در حاشیه بازار / «فولاد» و «کاوه» جان تازه گرفتند
به گزارش واحد سنجش و راه حلهای رفتاری در بازار (آبسیم) بورس نیوز، همانطور که روز گذشته پیش بینی شده بود بازار سرمایه به روند صعودی خود ادامه داد و شاخص کل بار دیگر به سطح 172 هزار واحد برگشت. به این ترتیب بازدهی ماهانه شاخص کل در روزهای پایانی سال به دو رقمیشدن نزدیک میشود.
در بیست و هفتمین روز اسفند ماه تعداد نمادهای مثبت به عدد 379 رسید و در مقابل 219 نماد منفی، قدرتنمایی کرد.
در ادامه نیم نگاهی به رفتار حقوقیهای فعال در عرصه بازار سهام میاندازیم. حضور بالای حقوقیها در پوشش خریدار «وبملت» امروز به شدت خودنمایی میکرد و بار دیگر شایعه تسعیر نرخ ارز بانکها را بر سر زبانها انداخت. شایان ذکر است که بانک «ملت» بیشترین دارایی ارزی را در بین بانکهای حاضر در بازار سرمایه دارد. «وپاسار» نیز که شرایط مثبتی دارد و علاوه بر تراز درآمدی مثبت، از داراییهای ارزی قابل ملاحظهای برخوردار است، مورد توجه حقوقیها قرار داشت. علاوه بر این دو نماد بانکی، دو شرکت فولادساز، «فولاد» و «کاوه» نیز شاهد حضور پررنگ این قشر از معاملهگران بودند. امروز ابلاغیهای از سوی وزارت صمت منتشر شد که بر اساس آن، صادرات محصولات فولادی تنها از طریق تولیدکنندگان و نمایندگان رسمیآنها امکانپذیر است.
از سوی دیگر، «شیران» که به تازگی مجمع سالانه خود را سپری کرده، با صف خرید سنگینی روبرو شد و حقوقیهای آن از فرصت موجود استفاده کردند و حجم زیادی از تقاضا را پاسخ دادند. همین موضوع سبب ثبت حجم معاملات بسیار بالا در این نماد گردید. «خپارس» و «ولساپا» دیگر نمادهایی بودند که مورد قهر حقوقیها قرار گرفتند.
امروز بازار سهام میزبان «بزاگرس» بود و نمادی دیگر به گروه «عرضه برق، گاز، بخار و آب گرم» افزوده شد. بر این اساس، بالاترین حجم معاملات امروز در این نماد ثبت گردید. بنا به دلایل گفته شده «وبملت» حجم معاملات سنگینی را تجربه کرد و «خپارس» نیز از این حیث در جایگاه سوم ایستاد. نماد «فخوز» که روز گذشته پس از ثبت افزایش سرمایه 32 درصدی از محل سود انباشته، در صف خرید بازگشایی شد، این رخداد به روز جاری نیز سرایت کرد و یکی نمادهایی بود که در سقف قیمتی داد و ستد گردید.
«غدشت» مشمول دستورالعمل رفع گره معاملاتي شد و رشد قیمت جالب توجه 35 درصدی را ثبت کرد و پربازدهترین سهم روز لقب گرفت. «ددام» نیز با ثبت افزایش سرمایه 766 درصدی از محل تجدید ارزیابی داراییها، با رشد قیمتی 10 درصدی بازگشایی شد. به عبارتی، میتوان چنین گفت که نمادهایی که در شرایط کنونی بازار بازگشایی میشوند، اغلب با رشد قیمت همراه میشوند.
در میان زیانبارترین شرکتها نام «وبیمه» پس از «ثعتما» به چشم میخورد. نمادی که روزگاری نه چندان دور به سبب فروش پروژههای خود در کانون توجهات قرار داشت.
در میان صنایع، پربازدهترین گروه به نام «استخراج نفت گاز به جز اکتشاف» با حضور تک نماد «حفاری»، ثبت گردید و «استخراج زغال سنگ» دیگر گروهی بود که با رشد مناسب شاخص روبرو گشت.
گروه «محصولات چوبی»، «استخراج سایر معادن» و «وسایل ارتباطی» در میان صنایع زیانده امروز بازار قرار گرفتند.
بررسی روند معاملات نمادهای فعال در بازار سهام نشان میدهد که «وملی» که حجم شناور اندکی دارد، با جابجایی حجم بالایی از سهام بین دو حقوقی، معاملات بالایی را رقم زد. «حتاید» دیگر نمادی بود که 22 برابر حجم میانگین ماهانه معامله شد.
در میان صنایع نیز شاهد حجم معاملات سنگین در گروه «محصولات چرمی» بودیم و همچنان گروه «محصولات دارویی» بالاتر از میانگین یک ماهه اخیر خود داد و ستد میشود. صنعت «عرضه برق، گاز، بخار و آب گرم» به سبب ورود نماد تازه عرضه شده «بزاگرس» در این لیست قرار گرفته است.
مطابق روال سنتی، با رشد بازار سهام، بازار ارز، سکه و طلا گام در مسیر نزول گذاشتند و ارقام این بازارها اندکی ریخت.
پیش بینی بازار فردا
فردا باز هم عرضه اولیه دیگری در راه است و این بار در گروه «زراعت». شرکت «تولید گوشت مرغ ماهان» با نماد «زماهان» بق قیمت 380 تا 400 تومان، وارد جریان معاملات بازار سهام خواهد شد. نکته قابل توجه این است که این شرکت در سال 97 با افت فاحش سودآوری مواجه شده و در حالی که در سال 96 حدود 267 میلیارد ريال سود ساخته بود، در سال 97 این رقم به 28 میلیارد ريال تنزل یافته است. در مجموع، با توجه به روند روزهای گذشته، انتظار نمیرود اهالی تالار حافظ قصد کوتاه آمدن داشته باشند و همچنان این مسیر صعودی ادامهدار خواهد بود.
باعرض تبریک سال نوبه احادملت ایران عزیز
بازارگردانهای بورس ومدیریت ان هیچ توجهی به کاهش ارزش پول ملی نداشته وندارند .
بعنوان مثال پراید20میلیونی الان 50میلیون تومان دادوستدمیشودکه شتاب قیمتی 150%رایک شبه کسب کرد حال انکه این شتاب قیمتی از20میلیون به 50میلیون تومان در بورس حداقل 2سال زمان میخواهد .
ضمن اینکه درتنشهای سیاسی بازارسرمایه بزرگترین ضربه هارا متحمل شد باانکه قیمت دستگاه ها ومایملک شرکتها رشدکردند اما ارزش سهامشان افت شدیدی راشاهدبودند .
لذامدیریت بازارسرمایه نه تنها رقیبی برای بازارارز وسکه نبوده بلکه مشوقی برای سوق خروج از سهام و ورود به بازارهای موازی ورقیب بشمارمی اید.
اینجاست که سرسهامداران بیکلاه مانده ونفسشان رابریده .