بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
شنبه ۰۳ آذر ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۰
هامونی با بیان اینکه کره‌جنوبی نمونه بسیار مناسبی برای صندوق‌های جسورانه به منظور دراختیار قرار دادن منابع به صندوق‌های Fund OF Funds است.
کد خبر : ۱۸۳۸۴۶

به گزارش بورس‌نیوز، امیر هامونی به توجه بیش از پیش هلدینگ‌ها به بحث نوآوری و خلق ارزش پس از بحران مالی سال‌های 2007 و 2008 اشاره کرد و گفت: در سه ماهه دوم سال 2018 بالغ بر 70 میلیارد دلار ارزش سرمایه‌گذاری شرکت‌های VC در حوزه تامین مالی نوآوری است که این موضوع از اهمیت برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری‌ها در این بخش حکایت می‌کند.

وی همچنین سال 2018 را سال عرضه‌اولیه استارت‌آپ‌های بزرگ در بورس‌های دنیا نامید و گفت: طی این سال بیش از 80 استارت‌آپ که پشتوانه رشد و توسعه آن‌ها صندوق‌های جسورانه هستند در بورس‌های دنیا عرضه اولیه شدند.

به گفته مدیرعامل فرابورس ایران با تغییر نگرش ایجادشده در هلدینگ‌ها، واحدهای تحقیق و توسعه در بسیاری از آن‌ها به شرکت‌های بزرگ VC یا همان CVCها تبدیل شدند؛ زیرا تحقیقات نشان داده ‌است تاثیر بهره‌وری و افزایش سودآوری و کاهش هزینه‌های CVCها نسبت‌ به واحدهای R&D در این مجموعه‌ها بیش از سه برابر است و این اتفاق می‌تواند در ایران نیز بیفتد کمااینکه برخی از هلدینگ‌های بورسی در کشور نیز به سمت راه‌اندازی CVCها حرکت کرده‌اند.

هامونی با بیان اینکه کسب‌و‌کارهای نوآور موجب توسعه تکنولوژیکی شرکت‌های زیرمجموعه هلدینگ‌ها، ترویج فرهنگ خلاقیت و نوآوری و توسعه موقعیت‌های سرمایه‌گذاری هلدینگ‌ها می‌شوند به دیگر مزایا و تاثیرات متقابل کسب‌و‌کارهای نوآور بر هلدینگ‌ها اشاره کرد و افزود: افزایش سودآوری با سرمایه‌گذاری در کسب و کارهای با پتانسیل رشد بالا، ایجاد صنایع مربوط به فناوری‌های نوین در کنار صنایع گذشته، متنوع‌سازی سبد سرمایه‌گذاری هلدینگ‌ها، توسعه محصول و بازار شرکت‌های زیر مجموعه با استفاده از تکنولوژی‌های خلق شده توسط کسب و کارهای نوآور، افزایش کارایی و بهره‌وری منابع و گسترش نوآوری و خلاقیت در بین مدیران و کارکنان از دیگر نتایج مثبت ناشی از تاثیرات متقابل کسب‌و‌کارهای نوآور بر هلدینگ‌هاست.

مدیرعامل فرابورس ایران در این همایش پیشنهاداتی برای بهره‌گیری هر چه بیشتر از ابزارهای تامین مالی و راهبری کسب‌و‌کارهای نوآور در فضای بازار سرمایه ارائه کرد که شامل صندوق‌های سرمایه‌گذاری جسورانه (Venture Capital Funds)، راه‌اندازی صندوق‌های سرمایه‌گذاری خصوصی (Private Equity Funds) و صندوق‌های سرمایه‌گذاری در صندوق‌ها (Fund of Funds) بود.

هامونی با بیان اینکه کره‌جنوبی نمونه بسیار مناسبی برای صندوق‌های جسورانه به منظور دراختیار قرار دادن منابع به صندوق‌های Fund OF Funds است، عنوان کرد: در هیات‌مدیره سازمان بورس مقررات صندوق‌های سرمایه‌گذاری در صندوق‌ها به تصویب رسیده و در حال حاضر درخواست راه‌اندازی یکی از این صندوق‌ها به ارزش 600 میلیارد تومان از طرف ستاد اجرایی فرمان امام ارائه شده است تا این صندوق در هلدینگ دانش‌بنیان برکت تاسیس شود.

تامین مالی آموزش عالی با راه‌اندازی صندوق وقف سرعت می‌گیرد

مدیرعامل فرابورس ایران همچنین در دومین همایش «تحلیل مسائل و تامین منابع مالی در آموزش عالی کشور» به اقدامات بازار سرمایه در تجهیز منابع برای دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: چند سالی است که در بازار سرمایه اقداماتی را به منظور تامین منابع مالی برای دانشگاه‌ها آغاز کرده‌ایم و درصددیم برای جذب هرچه بهتر منابع، موانع حقوقی و فقهیِ در این مسیر را رفع کنیم.

به گفته وی بودجه بسیاری از دانشگاه‌های معتبر در جهان نظیر هاروارد، ییل، پرینستون و ... مدت‌هاست که از طریق «وقف» تامین می‌شود و ما نیز در بازار سرمایه به دنبال راه‌اندازی صندوق وقف هستیم که تا رفع مسائل حقوقی و فقهی آن، صندوق‌های نیکوکاری را برای دو دانشگاه الزهرا و تهران راه‌اندازی کرده‌ایم.

وی با اشاره به خالص ارزش دارایی‌های این دو صندوق بیان کرد: تا تاریخ 29 آبان‌ماه 1397 رزش صندوق نیکوکاری دانشگاه الزهرا رقم ۵ میلیارد و ۵۶۰ میلیون تومان و دانشگاه تهران رقم یک‌میلیارد و ۵۲۰ میلیون تومان بوده‌است. اگرچه این ارقام برای بودجه این دانشگاه‌ها بسیار اندک است اما سرآغاز راهی‌ست که بزرگترین دانشگاه‌های دنیا برای تامین منابع مالی خود مدت‌هاست در پیش گرفته و در آن موفق بوده‌اند.

امیر هامونی در این همایش به سایر اقداماتی که ماحصل آن به تامین هر چه بیشتر منابع مالی برای دانشگاه‌ها و سیستم آموزش عالی کشور می‌انجامد اشاره کرد و افزود: اخیرا دستورالعمل اوراق وقف توسط کمیته فقهی سازمان بورس نیز مصوب شده و براساس آن می‌توانیم پروژه‌های پژوهشی و دانشگاهی را از طریق پذیره‌نویسی این اوراق در بازار اولیه تامین مالی کنیم. البته در تلاشیم تا این اوراق تنها محدود به پذیره‌نویسی در بازار اولیه نشود بلکه به عنوان یک ورقه بهادار قابل معامله و برای تامین مالی بسیاری از پروژ‌ه‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

وی همچنین با بیان اینکه به تازگی شاهد تصویب اساسنامه صندوق‌های سرمایه‌گذاری خصوصی در سازمان بورس بودیم، اظهار کرد: این صندوق‌ها اقدام به سرمایه‌گذاری روی شرکت‌های غیرسهامی و سهامی عامی که در بورس‌ها پذیرش نشده‌اند، می‌کنند و از طریق این صندوق‌ها و نیز صندوق‌های جسورانه می‌توان در شرکت‌های دانش‌بنیان تحت معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و پارک‌های علم و فناوری سرمایه‌گذاری کرد و موجب رشد و بلوغ آن‌ها شد.

وی در نهایت عنوان کرد هم‌اکنون چندین درخواست تاسیس صندوق‌های سرمایه‌گذاری خصوصی به فرابورس اعلام شده که با راه‌افتادن آن‌ها مسیر تازه‌ای در خصوص تامین مالی نوآوری و بعضا شرکت‌های کوچک و دارای اشکالات ساختاری گشوده خواهد شد.

نقش پررنگ بازار سرمایه در تامین مالی نوآوری

در این همایش همچنین علیرضا دلیری، معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری به نقش پررنگ بازار سرمایه در جذب منابع برای استارت‌آپ‌ها اشاره کرد و گفت: در حالی که پیشتر کارکرد بازار سرمایه عمدتا حول مبادلات سهام اوراق بود اما هم‌اکنون شاهدیم این بازار با ظرفیت‌های بیشماری تامین مالی استارت‌آپ‌ها را در پیش گرفته است.

وی با اشاره به اینکه هم‌اکنون تابلو اختصاصی دانش‌بنیان برای شرکت‌های فعال در این بخش در فرابورس راه‌اندازی شده و چندین صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه اقدام به تزریق منابع به استارت‌آپ‌ها کرده‌اند، ادامه داد: بورس ایده یا همان بازار دارایی فکری فرابورس با لیست بیش از ۳۰۰ اختراع، طرح صنعتی و ... و چندین معامله در این بازار در نوع خود دستاورد دیگری در جهت تامین مالی نوآوری در کشور است که فضای بازار سرمایه را از حالت سنتی خود خارج کرده و استارت‌آپی و دانش‌بنیان ساخته است.


اشتراک گذاری :
ارسال نظر