به گزارش واحد سنجش و راه حلهای رفتاری در بازار (آبسیم) بورس نیوز، در بورس تهران امروز غوغایی به پا بود و تالارنشینان حافظ شاهد رکودشکنی تاریخی شاخص کل بودند. در معاملات امروز شاخص کل 5721 واحد جهش کرد که در تاریخ معاملات بازار سرمایه کم سابقه است و آخرین بار که رشد این چنینی رخ داد مربوط به 21 شهریور ماه سال 97 میشود. در کل شاخص کل تنها در 6 روز کاری پیش از این توانسته بود بیش از 5700 واحد رشد کند که این 6 روز در اواخر شهریور ماه و اوایل مهر ماه سال 97 بود. به این ترتیب، شاخص کل در 30 روز گذشته بیش از 21.5 درصد رشد کرده است.
جو شدیدا مثبت حاکم بر بازار موجب شد تا 532 نماد سبزپوش باشند و تنها 132 نماد سهامداران خود را ناامید کردند و در رکوردشکنی شاخص کل نقشی نداشتند.
بیشترین حجم معاملات امروز همانطور که انتظار میرفت به نماد «وتجارت» اختصاص یافت. با داد و ستد 4132 میلیارد سهم «وتجارت»، رشد قیمت 29 درصدی رقم خود و در قیمت 454 ريال بازگشایی شد که به تنهایی 602 واحد بر رقم شاخص کل افزود و موجب جهش بیشتر آن شد. راس ساعت 12 و 30 دقیقه مچینگ در «وتجارت» انجام شد که نشان از اثرگذاری بالای این نماد بر بورس دارد و به نظر میرسد ناظر بازار سعی داشته تا تبعات بعد از بازگشایی را به حداقل برساند. به این ترتیب، 44 درصد از کل حجم معاملات امروز بازار سرمایه در «وتجارت» انجام گرفت.
همین امر سبب شد تا حجم کل معاملات بیست و ششمین روز فروردین ماه از رقم 9 میلیارد عبور کند و افزایش جالب توجه 143 درصدی را نسبت به روز گذشته به ثبت برساند. ارزش معاملات نیز با رشد 49 درصدی به 2134 میلیارد تومان رسید.
به این ترتیب، پربازدهترین سهم روز به نام «وتجارت» ثبت شد و پس از آن، «کقزوی» 15 درصد رشد قیمت داشت و بازدهی سال 98 خود را به 48 درصد رساند.
در شرایطی که بازار به شدت مثبت بود و حجم معاملات بالا، اما برخی سهمها همچون «قنقش» و «کصدف» به همراه «قشهد» سهامداران خود را ناخرسند رهسپار کردند. «قنقش» که در بازار پایه حضور دارد، در دو روز پیش از این رشد قیمت 31 درصدی را ثبت کرده بود؛ اما امروز 11 درصد از این رشد را پس گرفت. دیگر نماد قندی، «قشهد» از اوایل بهمن ماه سال 97 رالی صعودی خود را آغاز کرد و یک نفس بازدهی خیرهکننده 233 درصدی را به ارمغان آورد. حال امروز 7 درصد افت قیمت داشت. این سهم چند روز پیش دست به شفافسازی زد که تقریبا عنوان کرد خبر خاصی به وقوع نپیوسته است.
در میان صنایع، «سایر حمل و نقل» رشد شاخص مطلوبی داشت و «محصولات کامپیوتری» و «هتل و رستوران» رتبههای دوم و سوم را داشتند. وضعیت معاملات امروز به گونه ای بود که به جز «قند و شکر» و «زراعت»، تمام گروهها بر رقم شاخص خود افزودند.
همانند چند روز گذشته، حقوقیها در «وپاسار» بسیار فعال بودند و 22 درصد از حجم کل خرید را در اختیار خود گرفتند. مهلت استفاده از حق تقدمهای «کاوه» در پایان هفته جاری خاتماه مییابد و از همین رو، حقوقیها دست به کار شدند و سمت تقاضا را در قبضه خود درآوردند.
در آن سو، حقوقیها از شرایط به وجود آمده در نماد «وتجارت» استفاده کردند و 64 درصد از حجم فروش را برعهده گرفتند. «کگل» بسیار خوششانس بود و در روز رکوردشکنی شاخص بازگشایی شد که در نتیجه آن، 7 درصد رشد کرد. اما حقوقیها این سهم را به توپ بستند و 19 حقوقی به تنهایی 96 درصد از میزان کل سهام فروخته شده را به نام خود ثبت کردند. این شرکت چندی پیش افزایش سرمایه 1200 میلیارد تومانی را عملیاتی کرد.
«وتجارت» به سبب شرایط خاص خود، با وجود بازگشایی در ثانیه پایانی بازار، روز بسیار شلوغی داشت و حجم معاملات آن، 34 درصد بیش از میانگین یک ماهه اخیر بود. «کگل» نیز شرایط تقریبا مشابه داشت و با هجمه حقوقیها، بیش از میانگین ماهانه خود داد و ستد شد. در کنار این دو سهم، حضور «وسبحان» میتواند جالب توجه باشد.
صنعت «بانکداری» امروز به واسطه بازگشایی «وتجارت» حجمیبسیار بیشتر از میانگین ماهانه خود داشت و «داروییها» که یکی از شگفتیهای سال 98 خواهند بود، باز هم حجم معاملات بالایی نسبت به گذشته ثبت کردند.
در بازارهای دیگر نیز شاهد رشد قیمت دلار بودیم و سکه و طلا نیز همانند روز گذشته بر نرخهای خود افزودند.
پیشبینی بازار فردا
امروز روز بزرگی برای بورس تهران بود و اما این که این رشد تا کجا و چه زمانی ادامه مییابد سوال مهمیاست! با توجه به حجم معاملات و عبور پرقدرت شاخص کل از سقف تاریخی خود، به نظر میرسد بازار فردا نیز صعودی باشد. اما با توجه به این که در ساعات میانی بازار امروز شاهد فروکش کردن هیجانات و خالی شدن صفهای خرید بودیم و خبری چندانی از صفوف سنگین نبود، به نظر میرسد بازار فردا در ابتدا پر عرضه ظاهر شود. ولی از آن جا که نقدینگی در بازار موج میزند و در چنین شرایطی، بیش از تحلیل و واقعگرایی، بی منطقی حکمفرماست، شاهد اوجگیری شاخص خواهیم بود. در هر صورت، روند کلی بازار فردا را قدرت عرضههای ساعات ابتدایی تعیین خواهد کرد.