کاهش تحرک بورس تهران تحت تاثیر سطح انتظارات سهامداران
به گزارش بورسنیوز، کوروش شمس، اظهار کرد: کاهش تحرک این روزهای بورس تهران تحت تاثیر سطح انتظارات سهامداران نسبت به خبرهای پیرامون این بازار و ریسکهای سیستماتیک و غیرسیتماتیک قرار داشت.
وی در ادامه و در توضیح محرکهای بورسی بیان کرد: در شرایط فعلی به نظر میرسد بازار نیاز به یک محرک قوی برای استارت مجدد دوران رونق دارد. از سوی دیگر، دولت نیز وظیفه مهمی در این زمینه دارد. دولت باید همانند نیمه نخست سال زیرساختهای حمایتی از این بازار را ارتقا دهد تا شاهد ورود پولهای تازه نفس باشیم.
کوروش شمس با اشاره به حمایتهای پیشین گفت: تجربه نشان داده است حمایتهای دولت از بورس در بخشهای تورمی و نرخ ارز میتواند بیشترین اثر را بر بازار سرمایه داشته باشد.
وی افزود: همچنین تصمیمات دولت در خصوص حمایت از بخش تولید و تولیدکنندگان نیز اثرات مثبت قابل توجهی به جای میگذارد. به این دلیل است که بیان میشود هرگونه تصمیم از سوی ارگانهای دولتی میتواند بورس را وارد فصل جدیدی از فعالیت کند.
چشمانداز روشن نفت و بودجه برای بورس
این کارشناس بازار سرمایه محرک بعدی بورس تهران را نوسانات قیمت جهانی نفت دانست و گفت: نشست روزهای اخیر اعضای اوپک رهآوردهای مثبتی برای ایران به همراه داشت. حفظ میزان تولید نفت برای ایران و کاهش تولید برای دیگر کشورهای عضو این سازمان میتواند درآمدهای نفتی ایران را تا حد قابل توجهی افزایش دهد.
وی در ادامه بیان کرد: از سوی دیگر توافق روزهای اخیر روسیه و عربستان بر سر کاهش تولید نفت نیز سیگنال مثبتی است که میتواند قیمت این کالا را تا حد قابل توجهی افزایش دهد.
مدیرعامل شرکت سبدگردان پاداش سرمایه در زمینه جزییات بودجه 98 و اثرات آن بر بازار سرمایه نیز توضیح داد. این کارشناس با اشاره به نرخ دلار و نفت تعیین شده از سوی دولت بیان کرد: طبق اخبار منتشر شده، دولت نرخ ارز در نظر گرفته در بودجه را حدود 5هزار و 500 تومان تعیین و قیمت نفت را بر حسب هر بشکه 55 دلار مشخص کرده است. از ارقام اعلام شده به نظر میرسد دولت فضای واقعی اقتصاد را شناخته و با اتکا به بودجههای مالیاتی مشکلی برای سال آینده ندارد.
شمس همچنین در خصوص چشمانداز کامودیتیها در بازارهای جهانی بیان کرد: بورس تهران یک بازار کالامحور است و اکثر شرکتهای شاخصساز بر اساس قیمتهای جهانی فعالیت میکنند.
وی در ادامه افزود: طی هفته اخیر خبر آتش بس میان چین و آمریکا توانست تا حد قابل توجهی آتش جنگ تجاری را خاموش کند. این مهمترین مولفهای بود که توانست کامودیتیهای مهم را در مسیر رشد قرار دهد.
این کارشناس در ادامه بیان کرد: همچنین افزایش تقاضا برای فلزات پایه از سوی چین نیز میتواند اهرم دیگری بر رشد قیمتی این محصولات باشد که درنهایت اثر مثبتی بر شرکتهای مرتبط ایرانی دارد.
وی در پایان بیان کرد: موضوع شرکتهای کامودیتیمحور، تنها محدود به کامودیتیها نمی شود، بلکه مقدار صادرات آنها نیز مهم است. با توجه به شرایط تحریمی باید دید در گزارشهای 9 ماهه عملکرد صادراتی این شرکتها به چه گونهای بوده است.