بورس‌نیوز، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
سه‌شنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۶:۵۷
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: توسعه ابزارهای مشتقه روی زعفران هم باعث پوشش ریسک‌های موجود در معاملات سنتی خواهد شد و هم توسعه ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در کشور را به همراه خواهد داشت.
کد خبر : ۱۸۹۴۳۶

به گزارش بورس نیوز، محمدرضا پورابراهیمی درباره راه‌اندازی معاملات آپشن زعفران بیان کرد: به کارگیری ابزارهای مشتقه مانند قراردادهای آتی و آپشن زعفران در بورس کالا، هم به افزایش قدرت تولیدکنندگان کمک می‌کند و هم در بخش تجاری شرایطی را فراهم می‌کند که تعهدات خارج از کشور در حوزه صادرات به نحو مطلوب پاسخ داده شود.

وی درباره بورس کالا به عنوان یک بستر معاملاتی شفاف افزود: بورس کالا به عنوان یک بستر معاملاتی شفاف و قانونمند است که به منظور ایجاد عدالت و شفافیت به وجود آمده و منعکس‌کننده بخش واقعی اقتصاد است. بحث پوشش ریسک هم یکی دیگر از مزیت‌هایی است که همیشه در حوزه استفاده از ابزارهای مشتقه مطرح بوده که در این رابطه ابزار معاملاتی قراردادهای آپشن یکی از ظرفیت‌های مهم در این بخش است.

پورابراهیمی تاکید کرد: توسعه ابزارهای مشتقه روی زعفران هم باعث پوشش ریسک‌های موجود در معاملات سنتی خواهد شد و هم توسعه ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در کشور را به همراه خواهد داشت.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه ابزار معاملاتی آپشن یک ابزار چندوجهی است، ادامه داد: می‌توان گفت راه‌اندازی این معاملات در بورس کالا روی محصول صادراتی زعفران یک اتفاق حائز اهمیت و مثبت است که به ایجاد تعادل قیمت‌ها در بازار این محصول کمک می‌کند. بطوریکه راه‌اندازی این ابزار در بازار مشتقه بورس کالا بخشی از نوسانات را پوشش داده و کاهش نوسانات قیمتی را به همراه دارد تا قیمت محصول بیمه شود.

به گفته رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، قراردادهای آپشن، معاملات زعفران را از ریسک نوسان قیمت‌ها به خصوص در فصل برداشت خارج می‌کند و با پوشش ریسک در بخش‌های مختلف بازار این محصول را به تعادل خواهد رساند.

وی ادامه داد: گستره ابزارهای مالی بورس کالا هر چه افزایش پیدا می‌کند به تعادل بخشی منطقی‌تر بازار کمک کرده و می‌تواند بخشی از ریسک‌هایی را که پیش از این به واسطه عدم وجود ابزارهای مالی بوده، به طور کامل پوشش دهد.

این نماینده مجلس دهم در خصوص بین‌المللی شدن معاملات زعفران در بورس کالای ایران تصریح کرد: هر زمان در بازار هر محصولی زنجیره این ابزارها تکمیل شود، به دلیل آنکه کارآمدی، پوشش ریسک و تعادل بخشی منطقی را برای آن بازار به ارمغان می‌آورد، می‌تواند آن بازار را به عنوان مرجع قیمتی بین‌المللی آن محصول تبدیل کند.

پورابراهیمی افزود: بورس کالا نیز با تکمیل این ابزارهای مالی روی محصول زعفران می‌تواند به مرجع قیمتی بین‌المللی طلای سرخ تبدیل شده و به عنوان محور اصلی معاملات خارج از کشور نیز معرفی شود که در این شرایط دیگر کشورها از چنین بازاری ثبات بیشتر قیمت‌ها را استنباط خواهند کرد.


اشتراک گذاری :
ارسال نظر