بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۲۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۶
کد خبر : ۱۵۱۴۰۸

خبرگزاری تسنیم: در نامه ای با امضای ۸۰۰ سهامدار صنعت سنگ آهن به رئیس جمهور آمده؛ شخص رئیس جمهور و به ویژه وزیر صنعت، معدن و تجارت، مرجع و افرادی هستند که باید پاسخگوی زیان ۴۰ درصدی سهامداران این صنعت در ۱۸ ماه گذشته باشند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم؛ پس از آنکه تلاش های سهامداران صنعت سنگ آهن در خصوص کاهش بهره مالکانه معادن سبب شد تا مجلس شورای اسلامی در بودجه 94، پرداخت حق انتفاع شناور 15 تا 23 درصدی، بر اساس تولید محصول نهایی در این شرکت ها به منظور جلوگیری از خام فروشی را تعیین کند؛ در روزهای گذشته این صنعت با تهدید جدید دیگری مواجه شده است.
بر اساس این گزارش؛ وزارت صنعت، معدن و تجارت هفته گذشته در بخشنامه ای شرکت های چادرملو، گل گهر و سنگ آهن مرکزی را ملزم به حمایت از فولادسازان داخلی کرده و پیروی از سیاست های وزارت صنعت، معدن و تجارت یعنی حمایت از فولاد سازان بزرگ و عمده به عنوان هدف محمد رضا نعمت زاده در اخذ این تصمیم عنوان شده است.
براین اساس وزارت صنعت، معدن و تجارت به زعم خود مصمم است تا قیمت تمام شده آهن اسفنجی را در راستای قیمت های جهانی و توزیع عادلانه سود متعادل کند و قیمت فروش گندله آهن 66 درصدی در سال جاری برای مصرف واحدهای فولادی کشور معادل 20 درصد قیمت شمش فولاد خوزستان تعیین شده است. این درحالی است که تاکنون شرکت های سنگ آهنی نرخ گندله را بر اساس 23 درصد شمش فولاد خوزستان به فروش می رساندند.
اما در پی این اقدام نگران کننده، نماد شرکت های تولید کننده سنگ آهن به دلیل اثر پذیری قابل توجه از این تصمیم، بلافاصله در بورس تهران متوقف شد و سهامداران صنعت سنگ آهن که در یک دهه گذشته با اقدامات خلق الساعه ای همچون پس گرفتن ناگهانی پروانه بهره برداری معادن از سوی ایمیدرو، تحمیل هزینه جدیدی به نام بهره مالکانه(غیر از حقوق دولتی) و در نهایت قیمت گذاری دولتی سنگ آهن مواجه شده اند،بازهم دست به کار شده و دومین نامه سر گشاده خود را به رییس دولت تدبیر و امید نگاشته و در این نامه از اقداماتی که موجب غرر سهامداران شده، گلایه کرده اند.
در نامه ای که به امضای 800 سهامدار صنعت سنگ آهن رسیده، آمده است: افزایش قیمت جهانی سنگ آهن در سال های گذشته، توجه دولت و نمایندگان مجلس شورای اسلامی را به شرکت های چادرملو و گل گهر به عنوان شرکت هایی که 75 درصد از سنگ آهن کشور را تولید می کنند، جلب کرد.
بر این اساس بود که در بودجه سال 94، عوارض 30 درصدی ازمحل فروش برای سنگ‌آهنی‌ها(معادل 47 درصد از سود آن ها) تعیین شد تا به این واسطه به زعم آن ها از خام فروشی مواد معدنی جلوگیری شود. در واقع رفتارهای دولت در برابر این صنعت از جمله بهره مالکانه سنگین معادن و از همه مهمتر گرفتن پروانه بهره برداری از شرکت های چادرملو و گل گهر به عنوان تهدیدهای پیش روی این صنعت منجر شد تا این صنعت از سهم 10 درصدی در کاهش ارزش بازار سرمایه از پانزدهم دی ماه سال 92 تا نیمه نخست سال 93، برخوردار شود و در نهایت تلاش ها تنها معطوف شد به تغییر نرخ بهره مالکانه به صورت شناور از 23 تا 15 درصد در سال 94؛ اما پیرو آن قرار شد تا این هزینه به صورت قانونی با مشارکت فولاد سازان پرداخت شود.
در این میان شرکت های سنگ آهنی در حالی ملزم به پرداخت این عوارض دولتی برای سال 94 شده اند که قیمت جهانی سنگ آهن از سال 92 تاکنون با نوسانات شدیدی همراه بوده است؛ به گونه ای که افزایش نگرانی‌ها از افزایش هرچه بیشتر عرضه سنگ آهن و کاهش تقاضای آن در چین(به عنوان بزرگترین مصرف کننده سنگ آهن)، در حال حاضر قیمت این ماده خام معدنی را به کمتر از 50 دلار در هر تن رسانده است.
سهامداران سنگ آهنی نامه خود را به حسن روحانی اینگونه ادامه داده اند که نکته نگران کننده تر در مورد سنگ آهن آن است که تحلیل گران در خصوص افق بازار این ماده خام به سرمایه گذاران هشدار داده اند که قیمت این ماده خام، طی ماه های آینده و تا پایان سال جاری میلادی به 45 دلار در هر تن کاهش خواهد یافت؛ مساله ای که شرکت های سنگ آهنی فعال در کشور را با کاهش نقدینگی در اجرای طرح های توسعه ای مواجه ساخته است. اما این تنها نگرانی موجود نیست؛ کاهش حاشیه سود شمش فولاد خوزستان در سال 94 نسبت به میانگین سال 93(با توجه به تعیین نرخ فروش محصولات سنگ آهنی از نرخ فروش شمش فولاد خوزستان) مساله دیگری است که تداوم سود آوری شرکت های سنگ آهنی را با تردید مواجه ساخته است.
این گزارش می افزاید: سهامداران صنعت سنگ آهن در نامه خود به بالاترین مقام اجرایی کشور از سقوط 50 درصدی قیمت سنگ آهن طی یک سال گذشته، تعیین عوارض بهره مالکانه سنگین، قطع سهم الشراکه فولادسازان در حق انتفاع و در نهایت الزام تولید کنندگان سنگ آهن به فروش سنگ آهن ارزان به فولاد سازان به عنوان تهدیدات این صنعت یاد کرده و از رییس جمهور خواسته شده است تا به شعار اقتصاد رقابتی و عدم مداخله در اقتصاد بازار به خوبی عمل کند.
این 800 سهامدار سنگ آهنی درنامه سرگشاده خود عنوان کرده اند که متاسفانه به رغم شعارهای داده شده در زمان انتخابات 92، دولت تدبیر و امید دخالت هایی در حوزه های مختلف اقتصادی داشته که نمونه بارز آن در صنعت سنگ آهن به خوبی قابل مشاهده است. آنها از رییس دولت خواسته اند اجازه دهد تا بازار سرمایه بدون دستکاری به فعالیت خود ادامه دهد؛ و این که الزام چند شرکت سهامی عام که مردم، دارندگان سهام عدالت و گروهی از بازنشستگان سهامدار آن هستند، به پرداخت عوارض نابجا و یا حمایت از یک صنعت خاص، دخالت مستقیم در فعالیت بخش خصوصی و از همه مهمتر جفای آشکار به سهامداران و ذینفعان حقیقی و حقوقی است.
سهامداران صنعت سنگ آهن در پایان عدم مداخله دولت در فضای کسب و کار شرکت های سهامی عام از جمله سنگ آهنی ها را به عنوان مهمترین خواسته خود مطرح کرده و اینکه دولت، شخص رئیس جمهور و به ویژه وزیر صنعت، معدن و تجارت، مرجع و افرادی هستند که باید پاسخگوی زیان 40 درصدی سهامداران این صنعت در 18 ماه گذشته باشند.
این تعداد از سهامداران در انتهای نامه خود رسیدگی فوری و ویژه حسن روحانی به اتفاقات رخ داده در صنعت سنگ آهن را خواستار شده و نسبت به تعطیلی قریب الوقوع شرکت های سنگ آهنی و متوقف شدن طرح های توسعه این شرکت ها که متغیر اصلی خودکفایی کشور در تولید سنگ آهن و فولاد است و همچنین عدم رغبت سرمایه گذاران جدید برای سرمایه گذاری در این صنعت هشدار داده اند.
گفتنی است؛ سهامداران صنعت سنگ آهن زمستان سال گذشته در نامه ای سرگشاده خطاب به رئیس جمهور از وی خواسته بودند که با ورود به مناقشه بهره مالکانه سنگ آهنی ها از تضییع حقوق سهامداران این صنعت جلوگیری کند که این نامه کوتاه آمدن دولت در دریافت بهره مالکانه 25 درصدی را البته با موافقت مجلس در پی داشت.

اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
تلخکام
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۲۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۱
سهامداران قندی شما یاد بگیرید
حسینی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۲۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۱
این چه وضعیه.دیروز در مورد وخارزمح ناظر بازار پیام داد مهلتش تموم شده و ا فروختیم حالا امروز یگن تدید شده.چه کسی پاسخگوی ضرر ماست.لطفا بورس نیوز پیگیری کند و در خبری جدا به این موضوع بپردازد
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۲۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۲
ایشون و دیگر همکاران هدفشون ضرر 120 درصدی سهامداران بود حالا اینکه لطف کردند و فقط 40 درصد ضرر زدند باید تشکر کنید نه اینکه نامه بنویسید .


انشاله که این مذاکرات هسته ای شکست بخوره ما هم یک ضرر 40 درصدی به ایشون و دوستان برسونیم .
ناشناس
GERMANY
يکشنبه ۲۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۲
زیر نامه درج میکردید تا زیان هایمان جبران نشود نه در مجلس نه ریاست جمهور به آنها رای نخواهیم داد
ماجد
يکشنبه ۲۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۴
اینم شد حرف؟؟؟
حالا زیانت جبران شه میری رای میدی؟؟
متاسفم که بعد از 2 سال بازیچه شدن هنوز متوجه عمق واقعیت نشدی
آرمان
-
يکشنبه ۲۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۲
وزیر نفت عامل اصلی افت شدید بازار سرمایه هست
الان 16 ماه هست که قیمت خوراک و محصولات پالایشگاهی ها مشخص نشده. 18 ماه هست که ابهام در خوراک پتروشیمی ها هست. با توجه به اینکه دولت انحصار در عرضه خوراک پتروشیمی ها دارد چرا شورا رقابت ورود نیمیکند آیا چماق شورا رقابت فقط برای بخش خصوصی مانند خودرو سازان و سایر تولید کنندگان داخلی طراحی شده و واردکنندگان و دولتی ها آزادانه جولان می دهند؟!!!
رضا
SINGAPORE
يکشنبه ۲۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۹
جمع کنید بابا مگه بقیه صنایغ کمتر از این افت کردند.
صنایغی به مراتب ارزشمند تر و سود اورتر از سنگ اهنی ها ضرر و زیانی به مراتب بیشتر از 40 درصد را عاید سهامداران گردند .
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۲۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۷
شماره حساب بدید تا همین فردا زیان شما را به حسابتان واریز نمایند!
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۲۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۳
دوستان محترم، اون روز که سهام حبابی رو توی بازار راکد می خردید و با حرف بقال سرکوچه خرید و فروش می کردید باید فکر اینجا رو می کردید.
شما به خاطر تصمیمات نادرست زیان داشتید مثل کسی که سکه را به 1300 خریده و الان 900 است.
پس دوستان اینقدر داد و بیداد نکنید. اون زمان که باید داد و بیداد می کردید نکردید، مثلا افزایش قیمت خوراک پترو شیمی ها و بهره مالکانه دولت قبل و مجلس محترم
محمد
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۲۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۲
وزیر نفت چی؟
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۲۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۸
فی الواقع بورس ما پرریسک ترین بازارهاست وسهامداران حقیقی نیز به این امر واقفند ولی نکته غیر قابل هضم عدم ثبات قوانین - تصمیمات مقطعی وغیر کارشناسانه مسئولین اعم از وزرا و نمایندگان میباشد که افزایش نامتوازن نرخ خوراک وبهره مالکانه و سرقت پروانه بهره برداری در قامت ایمیدور در این راستاست و حرکت اخیر وزیر
الومتک
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۲۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۷:۵۵
خیلی خوب است که مدیران ومسیولین دولتی از خسارت وافت بعضی از سهام اگاه بشوند شاید اندکی خودشان را جای سرمایه گذاران قرار دهند بطور مثال سهام شرکتهای قندی بشدت افت کرده است وخسارت های فراوانی را به سهامداران وارد ساخته است وبعضی از سهام شرکتهای بورسی 16 تا 25 سال است که از رشد خبری نداشته اند سرمایه سهامدار ثابت بوده است توجه ونگاه می تواند موجب تغییر ورشد وحقوق سهامداران گردد
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۲۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۸:۴۵
ما هم 2 سال قبل سهام رنا و سرمایه گزاری سایپا خریدیم 190 تومن الان حدود 100 تومنه با تورم و سود بانکی که نگرفتیم میشه بالای 80درصد ضرر. خدا مسببینشو نابود کنه.
مرتضی اراک
-
يکشنبه ۲۱ تير ۱۳۹۴ - ۲۰:۱۵
بابا سهامدارای بانکی ازاین سهامدارای معدنی یاد بگیرید همه زندگیمونو باختیم باور نداری به این فکر کن که با پولت سه سال پیش چه کار میتونستی بکنی ولی حالا چی؟