پروژههای نوسازی بافتهای فرسوده، رنگوبوی اجرایی گرفت
به گزارش بورس نیوز، سیدهادی بهادری با اشاره به اظهارات وزیر راه و شهرسازی درباره زندگی 4/5 میلیون نفر در بافتهای فرسوده و ناکارآمد تهران، گفت: به طور حتم این مسئله یک مشکلات و بحران اساسی بوده و باید جزء اولویتهای اصلی مدیریت شهری و وزارت راه و شهرسازی قرار داشته باشد.
نماینده مردم ارومیه در خانه ملت ادامه داد: با توجه به زلزله سال گذشته تهران، تمام نهادها دغدغه مشترکی را درباره اهمیت نوسازی و بهسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد مطرح کردند، این موضوع در نهایت موجب شکلگیری و کلید خوردن طرح بارآفرینی شهری از سوی وزارت راه و شهرسازی شد.
وی ادامه داد: از طرف دیگر هم مجلس شورای اسلامی، مصوبات قابل قبولی را در برنامه ششم توسعه و بودجه سال 97 کل کشور به تصویب رساند، تا اعتبارات خوبی برای اجرای طرحهای نوسازی بافتهای فرسوده از سوی دولت اختصاص یابد.
فاجعه شهری با بروز حادثه در مناطق فرسوده
بهادری افزود: این موضوع قابل توجه است که پایتخت در مناطق دارای بافت فرسوده در شرایط نرمال و عادی مشکلات بسیاری وجود دارد، حال اگر اتفاق خاصی در این مناطق رخ دهد، قطعا بحرانهای متعددی بروز میکند که حل آن به آسانی رخ نمیدهد.
بر هم خوردن تمرکز جمعیتی با گسترش بافتهای فرسوده در کلانشهرها
این نماینده مردم ادامه داد: شکل و ساختار مناطق دارای بافت فرسوده موجب برهم خوردن تمرکز جمعیتی هم شده است و به نوعی شهرهای ما، پوک، بیهویت و توخالی شده است.
بلندمرتبهسازی آفت اصلی در نوسازی بافتهای فرسوده
وی تصریح کرد: مسئولان مدیریت شهری و وزارت راه و شهرسازی در نوسازی بافتهای فرسوده باید استراتژی خاصی را در پیش بگیرند، از این رو آنها نباید رویکرد بلند مرتبه سازی را در این مناطق در پیش بگیرند، زیرا این مسئله نه تنها مشکلات را حل نمیکند؛ بلکه بر معضلات قدیمی هم میافزاید.
وی ادامه داد: اصلاح واحدهای فرسوده باید به گونه ای صورت گیرد، که ساختار مناطق تغییر نکند، از این رو به نظر من دولت اعتبارات ویژهای را در اختیار سازندهها و پیمانکاران قرار دهد، تا ساختمانهایی با طبقات محدود و به دور از بلند مرتبه سازی ساخته شود.
نوسازی بافتهای فرسوده؛ یک تیر با دو نشان
عضو کمیسیون عمران مجلس افزود: بنده مطلع شدم که در نشستهای اخیر سران قوا، توجه ویژهای به بحث نوسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شده و قوای مجریه و مقننه به دنبال آن هستند که از طریق اجرای پروژههای نوسازی، درصد اشتغال را در مناطق افزایش دهند، تا از این طریق ضمن بهسازی و بهبود فضای زندگی، بحران بیکاری در این مناطق تا حدودی کاهش یابد.