پیش بینی انجمن بین المللی روی از قیمت جهانی/ گران فروشی و کم فروشی شرکت تهیه و تولید
قیمت سرب و روی در بازارهای جهانی در حالی رو به افزایش است که در کنار آن شرکت های فعال در این گروه با دیگر مورد توجه فعالان بازار سرمایه قرار گرفته اند و زمزمه احتمال اعلام دوباره تعدیل مثبت سودآوری این مجموعه ها در بازار سرمایه مطرح شده است.
در همین ارتباط، رییس انجمن سرب و روی در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز عنوان کرد: خوشبختانه قیمت جهانی فلزات اساسی در سال جاری روند افزایشی را سپری می کند و به طور قطع متناسب با آن شرکت های فعال در این گروه از رشد قیمت ها منتفع خواهند شد.
یوسف مرادلو افزود: حدود 60 تا 70 درصد از درآمدهای حاصل از افزایش قیمت های جهانی عاید شرکت تهیه و تولید مواد معدنی به عنوان فروشنده خاک معدنی خواهد شد و 30 درصد باقی مانده عاید تولید کنندگان می شود. رشد قیمت ها در شرایطی رخ داد که شرکت های سرب و روی طی سال گذشته میلیاردها تومان زیان کردند و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی به همان اندازه سود کرد و از این رو می توان گفت، در صورتیکه افزایش قیمت ها رخ نمی داد، تولید کنندگان به ورطه ورشکستگی کشانده می شدند. بر این اساس انتظار می رود تا با تداوم روند قیمت های جهانی طی سال آینده تولید کنندگان می توانند از ضرر و زیان خارج شوند و به سود دست یابند.
وی در خصوص پیش بینی روند جهانی قیمت سرب و روی ابراز داشت: طبق تحلیل ها و برآوردهایی که طی هفته گذشته در انجمن بین المللی روی در لندن مطرح شد، کارشناسان و تحلیلگران پیش بینی کردند تا قیمت روی تا محدوده 3200 دلار افزایش یابد. در کنار آن انتظار می رود قیمت سرب نیز با توجه به اینکه برخی از کشورها محدودیت هایی در تولید آن اعمال کرده اند، رشد یابد.
این کارشناس ارشد صنعت سرب و روی با انتقاد نسبت به عملکرد شرکت تهیه و تولید مواد معدنی در خصوص کیفیت خاک معدنی عرضه کننده به تولید کنندگان، در این خصوص اظهار داشت: به طور قطع در پی افزایش قیمت های جهانی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی اقدام به افزایش قیمت خاک مصرفی تولید کنندگان که بسیار بی کیفیت است، خواهد کرد. علاوه بر این، تولید کنندگان بخشی از نیاز خاک معدنی روی خود را از کشورهای خارجی فراهم می کنند و این در حالی است که علیرغم گران تر بودن قیمت سوخت و انرژی در کشورهای خارجی نسبت به کشورمان، اما بهای خاک معدنی در تحویل معادن سایر کشورها ارزانتر است.
مرادلو افزود: سوال اصلی این است که چرا در شرایطی که قیمت سوخت و انرژی در کشورمان 8 تا 9 برابر ارزان تر از کشورهای دیگر است، خاک مصرفی با قیمت های گزاف از سوی شرکت تهیه وتولید مواد معدنی عرضه می شود و چرا هزینه های این مجموعه بالاست و آیا نباید هزینه های آن اصلاح شود؟
در هیچ کجای دنیا شرکت های تولیدی نمی توانند از خاک معدنی کم عیار 9-8 درصد شمش روی تولید کنند، اما تولید کنندگان داخلی قادر به انجام این امر هستند. از این رو روا نیست که دولتمردان و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی که انحصار خاک معدنی در اختیار آنهاست در این صنعت گران فروشی و کم فروشی کنند. بلکه می بایست از سرمایه گذاران اصلی معدن انگوران که همین شرکت های تولیدی هستند، حمایت و پشتیبانی کنند.
جهت عضويت در كانال تلگرام #اخبار #اقتصادي #بورس_نيوز روي لينك زير كليك كنيد و گزينه JOIN را بزنيد.
https://telegram.me/boursenews_ir
اگر گيرتان امد بدانيد كه از خوشبختترين ها هستيد.