چه خبر از نمادهای متوقف مانده / خواب عمیق سرمایههای بلوکه شده
به گزارش واحد سنجش و راه حل های رفتاری در بازار (آبسیم) بورس نیوز، توقف نمادهای معاملاتی در بازار سرمایه همواره محل مناقشه بوده است. برخی این موضوع را فرصتی میدانند تا اطلاعات جدید پردازش شود و ثبات قیمتها حفظ شود و هزینه معاملات به حداقل برسد. در مقابل، عدهای دیگر معتقدند توقف نماد، تعدیل قیمت را به تاخیر میاندازد و بعد از بازگشایی، نوسان معاملات سهم افزایش مییابد.
به طور کلی، میانگین تعداد روزهای توقف نمادها به 447 روز رسیده است.
طولانیترین مدت زمان توقف را یک کاشی ساز اصفهانی با نماد «کاصفا» دارد که از اولین روزهای آذر ماه سال 92 (1900 روز) گرفتار این موضوع شده است. پس از «آکنتور» با 885 روز، «سکارون» 833 روز توقیف شده است.
در این لیست، نام 7 بانک و موسسه اعتباری به چشم میخورد که هر یک به دلایلی سهامداران را خود را در حالت انتظار نگه داشتهاند.
فرابورس سهم 72 درصدی از نمادهای متوقف مانده دارد و تنها 28 درصد این نمادها مربوط به بازار بورس است.
در حال حاضر بالغ بر 65 نماد در توقیف به سر میبرند که ارزش بازار آنها معادل 327 هزار میلیارد تومان است که رقم قابل توجهی است. این رقم از این جهت با اهمیت است که بازار سهام روزهای پررونقی را سپری نمیکند و نیاز به نقدینگی به شدت احساس میشود.
بنابراین تکلیف نمادهایی که مدت زمان زیادی از توقف آنها میگذرد باید هر چه زودتر مشخص شود تا هم سهامداران از بلاتکلیفی خارج شوند و سرمایههای آنها آزاد شود، و هم نقدینگی بلوکه شده آزاد شود و وارد جریان معاملات بازار سهام گردد.
در جدول زیر لیست تمام شرکتهایی که نماد آنها متوقف مانده است را مشاهده میکنید.