به گزارش بورس نیوز، دکتر شاپور محمدی، روز گذشته در مراسم تکریم از حسن قالیباف اصل و معارفه علی صحرایی، مدیر عامل جدید شرکت بورس اوراق بهادار، ضمن بیان مطلب فوق از محمدرضا پور ابراهیمی، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی و همچنین علی صالحآبادی، رییس اسبق سازمان بورس و اوراق بهادار قدردانی کرد و گفت: دکتر قالیباف اصل زمانی به سمت مدیرعاملی شرکت بورس منصوب شد که دکتر علی صالحآبادی، ریاست سازمان بورس و اوراق بهادار را برعهده داشت. دکتر صالحآبادی، سنگبنای بسیار خوبی را در بازار سرمایه از خود به یادگار گذاشته و بخش عمدهای از توسعه این بازار محصول خدمات ایشان است. بازار سرمایه همواره در مسیر توسعه حرکت کرده است و هیچ دورهای این روند متوقف نشده است. دکتر محمد فطانت نیز در دوران کوتاه ریاست خود، اقدامات گران بهایی را برای بازار سرمایه انجام داد.
رییس سازمان بورس ضمن تشکر از اقدامات کمیسیون اقتصادی مجلس نیز ابراز کرد: دکتر پورابراهیمی برای توسعه بازار سرمایه اقدامات و کمکهای زیادی انجام داده است.
محمدی ضمن بیان اینکه حسن قالیباف اصل گرانیگاه آرامش و ثبات در بازار سرمایه بود و شخصیت، متانت و تخصص او الگویی برای این بازار است، گفت: وی مشکلات را به خوبی حل و فصل میکرد و مدیر به یادماندنی بازار سرمایه است و اکنون با سمت مشاور سازمان بورس در خدمت ایشان هستیم.
وی ادامه داد: صداقت، راستگویی، عمل حرفهای و تخصص علی صحرایی مورد تایید هیات مدیره شرکت بورس تهران است. سازمان بورس نیز تلاش کرده تا مدیران فعال در بازار سرمایه چه سازمان و چه ارکان، از بدنه این بازار انتخاب شوند.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار خاطرنشان کرد: البته ورود مدیران خارج از بازار سرمایه را نفی نمیکنیم، اما اولویت با افرادی است که سالها تجربه حضور در بازار سرمایه دارند. آقای صحرایی نیز از همین دست افراد است.
وی با اشاره به اینکه امسال برای اولین بار در بازار سرمایه، شاهد حضور یکی از بانوان در هیات مدیره شرکت بورس هستیم، تاکید کرد: پررنگ شدن نقش بانوان در سمتهای مدیریتی و تصمیم گیری از سیاستهای کلان جمهوری اسلامی است که ریاست جمهوری نیز آن را پیگیری میکنند.
دبیر شورای عالی بورس افزود: طی دو سال و نیم گذشته بیش از چهل کار بزرگ و اساسی از جمله توسعه بازارها، ابزارها و اصلاح قوانین صورت گرفته است. اکنون نیز وارانت به تصویب رسیده که بخش عمدهای از این کار بر عهده دکتر قالیباف بود.طی دو سال گذشته نیز کارهای بسیار خوبی در بورس کالا انجام شد. مشکلاتی که در حوزه قیمتگذاری ایجاد شده بود، با کمک رییس جمهوری حل و سقف قیمتگذاری برداشته شد. امیدوارم در آینده نیز اصلاحات بیشتری در مکانیزمهای قیمتگذاری دولتی انجام شود.
دبیر شورای عالی بورس خاطر نشان شد: طی یک سال اخیر بازار سرمایه رشد بسیار خوبی را تجربه میکند. در سال ۹۴ ارزش چهار بورس کشور ۱۲۵ هزار میلیارد تومان، در سال ۹۵ مبلغ ۱۹۵ هزار میلیارد تومان و در سال ۹۶ مبلغ ۲۴۷ هزار میلیارد تومان بود که در هفت ماه نخست سال ۹۷ این رقم به ۲۶۰ هزار میلیارد تومان رسید.
سخنگوی سازمان بورس ادامه داد: در چنین شرایطی شفافیت و صیانت از حقوق فعالین بازار سرمایه، اولویت اصلی سازمان بورس است. اگر کسی بخواهد با سیگنال فروشی و نشر اطلاعات غلط مردم را گمراه یا قیمت را دستکاری کند، قطعا با او برخورد میشود. در عین حال باید آرامش بازار سرمایه حفظ شود. اکنون یکپارچگی بازار سرمایه از همه چیز مهم تر است.
وی خاطرنشان کرد: شفافیت و صیانت از حقوق مردم باید اولویت همه فعالان بازار سرمایه باشد. اکنون ارزش بازار سرمایه کشور نزدیک ۹۵۰ هزار میلیارد تومان است. از همین رو باید از اعتماد سرمایه گذاران صیانت شود و سلامت در بازار سرمایه جاری باشد. اگر در جایی فردی تخلفی حتی کوچک انجام داده باشد، سازمان بورس به طور قطع آن را پیگیری میکند. به عنوان مثال با کمک قوه قضاییه، فعالیت ۲۰ کانال و سایت سیگنال فروش متوقف شد.
محمدی تصریح کرد: نکته بسیار مهم که باید همگی به آن توجه کنیم این است که این بنگاهها هستند که اقتصاد کشورها را اداره میکنند و حتما باید سودآوری آنها تقویت شود. سودآوری شرکتها راز شادابی اقتصاد است.
رییس سازمان بورس ادامه داد: سیاستهای پولی و مالی، اقدامات بانک مرکزی و عملکرد سازمان بورس نمیتواند جایگزین سودآوری شرکتها شود. نباید تصور کنیم سیاستهای بازار پول و سرمایه بهرهوری را از میان برداشته یا ایجاد کرده است البته تاثیر آن را انکار نمیکنیم اما اصل عملکرد شرکتها است.
وی گفت: یکی از ویژگیهای بازار سرمایه علامت دهی در تابلوهای بورس به سیاست گذاران اقتصادی است. زمانی که پیام تابلوهای بورس، بهرهوری باشد، به طور قطع شاهد تاثیرات بسیاری بر اقتصاد خواهیم بود.
محمدی با تاکید بر اینکه لازم است تک تک فعالان بازار سرمایه با توجه به سودآوری شرکتها در خصوص سرمایهگذاری خود تصمیم بگیرند، گفت: زمانی که منابع با این شکل تخصیص یابد، به مدیران شرکتها پیام سودآوری و بهرهوری منتقل میشود. سازمان بورس و اوراق بهادار تصمیم گرفته برای شرکتهایی که بهرهوری و سودآوری دارند، تسهیلات خاصی ایجاد و برای آنها یک کانال سبز ایجاد کند.