بورس‌نیوز، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۲۷ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۷
مدیرعامل بورس کالای ایران عنوان کرد:

فاینکس 2017 فرصتی برای شناخت ابزارهای جدید مالی

وی به رشد 34 درصدی ارزش معاملات محصولات پتروشیمی نیز اشاره کرد و از انجام اقدامات بهبود دهنده ای نظیر قراردادهای بلندمدت، کمک به صنایع پایین دست برای خرید محصولات و همچنین حذف دامنه نوسان های برای برخی از محصولات این حوزه سخن گفت.
کد خبر : ۱۷۴۱۰۳
نویسنده :
کیوان فر

مدیرعامل بورس کالای ایران در دهمین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه اقدامات سال 95 ضمن تشریح برنامه های سال 96 این مجموعه، فاینکس 2017 را فرصتی برای افزایش دانش سرمایه گذاری و شناخت ابزارهای جدید مالی برای فعالان بازار سرمایه دانست.

به گزاش بورس نیوز، حامد سلطانی نژاد با اعلام اینکه شاخص های بازار صنعتی و معدنی در سال 95 نسبت به 94 با رشد 22 درصدی ارزش روبه رو بوده است، گفت: در حوزه معاملات کشاورزی در سال 95 نسبت به سال 94 شاهد 229 درصد افزایش حجم و 197 درصد ارزش معاملات بوده ایم.

وی به رشد 34 درصدی ارزش معاملات محصولات پتروشیمی نیز اشاره کرد و از انجام اقدامات بهبود دهنده ای نظیر قراردادهای بلندمدت، کمک به صنایع پایین دست برای خرید محصولات و همچنین حذف دامنه نوسان های برای برخی از محصولات این حوزه سخن گفت.

وی در حوزه فرآورده های نفتی نیز به روند کاهش قیمت جهانی نفت پرداخت و از افزایش حجم معاملات با وجود کاهش ارزش اندک معاملات، سخن گفت.

سلطانی نژاد درخصوص رشد قابل توجه معاملات بازار فرعی گفت: بازار فیزیکی در سال 95 نسبت به سال 94 با افزایش 10 درصدی حجم و رشد 25 درصدی ارزش معاملات روبه رو بود. حجم معاملات قراردادهای آتی هم نسبت به سال 94 به میزان 89 درصد و ارزش آن نیز 134 درصد رشد داشته است.

سلطانی نژاد آماری از معاملات اختیارمعامله ارایه کرد و گفت: معاملات مشتقه نیز با 91 درصد افزایش در حجم به 50 میلیارد تومان رسیده و در ارزش طی سال 95 با 134 درصد افزایش روبه رو بوده است.

مدیرعامل بورس کالای ایران در ادامه با بیان اینکه معاملات سلف موازی در سال 95 نسبت به سال 94 با افزایش 163 درصدی حجم و 669 درصدی ارزش رو به رو بوده ، گفت: شرکت های تولیدکننده در قالب معاملات سلف موازی نیز در بورس کالا تأمین مالی کرده اند . همچنین در کل بازارهای کالایی شاهد افزایش حجم معاملات به میزان 26 درصد و ارزش آن به میزان 73 درصد نسبت به سال 94 بوده ایم.

سلطانی نژاد همچنین به ارزش بازار اوراق مبتنی بر کالا نیز اشاره کرد و گفت: ارزش مالی این بازار 446 میلیارد ریال است و 55 درصد بازار ما به معاملات اوراق بهادار مبتنی بر کالا تعلق دارد.

به گفته مدیرعامل بورس کالای ایران ارزش تالار صنعتی و معدنی در سال گذشته 42 درصد، تالار پتروشیمی 31 درصد، فرآورده های نفتی 19 و تالار کشاورزی نیز 8 درصد بوده است.

وی در خصوص تامین مالی شرکت های تولیدکننده از طریق معاملات سلف نیز گفت: در قالب قراردادهای سلف 15 هزار و 700 میلیارد تومانی برای صنایع مختلف تامین مالی شده است. همچنین عمده تامین مالی صنایع در حوزه صنعتی و معدنی با 74 درصد رخ داده است و معاملات کشاورزی و پتروشیمی نیز در رتبه های بعدی تامین مالی از طریق معاملات سلف هستند.

سلطانی نژاد در حوزه معاملات گواهی سپرده نیز از رشد 82 درصدی ارزش معاملات ذرت و 15 درصدی ارزش معاملات جو سخن گفت و تاکید کرد: برای مرجعیت قیمتی در حوزه کالایی باید بازار مشتقه و نقدی قوی داشته باشیم، به طوری که کشف قیمت در بازار نقدی با معاملات گواهی سپرده مدیریت شود.

حامد سلطانی نژاد در تشریح برنامه های بورس کالا در سال ۹۶ گفت: انجام معاملات قراردادهای اختیار معامله روی محصولاتی همچون جو و ذرت از برنامه های بورس کالا در سال جدید است.

وی همچنین انجام معاملات برخط اختیار معامله، قرارداد آتی قیر، معاملات گواهی سپرده کالایی محصولات صنعتی و پتروشیمی، معاملات پیمان های آتی و سوآپ کالایی، معاملات حق امتیاز، راه‌اندازی تابلو مناقصه، معاملات گواهی سپرده کالایی صنعتی و پتروشیمی و ایجاد زیرساخت‌های رتبه بندی مشتریان و تدوین شاخص مسکن، طراحی مدل جهت انتشار بلیط حمل و نقل و استراتژیک محور شدن وجه تضمین معاملات اختیار را نیز از مهمترین اقدامات سال 96 دانست و در مورد توسعه و گسترش بازار مالی ابراز امیدوای کرد.


اشتراک گذاری :
ارسال نظر