بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
سه‌شنبه ۱۳ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۷
نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: امیدوارم آیین‌نامه شفاف دولت برای تامین کالاهای اساسی تدوین شود و وضعیت موجود برای تامین کالاهای اساسی به هیچ وجه پاسخ نداده و کارشناسان اقتصادی، دولتمردان، وزرا و رییس کل بانک مرکزی قائل به این روش نبوده و نیستند.
کد خبر : ۱۸۹۹۴۴

به گزارش بورس نیوز، سیدحسن حسینی شاهرودی ضمن اشاره به مصوبه مجلس برای تخصیص ۱۴ میلیارد دلار به کالاهای اساسی در سال ۹۸، اظهار کرد: امیدوارم آیین‌نامه شفاف دولت برای تامین کالاهای اساسی تدوین شود.

نماینده مردم شاهرود و میامی در خانه ملت، بیان کرد: وضعیت موجود برای تامین کالاهای اساسی به هیچ وجه پاسخ نداده و کارشناسان اقتصادی، دولتمردان، وزرا و رییس کل بانک مرکزی قائل به این روش نبوده و نیستند. 

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی ادامه داد: همه بر این باور هستند که شیوه فعلی تخصیص ارز به کالاهای اساسی جز ایجاد رانت و فساد اثر دیگری در جامعه نداشته و اثرات تورمی را نتوانسته کاهش دهد، لذا امیدواریم دولت شیوه‌های دیگری در آیین‌نامه اجرایی در پیش گیرد،چراکه در غیر اینصورت مجلس و کمیسیون اقتصادی وارد عمل می‌‌شوند.

وی تاکید کرد: شیوه موجود برای تخصیص ارز به کالاهای اساسی کاملا مردود است. شیوه کنونی شیوه‌ای بوده که منابع را هدر داده، به جامعه هدف اصابت نکرده، تولید داخلی را به چالش کشیده و به آن آسیب می‌‌زند.

حسینی شاهرودی با بیان اینکه اگر قرار است حمایت ریالی صورت گیرد باید یارانه به تولید پرداخت شود، بیان کرد: اگر تولیدکننده بداند برای فروش محصولات همانند مرغ، گوشت و مابقی مواد پروتئین و کالاهای اساسی تضمینی وجود دارد به سمت تولید حرکت می‌‌کند که منابع این تضمین را می‌‌توان از محل ۱۴ میلیارد دلار تامین کرد.

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: باید به گزینه خودکفایی داخلی در حوزه مواد پروتئینی و کالاهای اساسی دست یافت و ظرفیت دستیابی به خودکفایی در کالاهای اساسی نیز وجود دارد. زیرا در یک بازه زمانی مرغ و گوشت به خارج از کشور صادر می‌‌شد، اکنون چه اتفاقی رخ داده که باید این کالاها وارد کشور شود، لذا ظرفیت و پتانسیل تولید این کالاها در کشور وجود دارد، اما سیاست‌های غلط سبب شده که تولید با کاهش روبه‌رو شود.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه باید به سمت افزایش تولید کالاهای داخلی حرکت کرد، ادامه داد: اولویت های کوتاه مدت و میان مدت این است که ارز آزاد و شناور در اختیار بازرگانان قرار گیرد تا در یک بازار رقابتی بازرگانان اقدام به ورود کالاهای اساسی کنند.

وی توضیح داد: مدت زمان نرمال برای دستیابی به تولید گوشت قرمز بین یک تا دو سال است. در این 2 سال بازرگانان می‌‌توانند با ارز شناور گوشت را وارد کنند که این موضوع سبب ایجاد آرامش در بازار می‌‌شود، چراکه با افزایش عرضه قیمت به خودی خود قیمت کالاها کاهش می‌‌یابد.

نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس دهم افزود: اگر قرار است به ۸۰ میلیون نفر از مردم ایران یا اقشار کم‌درآمد که از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و امور اقتصادی و دارایی قابل شناسایی هستند یارانه ارائه شود باید این یارانه به صورت نقدی پرداخت شود تا هر فرد بتواند حداقل ۲ کیلوگرم گوشت قرمز ارزان از محل یارانه خریداری کند.


اشتراک گذاری :
اخبار مرتبط
مدیر کل دفتر خدمات بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت مطرح کرد:

توزیع گوشت براساس کدملی سرپرست خانوار

ارسال نظر
خبرنامه
برای دریافت خبرنامه بورس نیوز ایمیل خود را وارد نمایید:
نظرسنجی
به نظر شما دولت چهاردهم باید کدام یک از موارد زیر را در اولویت کاری خود قرار دهد.