کسب رتبه اولین تولید کننده بزرگ آب گرمکن و شوفاژ دیواری در خاور میانه
جلسه مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت گروه صنعتی بوتان ( سهامی عام ) رأس ساعت 15:00 روز یکشنبه مورخ 1393.04.29 درمحل قانونی شرکت با حضور بیش از 83 درصد سهامداران برگزار شد.
ترکیب هیات رئیسه مجمع با حضور آقای شاهین خلیلی به عنوان رئیس مجمع و نظارت آقایان ابن رضا و سمنانی و به دبیری آقای ابراهیمی تشکیل شد.
همچنین نماینده سازمان بورس و نماینده موسسه حسابرسی نیز در جلسه حضور داشتند.
مجمع پس از استماع گزارش هیأت مدیره توسط جناب آقای ابراهیمی و گزارش بازرس قانونی تصمیمات ذیل را اتخاذ نمود.
1- تصویب صورتهای مالی منتهی به سال مالی 1392.12.29
2- تقسیم 150 ريال به عنوان سود نقدی به ازای هر سهم
3- انتخاب موسسه حسابرسی آرمان راهبرد به عنوان حسابرس و بازرس اصلی و موسسه حسابرسی سامان فندال به عنوان بازرس علی البدل
4- انتخاب روزنامه اطلاعات به عنوان روزنامه کثیر الانتشار
گزیده اطلاعات:
پیام هیئت مدیره:
مرور کلی بر وضعیت تحولات صنعت مربوطه در سال مالی مورد گزارش:
سال 1392 یکی از پر چالش ترین سالهای صنعت و بخش خصوصی بود که ادامه فعالیت و بقاء شرکتها و کارخانجات تولیدی را با موانع جدی روبرو نمود. ادامه تحریم های بین المللی، انتخابات ریاست جمهوری و تغییرات دولت، رکود تورمی، افزایش قیمت حامل های انرژی، رکود ساخت و ساز، عدم اثر بخشی سیاست های کسب و کار اقتصادی همگی از مواردی هستند که در ادامه این گزارش به توضیح اهم آنها پرداخته خواهد شد:
تحریم های بین المللی بر علیه ایران:
تحریم های بین المللی منابع ارزی کشور را با محدودیت های جدی و بیشتری از گذشته مواجه ساخت. ارز مرجع صرفا به موارد خاصی مانند دارو و مواد غذایی تخصیص یافت و بقیه صنایع از این مزیت محروم شدند. تخصیص ارز مبادلاتی نیز برای سایر صنایع بر اساس اولویت بندی ده گانه صورت پذیرفت که مطابق با آن برخی از مواد اولیه مورد نیاز بخش تولید از شمول تخصیص ارز مبادلاتی مستثنی گردیدند. برای موارد مشمول نیز ارز مبادلاتی به کندی تخصیص می یافت و در بسیاری از موارد بانکهای عامل برای انجام حوالجات ارزی مجبور به استفاده از صرافی ها و واسطه های زیادی می شدند که این امر موجب بروز ریسک و هزینه های هنگفتی برای تولید کنندگان بود. در نهایت بسیاری از تأمین کنندگان کالا بدلیل مشکلات بانکی و همچنین ریسک از دست دادن کسب و کار خود ب سایر کشور ها، روابط خود با مشتریان ایرانی را قطع نموده و واردات مواد اولیه از خارج از کشور با چالش جدی روبرو گردید.
رکود تورمی
پدیده رکود تورم بروز همزمان دو معضل اقتصادی تورم بالا و نرخ پایین رشد اقتصادی است که عوارض و پیامد های بسیار نا مشاعدی از جنبه های مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی بر کشور تحمیل می کند که در این میان بعد اقتصادی آن از اهمیت بیشتری برخوردار است. معضل اخیر در سالهای گذشته نیز کم و بیش بروز نموده بود ولی در سال 1392 به اوج خود رسد و کماکان نیز ادامه دارد. اقتصاد دانان وابستگی کشور به درآمد های نفت، وابستگی مالی دولتها به منابع بانک مرکزی، افزایش پول پر قدرت، سیاستهای انبساطی پولی را از دلایل مهم بروز این پدیده می دانند. در سالی که گذشت، بدلیل کاهش قدرت خرید مردم، تقاضا برای خرید کالاها به شدت کاهش یافت و کاخانجات با انباشت موجودی های کالا و ظرفیت بلا استفاده مواجه گردیدند و نتیجتا مجبور به تعطیلی یا کاهش فعالیت های خود شدند. بسیاری از کارگران اخراج و در نهایت نرخ بیکاری افزایش یافت. بدین ترتیب به دلیل ارتباط مستقیم تورم و بیکاری، با افزایش نرخ تورم، نرخ بیکاری هم افزایش یافت و شرایطی به وجود آمد که نرخ رشد تولید داخلی کند و بازار ها با رکود جدی مواجه شدند.
افزایش قیمت حامل های انرژی
در راستای اجرای قانون هدفمندی یارانه ها، قیمت حامل های انرژی و به تبع ان قیمت تمام شده تولیدات افزایش زیادی پیدا کرد. این در حالی بود که به دلیل رکود بازارو کنترل قیمت ها توسط سازمان ها و نهاد های کنترلی، امکان افزایش قیمت فروش برای تولید کنندگان وجود نداشت و بسیاری از آنها بدلیل عدم توانایی در جبران افزایش بهای تمام شده با زیان هنگفتی روبرو گردیدند. مضافا اینکه مطابق قانون هدفمندی یارانه ها مقرر گردیده بود که 30 درصد از منابع مالی ناشی از حذف یارانه ها به خصوص بخش تولید تخصیص یابد که متاسفانه به استثنای موارد بسیار معدود، حمایتی از تولید به عمل نیامد و صرفا اثرات منفی ناشی از اجرای این قانون، شامل حال بخش تولید گردید.
رکود ساخت و ساز
کاهش سرمایه گذاری در بخش مسکن، افت قابل توجه ساختو ساز، کندی و توقف پروژه های مسکن مهر ناشی از کمبود نقدینگی نیز علاوه بر موارد فوق الذکر به نوبه خود موجب کاهش مضاعف تقاضا برای خرید لوازم تاسیساتی بود که تولید کنندگان این بخش را با چالش های بسیار جدی روبرو نمود.
عدم اثر بخشی سیاست های کسب و کار و اقتصادی
شرایط کنونی اقتصاد کشور ناشی از سیاست های مالی و پولی دولت می باشد. سیاست های مالی و پولی در چند سال گذشته برای بخش تولید به مشکلاتی اساسی تبدیل شدند و همانطور که مشاهده می شود در شرایط کنونی بزرگترین مشکل صنعتگران و تولید کنندگان تورمی است که وابسته به سیاست های به کار گرفته شده در سالهای قبل است. تورم در کنار افزایش ناگهانی نرخ ارز، فضای اقتصاد کلان کشور را بی ثبات کرده و این بی ثباتی سمی مهلک برای بخش خصوصی و رشد فعالیت ها در حوزه تولید است. تولید کنندگان بیش از هر چیز نیازمند یک فضای کسب و کار متعادل و با ثبات هستند تا به این ترتیب بتوانند برنامه ریزی کرده و برای ادامه و گسترش فعالیت های خود و نیز انجام سرمایه گذاری های جدید، آینده را پیش بینی کنند. تنها در این صورت است که تولید ملی رشد و توسعه پیدا خواهد کرد. در فضایی که دچار تنش های دائمی و بسیار است و در شرایطی که اقتصاد کلان کشور نوسانات غیر قابل پیش بینی را تجربه می کنند، قطعا هیچ تولید کننده و یا سرمایه گذاری قادر نیست به درستی و با اطمینان فعالیت کند. در وضعیت کنونی اقتصاد کشور که علاوه بر تورم بالا، محدودیتهای ارزی و تحریم های بین المللی وجود دارد، واضح است که تولید نمی تواند شرایط مناسبی داشته باشد. در این خصوص بهبود و ثبات اقتصادی در سطح اقتصاد کلان نیازمند برنامه ریزی دقیق تری می باشد که از حوزه بخش خصوصی خارج می باشد.
مرور کلی بر جایگاه شرکت در صنعت و وضعیت رقابتی آن
شرکت گروه صنعتی بوتان بر پایه دانش، مهارت، تجارت کسب شده در زمینه تولید محصولات تاسیساتی و در سایه تلاش و اثر بخشی نیروی انسانی کارآمد، ضمن مدیریت چالشهای موجود، کماکان در رده های زیر مو قعیت خود را تثبیت نموده است:
* سومین تولید کننده بزرگ آب گرمکن دیواریدر دنیا
* اولین تولید کننده بزرگ آب گرمکن و شوفاژ دیواری در خاور میانه
* دومین تولید کننده بزرگ رادیاتور آلومینیومی در خاور میانه
گروه صنعتی بوتان نیز همانند سایر شرکت های فعال در صنعت تاسیسات از پیامد های موانع شمرده شده بی نصیب نبود، ضمن اینکه به دلیل ورود رقبای جدید داخلی و خارجی به بازار خود با چالشهای دیگری نیز در عرصه کسب و کار مواجه گردید. در نهایت علی رغم بروز موانع یاد شده، در نتیجه انتخاب استراتژی های اثر بخش و تمرکز بر نقاط قوت، موفق به بهره برداری از فرصتها و مدیریت اکثر تهدیدهای کسب و کار گردید و در اکثر موارد به نتایج در حد انتظاری دست یافت.
استراتژی های شرکت
* افزایش سود آوری
* کاهش قیمت تمام شده محصولات تولیدی همزمان با حفظ کیفیت
* انعطاف پذیری در تمامی فعالیت های کسب و کار
* افزایش کار آمدی و اثر بخشی نیروی انسانی به تراز جهانی
* بهینه کردن مصرف انرژی
* تأمین مالی ارزان و به موقع
برنامه ها و چشم انداز وضعیت شرکت برای سال مالی آتی
* افزایش سهم بازار شوفاژ
* افزایش سهم بازار رادیاتور
* حفظ سهم بازار داخلی آبگرمکن
* افزایش سود آوری
* بهبود ساختار سرمایه شرکت، کاهش هزینه های مالی از طریق تأمین مالی از بازار سرمایه
سرمایه و ترکیب سهامداران
سرمایه شرکت در بدو تاسیس مبلغ 30 میلیون ریال (شامل تعداد 600 سهم، به ارزش اسمی هر سهم 50.000 ریال) بوده که طی چند مرحله به شرح زیر به مبلغ 701.452میلیون ریال (شامل تعداد 701.452.430 سهم، به ارزش اسمی هر سهم 1.000 ریال) در پایان سال مالی منتهی به 1392.12.29 افزایش یافته است. در آخرین افزایش سرمایه، شرکت در اجرای بند (39) قانون بودجه سال 1391 کل کشور و آیین نامه اجرایی مصوب هیئت محترم وزیران به شماره 154028/ت 48319 به تجدید ارزیابی دارایی های ثابت (زمین) اقدام نمود و بر اساس مجوز شماره 224015/121 مورخ 1392.03.13 بورس اوراق بهادار در خصوص بلا مانع بودن افزایش سرمایه از این محل، موضوع افزایش سرمایه در تاریخ 1392.03.28 به تصویب مجمع عمومی فوق العاده صاحبان سهام رسید که فرایند مربوطه در اداره ثبت شرکتها جهت افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید ارزیابی ها تا پایان سال مالی مورد گزارش انجام گردید.
همچنین سهامداران دارای مالکیت بیش از 1 درصد سهام شرکت در پایان سال مالی منتهی به 1392.12.29 و تاریخ تأیید گزارش به شرح جدول زیر است:
شرکت از منظر بورس اوراق بهادار
وضعیت معاملات و قیمت سهام
شرکت در تاریخ 1375.12.20 در بورس اوراق بهادار تهران در گروه ماشین آلات و تجهیزات با نماد "لبوتان" درج شده و سهام ان برای اولین بار در تاریخ 1375.12.28 مورد معامله قرار گرفته است.
وضعیت سهام شرکت طی 3 سال اخیر به شرح زیر بوده است:
اطلاعات مقایسه ای پیش بینی های درآمد هر سهم و عملکرد واقعی
اطلاعات مربوط به پیش بینی های درآمد هر سهم شرکت برای سال مالی منتهی به 1392.12.29 و عملکرد واقعی آن به شرح زیر بوده است:
رتبه بندی کیفیت افشاء اطلاعات و نقد شوندگی سهام
وضعیت رتبه بندی از لحاظ نقد شوندگی سهام و کیفیت افشاء اطلاعات در سال مالی منتهی به 1392.12.29 بر اساس ارزیابی سازمان بورس اوراق بهادار به شرح زیر بوده است:
جایگاه شرکت در صنعت:
شرکت در صنعت لوازم تأسیساتی فعالیت می کند که در بورس اوراق بهادار در صنعت ماشین آلات و تجهیزات طبقه بندی شده است. به دلیل عدم حضور بسیاری از شرکتهای فعال این صنعت در بورس اوراق بهادار، اطلاعات شرکت های یاد شده در دسترس و قابل اتکاء نمی باشد. لیکن بر مبنای تحقیقات بازار انجام شده، بخش عمده ای از بازار داخلی محصولات در اختیار شرکت قرار دارد.
مبلغ فروش شرکت معادل 5.679.793 میلیون ریال می باشد. فروش محصولات مختلف این شرکت به تفکیک داخلی و صادرات به شرح زیر است:
برنامه های آتی شرکت:
* افزایش سهم بازار شوفاژ
* افزایش سهم بازار رادیاتور
* حفظ سهم بازار داخلی آبگرمکن
* افزایش صادرات آبگرمکن
* افزایش صادرات شوفاژ و رادیاتور
* افزایش سود آوری
ترازنامه:
صورت سود و زیان:
آدرس وبسایت شرکت:
http://butaneportal.com/main/fa