بورس‌نیوز، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
چهارشنبه ۱۶ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۴:۵۸
کد خبر : ۱۷۳۹۱۳
بررسی تجارت خارجی ایران در سال ۹۵ نشان می‌دهد

️بر اساس کارنامه تجارت خارجی ایران در سال ۱۳۹۵، بزرگ‌ترین خریدار کالاهای ایرانی در این سال کشور چین بود و این در حالی است که آمار حاکی از افزایش علاقه تجار ایرانی به خام فروشی است.

مجموع تجارت خارجی ایران در سال ۱۳۹۵ به ۸۷ میلیارد و ۶۱۴ میلیون دلار رسید که این رقم نشان می‌دهد حجم تجارت خارجی ایران در سال گذشته سه میلیارد و ۶۴۶ میلیون دلار افزایش یافته و تجار ایرانی ۴.۳۴ درصد بیشتر از سال ۱۳۹۴ مبادلات تجاری با سایر کشورها انجام داده‌اند.

بر اساس این گزارش، مجموع ارزش تجارت خارجی ایران در سال ۱۳۹۴ به میزان ۸۳ میلیارد و ۹۶۸ میلیون دلار بود و ارقام نشان می‌دهد که تجارت خارجی ایران برای دومین سال متوالی تراز بازرگانی مثبت را تجربه کرده و ارزش صادرات غیر نفتی ایران ۲۴۶ میلیون دلار بیشتر از کل واردات کشورمان بوده است.

همچنین حجم عملیات تجاری صادرات و واردات در گمرکات سراسر کشور در سال ۱۳۹۵ به ۱۶۳ میلیون و ۴۷ هزار تن رسید که بر پایه این آمار، گمرکات کشور در سال گذشته به میزان ۳۳ میلیون و ۹۸۸ هزار تن بیشتر از سال ۱۳۹۴ تشریفات گمرکی انواع کالاهای صادراتی و وارداتی را انجام داده‌اند و حجم کاری گمرکات در سال ۱۳۹۵ به میزان ۲۶.۳ درصد افزایش داشته است. حجم عملیات گمرکی کشورمان در سال ۱۳۹۴ در مجموع  ۱۲۹ میلیون و ۵۹ هزار تن بود.

واردات و صادرات ایران در مدار ۴۳ میلیارد دلار

صادرات غیر نفتی ایران در ۱۲ ماهه سال ۱۳۹۵ در مجموع به ۴۳ میلیارد و ۹۳۰ میلیون دلار رسید که این میزان در مقایسه با سال پیش از آن، ۳.۵۴ درصد رشد را نشان می‌دهد. همچنین واردات ایران در سال ۱۳۹۵ به ۴۳ میلیارد و ۶۸۴ میلیون دلار رسید که نسبت به سال ۱۳۹۴ به میزان ۵.۱۶ درصد رشد داشته است.

در سال گذشته وزن کالاهای وارداتی ایران در مجموع ۳۳ میلیون و ۳۹۹ هزارتن بود، در حالیکه در این مدت ۱۲۹ میلیون و ۶۴۸ هزارتن انواع کالا صادر شد.

اقلام عمده صادراتی

سال گذشته بخش پتروشیمی در صادرات، کارنامه خوبی داشت و در مجموع ارزش صادرات محصولات پتروشیمی ایران با ۹ درصد افزایش به ۱۴ میلیارد و ۳۴۰ میلیون دلار رسید.

ارزش صادرات محصولات پتروشیمی کشورمان در سال ۱۳۹۴، ۱۳ میلیارد و ۱۳۴ میلیون دلار بود. همچنین ارزش صادرات میعانات گازی در سال گذشته بهبود یافت و در واقع با ثبت بهترین عملکرد، ارزش صادرات این کالا با ۵۶ درصد افزایش به هفت میلیارد و ۳۲۰ میلیون دلار رسید، اما در خصوص صادرات سایر کالاها در مجموع شاهد کاهش ۱۰ درصدی در صادرات بودیم.

افزایش علاقه ایرانی‌ها به خام فروشی

اقلام عمده صادراتی کشورمان در سال ۱۳۹۵ نیز به ترتیب شامل میعانات گازی به ارزش هفت میلیارد و ۳۲۰ میلیون دلار، روغن‌های سبک و فراورده‌ها به جز بنزین به ارزش دو میلیارد و ۴۷۹ میلیون دلار، گازهای طبیعی مایع شده به ارزش دو میلیارد و ۷۹ میلیون دلار، پروپان مایع شده به ارزش یک میلیارد و ۲۲۲ میلیون دلار و گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده به ارزش یک میلیارد و ۲۰۴ میلیون دلار بود.

با این حال متوسط قیمت هر تن کالای صادراتی کشورمان در سال ۱۳۹۵ به ۳۳۹ دلار رسید و ۲۵ درصد در مقایسه با سال ۱۳۹۴ کاهش یافت که این رقم نشان‌دهنده تمایل بیشتر صادرکنندگان ایرانی به خام فروشی است.

افزایش قیمت متوسط کالاهای وارداتی

اقلام عمده وارداتی در سال ۱۳۹۵ شامل ذرت دامی به ارزش یک میلیارد و ۴۱۳ میلیون دلار، لوبیای سویا به ارزش ۹۰۹ میلیون دلار، وسایل نقلیه موتوری با حجم سیلندر ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ سی سی به ارزش ۸۹۳ میلیون دلار، قطعات منفصله جهت تولید خودروی سواری به ارزش ۷۸۲ میلیون دلار و برنج به ارزش ۶۹۰ میلیون دلار بود.

با این حال متوسط ارزش هر تن کالای وارداتی در سال ۱۳۹۵ به ۱۳۰۸ دلار رسید که در مقایسه با سال ۱۳۹۴ به میزان ۱۰.۶۶ درصد افزایش داشت و این موضوع نشان می‌دهد تمایل تجار ایرانی به واردات کالاهایی با حجم کمتر و ارزش بیشتر در سال ۱۳۹۴ افزایش یافته است.

چین، بزرگ‌ترین خریدار کالاهای ایرانی در سال ۹۵

عمده‌ترین خریداران کالاهای ایرانی در سال ۱۳۹۵ به ترتیب شامل کشور چین به ارزش هشت میلیارد و ۳۷۷ میلیون دلار، امارات متحده عربی با هفت میلیارد و ۴۳۶ میلیون دلار، عراق با شش میلیارد و ۱۱۱ میلیون دلار، ترکیه با سه میلیارد و ۲۴۴ میلیون دلار و جمهوری کره با دو میلیارد و ۸۷۷ میلیون دلار بوده‌اند.


در سال ۱۳۹۵ صادرات غیر نفتی ایران به چین ۹ درصد، امارات متحده عربی سه درصد، عراق دو درصد، ترکیه ۳.۵ درصد و جمهوری کره ۲۳۰ درصد افزایش داشته است.

️کشورهای عمده صادرکننده کالا به ایران

کشورهای عمده صادرکننده کالا به ایران در سال ۱۳۹۵ به ترتیب شامل چین با ۱۰ میلیارد و ۷۵۳ میلیون دلار، امارات متحده عربی با شش میلیارد و ۴۰۷ میلیون دلار، جمهوری کره با سه میلیارد و ۴۶۰ میلیون دلار، ترکیه با دو میلیارد و ۷۳۸ میلیون دلار و آلمان با دو میلیارد و ۵۳۷ میلیون دلار است.

در سال ۱۳۹۵ واردات ایران از چین ۲.۶ درصد افزایش، امارات متحده عربی ۱۷.۵ درصد کاهش، جمهوری کره شش درصد کاهش، ترکیه‌ ۸.۳ درصد کاهش و از آلمان ۳۹.۲ درصد رشد داشته است.
اشتراک گذاری :
ارسال نظر