مدیر معاملات کارگزاری تامین سرمایه نوین در گفتگو با بورس نیوز:
بورس مطمئن ترین راه تامین سرمایه است اما...
گرچه بازار سرمایه می تواند مطمئن ترین و کاراترین منابع جهت تامین مالی را در اختیار شرکت ها قرار دهد اما؛ متاسفانه با توجه به زمان بر بودن این فرایند، شرکت ها برای تامین مالی به سمت بانک ها تمایل بیشتری دارند.
به گزارش بورس نیوز، گروه تأمین سرمایه نوین به عنوان اولین بانک سرمایه گذاری کشور، با مشارکت بانک های تجاری و هلدینگ های صنعتی و مالی معتبر در سال 1385 ایجاد و مجوز فعالیت خود را در سال 1387 از سازمان بورس و اوراق بهادار دریافت نمود.
این شرکت ماموریت دارد از طریق تامین مالی، سرمایه گذاری، شناسایی و جذب فرصت های جدید و مدیریت ریسک مشتریان به صورت متمایز و متمرکز، موجبات رشد و افزایش ثروت مشتریان و سهامداران خود را فراهم و توسعه مالی کشور را تسهیل نماید.
یکی از زیرمجموعه های مهم و تاثیرگذار گروه تامین سرمایه نوین، کارگزاری است که با نام کارگزاری تامین سرمایه نوین در حال فعالیت است.
برای تحلیل بهتر از اوضاع فعلی بازار سرمایه با مدیر معاملات کارگزاری تامین سرمایه نوین همکلام شده ایم که ماحصل آن را در ذیل می خوانید.
*جناب آقای حمید رضا اورامانی مدیر معاملات کارگزاری تامین سرمایه نوین از وقتی که در اختیار بورس نیوز قرار دادید. ابتدا می خواستیم نظر شما را در مورد ادعای برخی شرکت ها در مورد ناتوانی بورس برای تامین سرمایه ایشان، جویا شویم. آیا این ادعا که بانک ها همچنان گزینه مناسب تری در مقابل بازار سرمایه هستند را می پذیرید؟
گرچه بازار سرمایه می تواند مطمئن ترین و کاراترین منابع جهت تامین مالی را در اختیار شرکت ها قرار دهد اما؛ متاسفانه با توجه به زمان بر بودن این فرایند ، نبود تبلیغات مناسب، آموزش های ناکافی، عدم وجود زمینه های مناسب جهت فرهنگ سازی در آحاد جامعه و فضای مناسب بازاریابی ، بیشتر تمایلات جهت تامین مالی به سمت بانک ها معطوف می شود.
*یعنی اگر این مشکلات بالا مرتفع گردد، وابستگی به سیستم بانکی کمتر می شود؟
به تنهایی خیر. متاسفانه یکی از مشکلات بزرگ کشور عدم شفافیت در گزارش دهی از سوی مسئولان، مدیران و فعالان اقتصادی است که باعث شده، موضوع تامین مالی از طریق بازار سرمایه نتواند تاکنون به جایگاه مناسب خویش دست یابد و از سوی دیگر برخی فرآیندها همچون بوروکراسی اداری پیچیده و اجرای زمان بر آن به عدم تمایل شرکت ها به پذیرش در بورس منجر شده است.
*راهکار رفع این نواقص و مشکلات چیست؟
بهترین راهکار این است که تامین مالی میان بازار پول و سرمایه به دو دسته کلی تقسیم شود. نخست شرکت ها و بنگاه های اقتصادی بزرگ و صنایع تولیدی جهت تامین مالی در خصوص برخی موارد از جمله عرضه عمومی سهام، افزایش سرمایه و انتشار اوراق مشارکت شرکتی به بازار سرمایه مراجعه نموده و در ازای تامین مالی از طریق این بازار از تخفیفات مالیاتی بیش از 5 درصد برخوردار شوند تا مشوق خوبی جهت ورود صنایع دیگر باشند و از سوی دیگر ؛ افراد ، خانوارها، شرکت های کوچک و متوسط و استارت آپ ها نیز از این طریق بانک ها تامین مالی شوند.
همچنین سازمان بورس و نهادهای وابسته نیز مکلف شوند از این مجموعه های بزرگ حمایت نموده و فرآیند پذیرش را تسهیل و سرعت ببخشند. این در حالیست که این موضوع میتواند انگیزه شرکت ها را جهت تامین مالی از طریق بازار سرمایه افزایش قابل توجهی دهد، چرا که در شرایط فعلی هیچ بنگاهی توانایی تحمل ریسک و هزینه اضافی را نخواهد داشت.
لازم بذکر است رعایت الزامات شفافیت و استانداردهای بورس و گزارش دهی مالی شرکت ها پروسه ی زمان بر و هزینه زا بوده و به همین دلیل بنگاه ها اخذ تسهیلات و پرداخت بهره به بانک را به این فرایند ترجیح داده و دیگر تمایلی برای تامین مالی از طریق بازار سرمایه نشان نمی دهند.
*راهکارهای برطرف ساختن خلا تامین مالی در نظام بازار سرمایه کدام است؟
گسترش ابزار های تامین مالی، استفاده از تجریات افراد متخصص و مطلع ، فرهنگ سازی از طریق گسترش تبلیغات و زمینه های آموزشی همزمان با ارتقا کیفت زیر ساخت ها می تواند در کنار مشوق های انگیزیشی همچون معافیت های مالیاتی و تسهیل نمودن فرآیند پذیرش ، راهکاری مناسب جهت ورود شرکت ها جهت تامین مالی به بازار سرمایه باشد.
*ابزارهای مختلف در بازار سرمایه برای حفظ و ماندگاری سرمایه در بازار کدامند؟
در طول سالیان اخیر اقدامات مناسب سازمان بورس در جهت حفظ حقوق سهامداران تا حدودی موجبات آرامش خاطر سرمایه گذاران را فراهم کرده است . از این دست اقدامات می توان به کاهش مدت زمان توقف نمادها ، راه اندازی سامانه سجام جهت واریز سود سهامداران، راه اندازی سامانه تدان، کاهش کارمزد معاملات ، تغییر روش عرضه های اولیه و رفع مشکلات ناشی از این امر برای سهامداران، الزام بر برخی از شرکت ها مبنی بر تعیین بازارگردان اشاره داشت که سبب حفظ ماندگاری سهامداران در بازار نیز شد اما؛ این قبیل اقدامات مثبت باید سریع تر از گذشته اتفاق بیافتد به طور مثال می توان برای آشنایی بیشتر مردم با بورس از ابزارهای فرهنگی – هنری از جمله تئاتر بهره برد، به نظر بنده بهره بردن از دنیای هنر با هدف آشنایی بازار سرمایه می تواند راه حل موفقی برای ماندگاری سرمایه در بازار باشد.
*نظر شما در مورد صندوق های سرماه گذاری و انواع اوراق منتشر شده در بازار سرمایه چیست؟
صندوق های سرمایه گذاری، اوراق مشارکت و اوراق خزانه نیز از جمله ابزارهای مناسبی هستند که سبب پایداری سرمایه ها در بازار شده و به جذب نقدینگی و گردش آن در بازار کمک می کنند اما؛ می توان با گسترش آپشن ها و طراحی بازار جداگانه سبب پویایی هرچه بیشتر آن شد.
در حال حاضر بحث معاملات الگوریتمی داغ و جذاب به نظر می رسد و با گسترش این معاملات شاهد واقعی ترین تغییرات خواهیم بود. معاملات الگوریتمی سرعت معاملات را افزایش داده و پردازش اطلاعات از این طریق را تسهیل می نماید همچنین خطای انسانی در این روش به حداقل رسیده و هیجان در تصمیم گیری را کاهش می دهد و در عین حال می تواند با اعمال قوانین، نظم بهتری به معاملات بازار بدهد.
به نظر می رسد کارگزاری ها می توانند با ارائه خدمات آموزشی جامع و کامل در حوزه سامانه معاملات الگوریتمی به جذب مشتریان بیشتر و جمع آوری سرمایه های کوچک و بزرگ به حفظ و ماندگاری سرمایه بیشتر از قبل اهتمام ورزند.
*چگونه تقاضای تامین مالی در بورس را می توان صعودی کرد؟
هدف اصلی بازار سرمایه تامین مالی جهت رشد اقتصادی است. به نظر می رسد اگر فعالیت های تولیدی به شدت حمایت شده و موانع تولید رفع شوند ، فضای رونق فراهم و زمینه جذب سرمایه های سرگردان در بخش های مولد فراهم می شود.
در چنین شرایطی است که بازارهای مالی و سرمایه ای به عنوان بهترین و کاراترین کانال جهت جذب و هدایت سرمایه های کوچک و بزرگ مردم به سمت فعالیت های تولیدی شده و رونق واقعی شکل می گیرد.
*صندوق های سرمایه گذاری چه وضعیتی دارند ؟
در حال حاضر صندوق های سرمایه گذاری با پرتفویی مناسب از اوراق با درآمد ثابت، اوراق خزانه و سرمایه گذاری در سهام شرکت هایی همچون گروه فلزات اساسی، محصولات شیمیایی و ... توانسته اند بازدهی مثبت عاید سرمایه گذاران کنند و حتی برخی صندوق ها بازدهی بیش از شاخص رافراهم نموده اند
*افزایش تعداد کارگزاری ها چه دردی از بازار دوا می کند آیا کارگزاران سرمایه گذاری بلندمدت را با هدف توسعه و سودرسانی آموزش می دهند؟
افزایش شرکت های کارگزاری سبب می شود که رقابت بین این شرکت ها برای جذب افراد سرمایه گذار در بورس بیشتر شود. با گسترش رقابت ارتقای کیفیت خدمات مهم تر از قبل جلوه می نماید تا جایی که سبب می شود بسیاری از کارگزاری ها برای جذب مشتریان بیشتر ، از میزان هزینه های دریافتی خود بکاهند و خدمات و محصولات متنوع تری ؛ همچون برقراری باشگاه مشتریان ، برگزاری مسابقات در حوزه بازار سرمایه ، برگزاری کلاس های آموزشی ، افزایش سقف اعتبار ارائه دهند. تعدد کارگزاران در شهرهای مختلف سبب دسترسی آسان مشتریان برای سرمایه گذاری می گردد و با توسعه فرهنگ سرمایه گذاری و برگزاری کارگاه های آموزشی توسط شعب ، سبب شناسایی استعدادهای برتر مالی می گردد.
گفتگو از محمد علی رفیعی
اخبار مرتبط
مدیرعامل شرکت بورس تهران خبر داد:
عرضه اوراق فروش دین در پایان هفته
فعال بازارسرمایه در گفتوگو با بورسنیوز تاکید کرد:
حذف کامل شیوه سنتی معاملات با سامانه «بورسم» / بهرهبرداری از این سامانه تا پایان نیمه نخست سال
جای خالی یک تدبیر؛
صنعت خودرو گرفتار تحریم و عافیت طلبی فولادی ها
ششمین عرضه در سال 97 رخ داد؛
تامینمالی در حوزه مشاوره کارگزاری و بانکداری / تامین سرمایه نوین بهدنبال افزایش شفافیت بازار
مدیرعامل شرکت بورس تهران خبر داد:
عرضه اوراق فروش دین در پایان هفته
فعال بازارسرمایه در گفتوگو با بورسنیوز تاکید کرد:
حذف کامل شیوه سنتی معاملات با سامانه «بورسم» / بهرهبرداری از این سامانه تا پایان نیمه نخست سال
جای خالی یک تدبیر؛
صنعت خودرو گرفتار تحریم و عافیت طلبی فولادی ها
ششمین عرضه در سال 97 رخ داد؛
تامینمالی در حوزه مشاوره کارگزاری و بانکداری / تامین سرمایه نوین بهدنبال افزایش شفافیت بازار
ارسال نظر
اخبار روز
خبرنامه