در حاشیه بازار / سهامداران عمده به «خپارس» و «خزامیا» نه گفتند!
به گزارش واحد سنجش و راه حلهای رفتاری در بازار (آبسیم) بورس نیوز، به نظر میرسد بورس تهران در روزهای پایانی سال جاری جانب احتیاط را در پیش گرفته است. در حالی که خبرهای مثبت از قبیل انتشار مجوز افزایش سرمایه شرکتها و اقدامات هر چند نمایشی بانکها جهت خروج از بنگاهداری، بیش از خبرهای منفی بود، اما امروز نیز همانند روز گذشته شاخص کل بدون نوسان شدید، افت 204 واحدی را تحمل کرد.
به این ترتیب، شاخص کل بورس در بازه زمانی هفتگی، 1 درصد تنزل یافت و بازده ماهانه به 2.7 درصد رسید.
تعداد نمادهای مثبت و منفی نیز در جنگی پایاپای، به نفع منفیها به پایان رسید.
در بازارهای موازی نیز اوضاع بر وفق مراد نبود و یک نزول دسته جمعی را به ثبت رساندند. دلار به 12700 تومان رسید و سکه بهای آزادی در رقم 4 میلیون 383 هزار تومان قرار گرفت.
طی معاملات سیزدهمین روز اسفند ماه بیشترین حجم معاملات در نماد «خپارس» رقم خورد. قابل ذکر است که این خودروساز 15000 دستگاه پراید را تا پایان سال 97 به بازار عرضه خواهد کرد. «ذوب» و «وتجارت» نیز در حجم معاملات بالایی داشتند و چند بانک دیگر نیز در لیست 10 شرکت اول مشاهده میشود. پس از پایان بازار، آگهی مزایده بلوک 13 درصدی مسدودی «خزامیا» متعلق به «خساپا» به قیمت پایه 1072 ريال منتشر شد تا در 25اُمین روز سال جدید به انتظار مشتری بنشینند. «خزامیا» در حال حاضر در محدوده قیمتی 876 ريال داد و ستد میشود.
برآیند ورود حقوقیها به نماد «امید» بیش از سایر سهمها بود؛ البته «وبملت» و «ثمسکن» نیز در صدر کانون توجهات قرار داشتند. «امید» که در آخرین روزهای آذر ماه وارد جریان معاملات بورس شد، تاکنون بازدهی حدود 14 درصدی را در کارنامه خود به ثبت رسانده است.
اما در طرف مقابل، سهامداران حقوقی از «خپارس» عزم خروج کردند و بیمه «پارسیان» در صدر صف عرضه این سهم قرار گرفت. دیگر نماد گروه خودرو، «خبهمن» نیز با شتاب خروج حقوقیها همراه بود.
به این ترتیب، باز هم «فسدید» در صدر لیست پربازدهترینهای روز ایستاد و با رشد جالب توجه 27 درصدی کام سهامداران خود را شیرین کرد. در غروب روز گذشته این شرکت طی شفاف سازی که انجام داد، شایعه دریافت مطالبات خود از قرارگاه خاتم الانبیا را تکذیب کرد و در حال حاضر خبری جز اعلام ورشکستگی پیرامون این شرکت شنیده نمیشود. البته نماد «دروز» که مشمول دستورالعمل رفع گره معاملاتي شده بود، پا به پای «فسدید» حرکت کرد.
زیانبارترین نمادها شرکت مادر «فسدید»، یعنی «وسدید» بود که افت 10 درصدی و کامل را متحمل شد. درگیر نماد بازار پایه «شسم» و «ساذری» که تا چندی قبل روزگاری خوشی را برای سهامداران خود رقم زده بودند، در این لیست قرار گرفتند.
در بین صنایع، گروه «قند و شکر» که محصولات آنها در بازار نایاب و با رشد قیمتی شدیدی مواجه شده، همانند روز گذشته مورد توجه سهامداران قرار گرفتند و شاخص خود را 4.7 درصد بالا کشیدند. تولیدکنندگان شکر، عمدتا محصول خود را در ماههای قبل فروخته و دیگر موجودی شکر چندانی در انبارها ندارند. با اتمام موجودی انبار کارخانجات، عرضه شکر کاهش یافته و احتمالا یکی از علل افزایش قیمت شکر در بازار همین مورد بوده است. به گفته مدیرمالی شرکت «قند قزوین»، شرکتهای تولیدکننده شکر، بهرهای از افزایش قیمت شکر در بازار نمیبرند و قیمتهای فعلی بازار، تاثیری بر سودآوری قندیها ندارد.
زیاندهترین صنایع امروز بازار سهام «وسایل ارتباطی» با حضور نمادهای «لپارس» و «لکما» بیشترین افت شاخص را ثبت کردند.
در بررسی معاملات امروز مشخص شد که نماد «قنقش» 33 برابر حجم میانگین ماهانه خود، داد و ستد شد. در خصوص این شرکت باید عنوان کرد که مشمول ماده 141 قانون تجارت است و از همین رو، در اوایل شهریور ماه گزارش افزایش سرمایه 293 درصدی از محل مازاد تجدید ارزیابی داراییها را ارائه کرد. از آن جا که در این روزها مجوزهای افزایش سرمایه به صورت رگباری از سوی سازمان بورس منتشر میشود، شاید سهامداران به انتظار مجوز افزایش سرمایه «قنقش» نشسته اند و علت اقبال به این سهم همین موضوع باشد.
صنعت «محصولات دارویی» حجم معاملات بالایی را امروز تجربه کرد و از میانگین خود پا را بسیار فراتر گذاشت. همچین، بررسیها حاکی از آن است که حجم معاملات در گروه پرطرفدار «خودرو و ساخت قطعات» شتاب بالایی گرفته و گروه «محصولات شیمیایی» را پشت سر گذاشته است.
پیشبینی بازار فردا
ارزش صادرات فولاد ایران در 10 ماهه نخست سال جاری رشد 27 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل داشت. اما با این وجود، نماد «فولاد» چند روزی است به واسطه افزوده شدن سهام ناشی از افزایش سرمایه به سبد سهامداران، با فشار عرضه مواجه شده و حال خوشی ندارد که البته با حمایت حقوقیها، از افت شدید قیمت سهم جلوگیری شده است. از سوی دیگر، معاملات محصولات پتروشیمیدر بورس کالا با افزایش قابل توجه تقاضا روبرو شده است. سطح تقاضای محصولات پلیمری نسبت به حداقل میزان آذر ماه، رشد بیش از 4 برابری را به معرض نمایش میگذارد که این موضوع نشانه افزایش رقابت قیمتی و در نتیجه رشد نرخ محصولات است. بنابراین، باید به زودی این تحولات به بازار سهام نیز سرایت کند و منتظر جهش گروه پالایشی و فولادیها باشیم. البته رخوت همیشگی بازار سرمایه در روزهای منتهی به تعطیلات نوروز، میتواند این رخداد را به عقب بیاندازد.