چهارشنبه سوری بورس با آتش زدن ارزش سهام پالایشی ها
طی معاملات روز جاری سرانجام نماد پالایشی ها پس از هشت ماه توقف طولانی مدت و حرف و حدیث های فراوان بر سر گزارش ها و چالش هایی که با آن مواجه بودند، مجدداً به تابلوی بورس بازگشتند.
به گزارش بورس نیوز، از ابتدا اهالی بازار سرمایه مخالفت خود را با متوقف ماندن نماد شرکت های این گروه اعلام کرده بودند و ما نیز پیشتر درباره این موضوع خبرهای متعددی منتشر کردیم که توقف این نمادها به نفع هیچکس نیست. اما سوالی که امروز در ذهن اهالی بازار به وجود آمد این بود که اطلاعات امروز شرکت های پالایشی با هشت ماه گذشته آنها که به بهانه ابهام در اطلاعات مالی مربوط به نرخ خوراک متوقف شده اند چه تفاوتی داشت.
غیر از این بود که امروز در چهارشنبه سوری سال 93 سرمایه گذاران شاهد سوختن سرمایه هایشان بودند؛ آیا واقعاً پالایشی ها امروز با شفافیت اطلاعاتی باز شدند؟ آیا بعد از این مدت توقف نماد اطلاعاتی که مدنظر مسئولین و خواسته فعالان بورس بود، ارایه شد؟
از این دست سوالات امروز بسیار در ذهن اهالی بازار سرمایه وجود داشت. اما شاید یک سوال به عنوان بزرگترین سوال موجود در ذهن اهالی بازار سهام بود؛ مگر مسئولین اقتصادی و وزارت نفت و نیز مسئولین سازمان بورس وعده حل شدن مشکل پالایشی ها را نداده بودند؟ مگر در گذشته اعلام نکرده بودند که سهامداران این شرکت ها را راضی نگه خواهیم داشت؟ آیا اینگونه سهامداران شرکت های مذکور راضی شدند؟
باز هم تأکید می کنیم ما در گذشته هم اعلام کرده بودیم که با توقف نماد شرکت ها مخالفیم و باید جلوی توقف طولانی مدت نمادها گرفته شود و از بازگشایی نمادهای آنها در روز جاری نیز خوشحال شدیم اما بازگشایی نماد پالایشی ها در روز جاری با ابهام بیشتر و عدم مشخص شدن نتیجه و تکلیف سودهای اعلامی به چه دلیل بود؟
چه دلیلی داشت مسئولین سازمان بورس نماد این شرکت ها را متوقف کنند بی آنکه توان دریافت اطلاعات جدیدی از سوی آنها داشته باشند.
این اتفاقی که امروز بر سر بازار سرمایه آمد و سنگین ترین افت تاریخ بازار را رقم زد که خاطره آن قطعاً در خاطر اهالی بازار تا ابد خواهد ماند نتیجه بی تدبیری و تصمیمات خلق الساعه مدیرانی بود که باید متولی بازار سرمایه و حامی فعالان این بازار با نظارت بر عملکرد ذی نفعان آن باشند.
روی سخنمان با مسئولین این اتفاق است. اگر قرار نبود که گزارش جدیدی از سوی شرکت ها ارایه گردد پس چرا هشت ماه نمادها را متوقف و بازار را به این روز انداختید؟ اگر نمادها را متوقف کردید که با شفافیت اطلاعاتی باز نمایید پس چرا امروز این نمادها را با ابهامات بیش از گذشته مجدداً به تابلوی معاملات بازگرداندید؟
تبعات اینگونه تصمیمات و این قبیل اقدامات نسنجیده را هم فعالان بازار باید بپردازند و هم مدیران و مسئولین اقتصادی کشور و در رأس آنها وزارت اقتصاد.
اگر نماد پالایشی ها متوقف نمی شد و تا به امروز فعالیت آنها در بازار سرمایه ادامه داشت. قطعاً به جرأت می توان گفت که هیچ گونه تغییری با آنچه که امروز اتفاق افتاد به وقوع نمی پیوست به جز آنکه قدرت تصمیم گیری و دسترسی سهامداران به سرمایه هایشان برای مدت هشت ماه از آنها گرفته نمی شد. واقعاً تا به کی سرمایه گذاران باید تاوان بی تدبیری و تصمیمات نسنجیده و یکشبه برخی مدیران را بدهند.
شرکت های پالایشی که هشت ماه گذشته به جهت شفافیت اطلاعاتی متوقف شدند. امروز برمبنای کدامیک از پیش بینی درآمدهایشان در بازار سرمایه کشف قیمت شدند.آیا ابهام در یک شرکت پالایشی با یک eps و p/e مشخص بهتر از ابهام در یک شرکت با دو و یا حتی چهار سود برآوردی نبود؟
اینکه امروز سهامداران این شرکت ها و حتی کل سهامداران بازار را بر سر دو راهی و یا حتی چهار راهی قرار دادیم، به شفافیت اطلاعاتی بازار سرمایه کمک کرده ایم؟
از ابتدا که نماد پالایشی ها در بازار سرمایه عرضه شدند بارها نسبت به غیرشفاف بودن اطلاعات مالی این شرکت ها هشدار داده شد. اگر این شرکت ها شفافیت مالی لازم را ندارند که از ابتدا هم نداشتند پس چرا به بازار سرمایه واردشان کردیم.مگر غیر از این است که سهام "شبندر" و "شتران" با تغییر سودهای دفعتی و قابل توجه مواجه شدند و عجیب ترین اتفاقات بورس را رقم زدند.
هنوز عرضه اولیه سهام "شتران" یادمان نرفته، سهمی که در ابتدای ورود خود به بازار سهام با قیمت 7500 تومان لقب گران قیمت ترین عرضه اولیه بازار را یدک می کشید و پس از رشد قیمت تا حدود 10 هزار و 553 تومان جهت تعدیل سود سهم متوقف گردید. پس از مدتی نیز در قیمت 77 هزار تومان دوباره معاملات خود را از سر گرفت و حتی تا بیش از 115 هزار تومان هم بالا رفت ؛ قیمتی که تا آن روزها برای بازار سهام بی سابقه بود.
اما داستان این بازگشایی به همین جا هم ختم نمی شود؛ چراکه اوج بازی های چهارشنبه سوزی! ببخشید چهارشنبه سوری بورس را امروز در نماد "شتران "مشاهده کردیم.
نماد "شتران" در حالی با قیمت 416 تومان معامله شد که بعد از چند دقیقه اطلاعیه دیگری بر اساس سناریوی دوم این مجموعه روی سایت کدال منتشر شد که در این سناریو "ای پی اس" سهم تقریبا دو برابر سناریوی اول بود و در نتیجه انتشار آن سهم بین کمینه و بیشینه قیمت های امروز سهم 35 درصد نوسان را نظاره کرد. از این رو بایستی به دنبال پاسخ این سوال بود که سود این نوسان از دست تعدادی سهامدار حقیقی و خرد که بعد از چندین ماه بسته بودن نماد از روی ترس و براساس گزارش اول سهم را در قیمت 416 فروختند؛ به جیب چه افرادی رفت؟! آیا نباید در خصوص ابطال معاملات این سهم تصمیم گیری کرد؟
از سوی دیگر وزارت نفت با چه موضوعی با وزارت اقتصاد به توافق رسید و قول راضی نگه داشتن سهامداران این شرکت ها را داد و اگر قرار بود توافق نکنند چه اتفاقی می افتاد؟!!
حال روی صحبتمان با وزارت اقتصاد و شخص وزیر، آقای دکتر طیب نیاست. آقای وزیر سوختن سرمایه سهامداران در شرکت های پالایشی که امروز در بازار سرمایه مشاهده کردید نتیجه اقدامات و تصمیماتی است که در بازار سرمایه ابتدا اجرا می شود و سپس در خصوص آن تفکر می شود.
نمونه های بارز از این دست اقدامات را نیز در سال 93 زیاد دیده ایم. اینگونه تصمیمات و اتفاقات در شرایط حال حاضر تبدیل به ریسک غیرسیستماتیکی شده که اهالی بازار سرمایه همانند تحریم های اروپا و آمریکا از آن هراس دارند.آقای دکتر اینگونه تصمیمات برخی مدیران بورسی کشور تلاش ها و اقدامات شما و تیم اقتصادی دولت را نیز در بازگرداندن رونق و پویایی به بازار سرمایه تحت تاثیر قرار می دهد و در نهایت نیز جبران لطمات وارد آمده از اقدامات خلق الساعه این افراد بر دوش وزارت اقتصاد خواهد افتاد. شاید وقت آن رسیده باشد که از برخی مدیران بورسی بخواهید در نحوه تصمیم گیری ها و اقدامات خود تجدید نظر کنند و یا حداقل خودشان مسولیت تبعات به بار آمده از تصمیماتشان را بر عهده بگیرند.
همچنین نقش مدیران شرکت های پالایشی نیز در دامن زدن به ابهامات موجود غیر قابل انکار است. به عنوان مثال متوجه نشدیم که اعلام دو یا چهار سود پیش بینی شده برمبنای نرخ های اعلامی پالایش و پخش و نرخ های ادعایی شرکت ها یعنی چه؟؟
آیا مگر این شرکت ها می توانند ادعایی هم داشته باشند ، وقتی شرکت های بالا سری آنها تکلیف موضوعی همانند نرخ خوراک و فرآورده های آنها را مشخص می کنند ؟ مدیران این شرکت ها نیز پا را فرا تر از اختیارات خود گذاشته اند و به عدم ایجاد شفافیت در بازار سرمایه دامن زده اند.
اما در نهایت باز به نقش متولیان بازار سرمایه در این رابطه بر میخوریم، چرا باید چنین اطلاعاتی از سوی مدیران این شرکت ها پذیرفته شوند و در سایت رسمی کدال نیز منتشر گردد.
در انتها نکته قابل توجه امروز بازار سهام در نماد پالایشی ها آن بود که این شرکت ها در حالی پا به بازار سرمایه گذاشته اند که طی معاملات روز جاری هیچ یک از فعالان بازار سرمایه متوجه نشدند که پی بر ای و قیمت سهام شرکت هایی همچون "شبندر" با چهار سناریوی اعلامی یا "شاوان" و "شتران " با دو سود برآوردی بر مبنای کدام پیش بینی درآمد هر سهم تعیین گردید.این موضوع نیز برای خود مسولین سوال بود و همین امر سبب شد تا نمادهای پالایشی باز شده هیچ اطلاعاتی از سود پیش بینی شده و پی بر ای در سایت مدیریت فن آوری بورس تهران نداشته باشند.
در پایان گفتنی است رفتار این روزهای مسئولان بازار به ویژه در بازگشایی نماد پالایشی ها طی روز جاری ما را به یاد سریال طنز ماجراهای کلاه قرمزی انداخت؛ همان جایی که "آقای عزیزم ببخشید فرزند لطفا" خطاب به مهمان برنامه می گوید: نوشیدنی میل دارید؟ نوشیدنی شما گرم باشد یا سرد؟ گازدار یا بی گاز؟ خنک یا ولرم؟ آب معدنی یا آب شیر؟ با یخ یا بی یخ؟ یخ خرد یا یخ درشت؟ آب رو تو لیوان بیارم یا تو پارچ؟ پارچ دسته دار یا بی دسته؟ شیشه ای یا پلاستیکی؟ دردار یا بی در؟ پایینش پهن باشه یا باریک؟ حباب روی آب تشکیل شده باشه یا تشکیل نشده باشه؟ پیش دستی باشه یا نباشه؟ پیش دستی گلدار باشه یا گلدار نباشه؟ چینی باشه یا ملامین؟ با سینی یا بدون سینی؟ سینی فلزی یا ملامین؟ نی داشته باشه یا نداشته باشه؟ با قاشق یا بی قاشق؟
فارغ از اینکه این ابهامات و ایجاد سوالات فراوان باعث عصبی و ناراحت شدن مخاطب می شود و در بازار سرمایه هر بار سهامدار بایستی به این پرسش ها پاسخ دهد که سهم خود را با چه ویژگی هایی و برمبنای چه نرخ سود و چه مولفه هایی می خواهد خریداری کند!
سال 93 با این اتفاق رسما خود را در ذهن ها ماندگار کرد سرمایه هایی که در چهارشنبه سوزی حافظ دود شدند و چه بسا سهامدارانی که بالن آرزوهایشان در هوا محو شد.
آموختم که میشود وعده ی آبادانی داد ، اما ویرانی بجای گذاشت
آموختم که میشود حرف زد اما عمل نکرد
آموختم که میشود شعر عدالت و حمایت داد ، اما از راه قانونی مردمانی نیازمند و در سختیها اسیر را چپاول کرد و پاسخگو هم نبود
عیدی منحصر به فردی بود
شاید تا سالها در خاطرم بماند
بورس ایران ، بهترین مکان برای سرمایه سوزی
پس بورس نباید مثل بورسای دنیا شه اقتصاد ما باید جهانی شه تا مشکل حل شه.
بحث مسلمانی و وعده نیست باید با چشمانی باز در بازار سرمایه قدم نهاد ، عدالت 8 ساله اقتصاد مملکت را به این روز انداخت که تا سالها باید جبران خسارت نماییم هرچند که جناب زنگنه نیز آتش بیار معرکه پالایشگاهها و پتروشیمی ها بودند .
این دولت هزینه پاداش مدیرانش را از جیب مستضعفان بر میدارد
همش کشکه....دولت میخواست کسری بوجه شو یه جور جبران کنه صورت مالی سوری داد..همش فیلم...فقط یه مشت سهامدار خرد این وسط سوختن.همش هم تقصیر زنگنه با تیمشه که فقط فیلم بازی میکنن.
ای کاش میشد برای ابطال معاملات امروز قدمی برداشت ، هر چند که همه میدانیم واقعه ی امروز کاملا تعمدی بود و خواست خود آقایون بود
مچینگ شپنا از 110 تومان شروع شد با 200 هزار فروشنده - قضاوت با خودتون
برای ثانیه به ثانیه ی زمان عمرم و ریال به ریال سرمایه ام که در این خانه ی ظلم گذاشتم پشیمانم
این اولین باری نیست که با دروغهای دولت مردان به چاه افتادیم .یادتون باشه در ابتداری کار این دولت بی تدبیر نیز خیلیا وارد بازار نا بسامان شدن و ضررهای هنگفتی متحمل شدن .فقط از خدا میخوام که تقاص این بی تدبیریشونو بدن
کدام گوش شنواست که اینارو بشنوه و عمل کنه؟
کلا سرمایه گذاری جواب نداره فقط باید بشینی و انتظار سوخت شدن اونو بکشی
این اعمال بی اعتمادی و قهر سرمایه گذاران رو در پی دارد به طور جد
کدام گوش شنواست که اینارو بشنوه و عمل کنه؟
کلا سرمایه گذاری جواب نداره فقط باید بشینی و انتظار سوخت شدن اونو بکشی
این اعمال بی اعتمادی و قهر سرمایه گذاران رو در پی دارد به طور جد
پس رفتار اون عزیزی که حاضره سهامشو با قیمت پایین معامله کنه چی میشه؟!
نکنه اون هم با بخشنامه دولت تدبیر و امید میفروشه!
منم سهامدارم. سرمایه ای که آوردم کوچیک تر شده. اما با علم به ماهیت ریسک های سیستماتیک و غیرسیستماتیک اومدم تو این فضا. وصد البته هم بلندمدت اومدم.
توهم توطئه ذهن آدم رو فلج میکنه. نمیذازه مسئولیت عملشو به گردن بگیره.
غیر از توطئه چیز دیگه ای به نظر شما میرسه ؟؟؟
واقعا باید به حال مملکتی تاسف خورد که دولتمردان آن می خواهند از طریق سرمایه های مردمانشان آمارهای اقتصادی خود را خوب جلوه دهند بله دوستان از بین بردن 50 درصد از سرمایه های مردم یعنی عدم ورود این پول به بازارهای دیگر و این یعنی کنترل نقدینگی و در نهایت کنترل تورم
واقعا باید تاسف خورد و بس
ما فرغون سازها
تو این کشور تنها...باید سرمایه گزاری کرد..
1 - چه دلیل قانع کنده ای مدیران تصمیم گیر بورس می توانند ارائه نمایند که شرکتهایی که نزدیک به یکسال نمادشان صرفا بدلیل اعدم ارائه اطلاعات شفاف بسته بوده، ظرف کمتر از 24 ساعت پس از ارائه اطلاعاتی چند برگی و بدون اظهار نظر حسابرس و بازرس محترم شرکت در دو روز مانده به پایان سال بدین شکل بازگشائی شوند؟
2 - کدام یک از این شرکتها پیش بینی سال 94 را را ارائه نمودند که امروز بازگشائی شدند؟ مگر نه این است که تعداد بیشماری شرکت از صنایع دیگر آخرین اطلاعات سال 93 را داده بودند ولی صرفا به دلیل اینکه پیش بینی های سال 94 را اعلام ننموده بودند هرگز بازگشائی نشدند.
3 - آیا براستی میتوان تصور نمود که مچ شدن اولیه شبندر به اوون شکل و صف فروش شدن 20 میلیونی بعد از آن و سپس مچ شدن شرکتهای دیگر کاملا تصادفی بوده است؟ آیا بهتر نبود مچینگ این شرکتها در یک زمان انجام می شد؟ مسئله شتران که نویسنده یادداشت نیز به آن اشاره نمود هم خیلی حائز اهمیت است. آیا براستی سناریوی دوم این شرکت به یکباره به مدیران محترم نازل گردید و مسئولین کدال هم در راستای شفافیت بیتر نسبت به افشای آن اقدام کردند؟
4 - بنده شخصا همواره مخالف جدی بسته بودن طولانی مدت نمادهای بورسی بوده و هستم و این مخالفتم را بارها و بارها به اطلاع جناب خواجه نصیر رسانده ام ولی واقعیت این است که بازگشائی بدین شکل پالایشی ها در روز جاری به زعم بنده ظلم بسیار بسیار بزرگی بود که به دارندگان سهام این شرکتها روا داشته شد.
در پایان از تمام مسولین ذیربط و اهالی بازار سرمایه تقاضا دارم نسبت به این موضوع بسیار مهم بی تفاوت نبوده و تا مرحله درخواست ارائه پاسخی مناسب از مسئولین محترم بورس پیگیر موضوع باشند.
دولتهم فهمیده
پالایشیها مفت باز شدند تا 2 تا 3 ماه اینطوری بازار را مثبت کنند
امان از تصمیمات بی تعهد مسیولین،خودشون که حقوقشون به راهه اینم عیدی و هدیه دم عیدشون بود به ما..........
واقعا همگی به خاطر جلسات متعدد خسته نباشین
دقیقا بهمون بگین در این جلسات چی عنوان میکردین؟؟؟؟؟؟؟؟ یا شایدم تو جلسات به این روزها و ما مردم بیچاره میخندیدین؟؟؟؟؟؟؟؟؟
اقایون و مسولیین حق مردم این نبود این عید چطور میخواین شاد باشین در حالی که دل خیلی ها رو خون کردین؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
معاملات رو باطل کنید
شرکتهای پالایشی باشد،ارائه ی صورتهای مالی و پیش بینی سود انهم بر اساس سناریوهای
مختلف !!! و بازگشایی نمادها چه لزومی دارد؟! مگر آنکه سناریوی اصلی،آتش زدن به سرمایه
مردم و خارج کردن سهام از دست ایشان به قیمت یا مفت باشد؟
اجر بدهد .
2- این جمله کاربر بالا عالی بود,
برای ثانیه به ثانیه ی زمان عمرم و ریال به ریال سرمایه ام که در این خانه ی ظلم گذاشتم پشیمانم
3- پشیمانم از شادی که کردم زمانی که وزیر اقتصاد از مجلس رای اعتماد گرفت ,به اطرافیانم می گفتم تحصیل کرده خارج است و بسیار با معلومات ولی نمیدانستم که با علمش خونه ی محقر خودم را خراب می کند.12 ماه است سرمایه ام در شپنا خوابیده امروز بعد از یکسال با 66 در صد زیان باز شد!
اتفاق تاریخی که امروز در بازار بورس افتاد که تا به حال در هیچ یک از بازار های بورس هیچ یک از کشورهای دنیا تا بحال اتفاق نیافتاده .این اتفاق نشان داد که سازمان بورس که در کاغذ یک شرکت غیر دولتی می باشد کاملا توسط دولت اداره می باشد و فقط ماموریت دارد که خواسته های دولت را در بازار سرمایه انجام دهد. مهم ترین موضوع انتخاب انجام این کار توسط بورس بود که تنها دو روز به انتهای سال بود انجام داد تا با توجه به تعطیلات نوروزی از زیر بار پاسخ گویی فرار کرده .
گردن کلفتا واقازاده ها همه از پارسال موقع نزول شاخص خارج شدن برا همین اینا هر بلایی دلشون بخاد رو سر این بیچاره ها در میارن اقا خانم در بورس ایرانو بایست گل گرفت فقط خروج
١) يك سال دستمان بسته و نماد ها بسته با دليل عدم شفافيت سود ، نرخ خوراك و نرخ فروش ( با كيفيت و بي كيفيت ، يه قيمت )
٢) بعد از يك سال عدم حل دلايلي كه سهام بسته شد ! حتي ابهامات بيشتر شد ( چه صورت مالي ) با چند فرض !!!
به زور قدرت دولتي ، سهام باز شد با چه منطقي ؟
نه قانوني نه عرفي نه شرعي ! پاسخگو كيه ؟!
حق ندارين اين كارو كنين ! حق ندارين !
.فقط از خدا میخوام که تقاص این بی تدبیریشونو بدن
خدا باعث و بانيش رو توي آتيش خشم خودش بسوزونه
که اکثر این افراد از این رانت ها پول کلانی به دست اوردندو ضرر زیادی به مردم رساندند
حالا بازار بورس قاعده وقانون دارد شما نباید سرمایه مورد نیاز خود رابیاری وسهام بخری بلکه باید ازسرمایه مازاد برای این کار استفاده کنی ضرب المثل قدیمی می گوید خود سوخته را چاره ای نیست کدام اقتصاد دان گفته که خانه مسکونی وماشین وطلای زن وبچه رابفروش سهام بخر شبندر 1400ریالی را18000ریال می فروختید بشکن می زدید بنابراین باید تحمل 4000ریالی را هم داشته باشید وقوانین بازارسهام چند نکته را همیشه به سهامداران توصیه مکنه 1-زیادی حرص نزن2-صبورباش 3-باسود کم قانع باش4-طمع زیادرا از خودت دور کن.5-پول مازاد رابه بورس بیاور که اگر ازبین رفت دچارمشکل نشوی 6-بورس جای بد وبیراه گفتن نیست باچشم باز معامله کن .و.....
شرکت های کارگزاری ، هم اعلان نظد می کردند انها با این همه سهام خود چه می خواهند کرد.
غافل که ناخدا هم از این تخته پاره هاست
صائب تبریزی
قیمت بنزین 35% گران شده
و قیمت نفت خام نصف شده
چطور سود پالایشگاهها کم میشود؟
زنگنه از طریق پالایش و پخش عیدی وزیران را فراهم کرد
واقعا من شیفته ی پیگیریهای سازمان بوررررررس شدم.
مرگ بر امپریالیسم جهانی ،
چه خبر از ظلم بر سیاهپوستان امریکا و نا ارامی های وال استریت !!
چه خبر از تحریمهای ظالمانه 5+1 !
ما که مردیم از این همه تدبیر و امید .
بيچاره شديم
در مورد پالایشی ها بیشتر مطلب بزارین
به این نا عدالتی بیشتر اهمیت بدین
سرمایه ما را سوزاندند و خاکسترش را هم به باد دادند این دولتی ها
خدا ازشون نگذره
100 میلیون پولی که طی 10 سال با سخت ترین شرایط بدست آورده بودم با وعده های فراوان به بورس آوردم حالا بعد از یک سال 25 میلیون دارم ، من ضرر کردم و این ضرر قبل از هرچیز متوجه خودم و تنها اشتباهم بخاطر اطمینان به مردان سیاست کشورم است ، کسی ناراحت من نخواهد شد و تنها یاد و خاطره ای است که از سرمایه گذاری در مملکتم برایم باقی خواهد ماند ، خداحافظ ایران
مگه چی گفتن که منتشر نمی کنی ؟ مبحث که بورسی و اقتصادیه !!!
متاسفم برای مردمی که گول حرف های بی پایه و اساس مسئولین را می خورند.
بارها دروغ گفته اند ....
اما نكته بارز اينكه ؛ درسته كه قيمت نفت خام كاهش پيدا كرده و در پي اين كاهش قيمت نرخ محصولاتي مانند بنزين و گازوئيل هم در كشورهاي اروپايي كاهش داشته اما اين موضوع چه ربطي به ايران داره آخه؟
اگر فرض بر اين باشه كه نرخ خوراك اومده پائين و به طبع اون نرخ فرآورده ها هم بايد بياد پائين پس چرا مردم بنزين رو بايد ليتري 1000 بخرن و همينطور ساير محصولات .
به نظر من اين يك بيشرمي تمام عيار از سوي نهاد دولته ، اين يك دزدي بي سابقه توسط عمال دولت و از همه مهمتر شخص وزير نفته ، نرخ نفت خام رو اگر ارزون بدهيد به پالايشگاه ها و نرخ محصولات توليدي رو با اين قيمت بديد دست مردم كه سود پالايشگاه ها سر به فلك مي زاره ، چطور همچين چيزي ممكنه ؟ اين تفاوت قيمت بين دادن خوراك و نرخ خريد محصولات توي جيب كدام دزد بي شرفي ميره به غير از خود دولتي ها ؟
یا خدا