطقه بوده با ایجاد شهر اقتصاد مقاومتی حل شد. همچنین طرح همیاران آب اجرا شد که ۲۰ درصد صرفه‌جویی در مصرف آب صورت گرفت. همچنین طرح مثلث توسعه را داریم که استاندار، امام جمعه و نماینده شهر اضلاع این مثلث هستند و وظیفه‌شان مشارکت مردم و جذب سرمایه‌ خصوصی است.

وزیر کشور با بیان اینکه در استان لرستان همین اقدامات صورت گرفت، گفت: ما تمامی موانع، مشکلات و ظرفیت‌ها در راه اقتصاد مقاومتی را شناسایی کردیم. حدود ۶۰۰ مورد فعالیت تولیدی که در روستاها که خلاقانه بوده را احصا کردیم که ۳۰۰ مورد آن را در بانک اطلاعات وزارت کشور قرار دادیم و ۱۰۰ مورد دیگر آن را در کتابی چاپ کردیم.

وی در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: فعالان اقتصادی استان مرکزی به من می‌گفتند بعد از برجام ۷ درصد هزینه صادرات ما کم شده امکان دسترسی به تسهیلات خارجی زیاد شده و بازارهای جدید باز شده است با سهولتی که در عرصه بین‌المللی ایجاد شده کارها سرعت بیشتری گرفته است.

رحمانی فضلی با تأکید براینکه برخی از نظامات ما همگام با حرکت جهادی نیست، گفت:‌ نظام برنامه‌ریزی ما بخشی، کلان و متمرکز است و این نظام متناسب با استفاده از ظرفیت مناطق نیست.

وزیر کشور افزود: نظام بودجه‌ریزی ما نیز مبتنی بر توزیع منابع براساس جمعیت و فعالیت است که این موجب عدم توازن و تعادل در کشور شده است. همچنین نظام اداری ما که برای تمرکززدایی ساخته شده، اما نمی‌توانیم این نظام متمرکز بروکراکتیک و پیچیده را حل کنیم.

وی ادامه داد: نظام دیگری که با اقتصاد مقاومتی و مدیریت جهادی سازگار نیست نظام مالی و پولی ما است، از همه کشور پول‌ها در تهران جمع می‌شود و بیش از ۵۰ درصد آن در تهران هزینه می‌شود.

رحمانی فضلی در پایان با بیان اینکه هیچ گلایه‌ای از عدم همکاری دستگاه‌های دیگر ندارم، گفت:‌ سپاه و بسیج هم‌دوش دیگر دستگاه‌ها در اجرای اقتصاد مقاومتی در روستاها کار می‌کنند همچنین کمیته امداد و دیگر دستگاه‌ها نیز حضور دارند اما باید بدانیم این کار زمانی موفق می‌شود که مردم وسط بیایند و کار را برعهده بگیرند.


اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
شنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۴
ساخت 3 تقاطع غیرهم سطح میدان شریعتی و میدان صنعت و میدان ورزش اراک بدون مناقصه به قرارگاه خاتم الانبیا سپرده شده تا مقدمات نابودی و بیکار کردن پیمانکاران بومی اراک فراهم شود