بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۲
وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد؛

استقبال مردم به حضور در فعالیت‌های صنعتی

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: به رغم تحریم‌های ظالمانه، روند سرمایه‌گذاری در کشور از استقبال مردم به حضور در فعالیت‌های صنعتی حکایت دارد.
کد خبر : ۱۸۴۲۹۷

به گزارش بورس‌نیوز، رضا رحمانی از افزایش 20 درصدی صدور جواز تاسیس واحدهای صنعتی در کشور خبر داد و گفت: به رغم تحریم‌های ظالمانه، روند سرمایه‌گذاری در کشور از استقبال مردم به حضور در فعالیت‌های صنعتی حکایت دارد.

وی با اشاره به روند افزایشی صدور جواز تاسیس واحدهای تولیدی تصریح کرد: پیش بینی سرمایه‌گذاری در این بخش 78 درصد افزایش و ایجاد اشتغال ناشی از صدور جوازهای تاسیس نیز 80 درصد رشد داشته است.

وزیر صنعت، معدن وتجارت همراهی مردم در عبور از شرایط فعلی را بسیار مهم توصیف کرد و افزود: راه شکست تحریم‌های ظالمانه اعتماد به مردم است وما همواره درگذشته نیز با کمک مردم شرایط سخت‌تری را پشت سرگذاشته ایم.

رحمانی در ادامه با تاکید بر هم‌اندیشی با تشکل‌های صنعتی، معدنی به ویژه اتاق بازرگانی خاطر‌نشان کرد: صنعت، تولید و تجارت امرمقدسی است و ما نیز معتقدیم که با همراهی ‌صاحبان صنایع و بهره‌مندی از نظرات و پیشنهادات بخش خصوصی می‌توانیم شرایط اقتصادی را بهبود ببخشیم.

وی حفظ زنجیره تولید، اشتغال روستایی طرح رونق و توسعه را از مهمترین برنامه‌های دولت عنوان کرد و گفت: در حفظ زنجیره تولید، ‌تامین مواد اولیه صنایع چه داخلی و چه خارجی در اولویت وزارت صمت قرار دارد.

به گفته وزیر صنعت، معدن وتجارت بخش عمده‌ای از مواد اولیه صنایع در داخل کشور قابل تامین است و وزارت صمت نیز با تسهیل فرآیند‌ها سعی در توزیع به موقع این مواد در کشور دارد.

رحمانی خاطرنشان کرد: ظرفیت‌های خوبی در تامین مواد اولیه در داخل کشور در حوزه‌های مختلف نظیر فولاد، مس، صنایع نساجی و... وجود دارد و باید به بهترین شکل در اختیار صنایع قرار بگیرد.

تسهیل ورود مواد اولیه برخی صنایع

وی تسهیل ورود مواد اولیه برخی صنایع به کشور را نیز از دیگر برنامه‌های مهم وزارت صمت برشمرد و گفت: تامین ارز مورد نیاز برای ورود مواد اولیه صنایع به کشور در اولویت قرار دارد .

رحمانی ادامه داد: دولت از محل درآمدهای نفتی ارز موردنیاز برای تامین کالاهای اساسی و ذخایر استرتژیک را تامین کرده است و خوشبختانه وضعیت انبارها نیز در شرایط بسیار خوبی قرار دارد اما در حوزه تولید اولویت ما تامین مواد اولیه صنایع است و همکاری‌های لازم برای تخصیص ارز انجام شده است.

تشریح بسته حمایتی دولت

وزیر صنعت، معدن وتجارت در بخش دیگری از سخنانش به الحاقیه مجلس به قانون تشکیل ستاد تسهیل و رفع موانع تولید اشاره کرد و گفت: دولت و مجلس تاکید دارند هر واحد تولیدی که دچار مشکل می‌شود شما استانداران به عنوان روسای کارگروه می‌توانید حل کنید.

رحمانی افزود:هیچ واحد صنعتی نباید توسط بانک‌ها بدلیل بدهی تملک و تعطیل شود. همچنین بنابر بسته‌ای که دولت در نظر گرفته است، واحد‌های تولیدی که چک برگشتی و یا بدهی به تامین اجتماعی دارند به شرط تولید و فروش می‌توانند از تسهیلات بهره‌مند شوند تا روند تولید ادامه پیدا کند.

وی در پایان تکمیل پروژه‌هایی با پیشرفت فیزیکی 60درصد را از برنامه‌های مورد تاکید برشمرد و گفت: در استان‌ها باید بودجه مورد نیاز برای اتمام این طرح‌ها و پروژه‌ها اختصاص پیدا کند.

به گفته وزیر صنعت نوسازی وبازسازی صنایع را ازدیگر اولویت‌های وزارت صمت است.

وی در بخش دیگری از سخنانش اشاره‌ای به پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های موجود در شهرستان کاشان کرد و افزود: این شهر را به علم و هنر و شهر فقیهان و صنعتگران می‌شناسیم وخوشبختانه روند تولید نیز در این شهرستان از ابتدای انقلاب تاکنون همواره صعودی بوده و نقش خوبی در صادرات داشته است.

به گفته وزیرصنعت در سال 96، در این شهرستان59 طرح توسعه صنعتی در حوزه فرش ماشینی اجراشده که برای هزار نفر شغل ایجاد کرده است.

رحمانی در ادامه با اشاره روند صعودی صادرات و ضرورت بهره‌مندی از پتانسیل‌های موجود در کشور افزود: در شرایط فعلی صادرات فرش ماشینی و انواع کف‌پوش، 30 درصد افزایش داشته ‌است و در حال حاضر این محصولات به 70 کشور صادر می‌شود که اتفاق بسیار مهمی است و پیام خوبی برای صنعت کشور دارد.

وی معتقد است: اگر موانع پیش روی تولید رفع شود، فعالان اقتصادی برای حضور در توسعه صنعت بیش از گذشته ترغیب خواهند شد.

مزایای واگذاری ثبت سفارش به استان‌ها

رحمانی تفویض اختیار به استان‌ها را در راستای رفع موانع پیش روی تولید توصیف کرد و گفت: در حال حاضر موضوع ثبت سفارش و تشکیل شورای معادن به استان‌ها سپرده شده است.

به اعتقاد وزیرصنعت اگر ثبت سفارش در گذشته به استان‌ها واگذار می‌شد، مشکلاتی در این بخش رخ نمی داد زیرا مسئولان استانی، تولیدکنندگان هر استان را می‌شناسند وثبت سفارش‌ها با نظارت دقیق تری صورت می‌گیرد.

رحمانی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به ضرورت بهره‌مندی از همه ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های موجود در کشور خاطرنشان کرد: دربودجه 98، حمایت از تولید و اشتغال یکی از مهمترین برنامه‌های دولت در سال آینده در نظر گرفته شده است. البته توجه به مناطق محروم و معیشت مردم نیز یکی از محورهای اساسی در بودجه 98 به شمار می‌رود و در حوزه وزارت صمت نیز توجه به زنجیره تولید، اشتغال و بهسازی و نوسازی صنایع و تامین کالاهای اساسی در بودجه سال آینده بیش از گذشته مورد تاکید قرار گرفته است.

توجه به توسعه صنعت پوشاک و نساجی

وزیر صنعت در ادامه توسعه صنعت نساجی وتولید پوشاک را از برنامه‌های مهم در زنجیره تولید برشمرد و گفت:کشور ما با 80میلیون جمعیت پتانسیل خوبی برای توسعه صنعت پوشاک و نساجی دارد و ظرفیت‌های موجود در کشورهای همسایه نیز بر اهمیت توسعه این صنعت بیش از پیش صحه می‌گذارد.

رحمانی توسعه این صنعت را از پروژه‌های مهم و ویژه وزارت صمت اعلام کرد و از برنامه‌ریزی منسجم برای تحقق این برنامه خبرداد.

ور در ادامه افزایش نرخ ارز را فرصتی برای توسعه صادرات دانست وگفت: در بحث صادرات تنها برای کالاهای اساسی محدودیت وجود دارد و محصولات صنعتی، معدنی و صنایع نساجی وپوشاک بهترین فرصت برای توسعه صادرات است .

وی با اشاره به افزایش 13 درصدی صادرات در 7 ماهه امسال از کاهش 11درصدی واردات نیز طی این مدت خبر داد.

اشتراک گذاری :
ارسال نظر