برق «مبین»، «بفجر» را گرفت / «ومعادن» خواستگار جدید «وامید»!
به گزارش واحد سنجش و راه حلهای رفتاری در بازار (آبسیم) بورس نیوز، شاخص کل بورس تهران رکوردی دیگر را ثبت کرد و بالاخره به کانال 220 هزار واحدی وارد شد؛ هر چند که حجم معاملات نسبت به روز گذشته تغییر چندانی نداشته و ارزش معاملات 3 درصد رشد نشان میدهد. به این ترتیب، در یک هفته کاری گذشته 8 درصد بازدهی بازار سرمایه بوده است.
از بین تمامی نمادهای حاضر در بازار سرمایه، 524 نماد لباس سبز بر تن کردند و 172 نماد با روند بازار همراهی نکردند و قرمز پوشیدند.
رکورد روزانه بیشترین حجم معاملات همچنان در اختیار «وتجارت» است. رتبه دوم را «خساپا» از آن خود کرد؛ دومین روز متوالی است که بیش از 300 میلیون سهم این خودرویی داد و ستد میشود. «وبصادر» نیز در جایگاه سوم قرار گرفته است. ظاهرا بانکهایی که از محل تجدید ارزیابی داراییها افزایش سرمایه دادهاند، در مقابل، به بانک مرکزی جهت افزایش سرمایه از محل آورده نقدی تضمین دادند. چندی پیش نیز مدیران بانک تجارت بحث افزایش سرمایه 30 درصدی از محل آورده نقدی را پیش کشیدند. همین موضوع عاملی است برای رشد سهام بانکهایی که زیر قیمت اسمیمعامله میشوند؛ چرا که اعمال حق تقدمهایی که قرار است بابت آن سهامداران متقاضی 100 تومان واریز کنند، محرکی برای رشد نماد اصلی میشود.
بر همین اساس، بررسی رفتار حقوقیها نشان از برتری خرید در نمادهای بانکی نظیر «وبصادر»، «وبملت» و «وپاسار» دارد. در خصوص «وپاسار» میتوان یکی از علل آن را قرار گرفتن این بانک در هیأت مدیره شرکت «سازوکار ویژه تجارت و تأمین مالی ایران و اروپا» موسوم به «اینستکس» اشاره داشت. «سفارس» نیز روز گذشته شفافسازی به توان دو زد و به طور کامل و جامع در خصوص پیشرفت 95 درصدی راه اندازی شرکت «سیمان العماره»، صادرات 8 هزار تنی «سخاش» به افغانستان و پاکستان و صادرات 34 هزار تن سیمان از سوی «سنیر» به کشورهای قطر، امارات و کره، سخن گفت. همچنین بحث فروش داراییها را نیز عنوان کرد.
در آن سوی معاملات، حقوقیها امروز بیش از آن که خریدار «وتجارت» باشند، فروشنده بودند. «وسپه» و «وامید» نیز در این لیست قرار دارند. در حالی که آگهی مزایده بلوک مدیریتی «وامید» از سوی بانک سپه به قیمت 932 تومان منتشر شده که باید توجه داشت که «ومعادن» پیش از این برای خرید بلوک «وامید»، البته به قمیتی پایینتر، ابراز تمایل کرده بود. در صورتی که این بلوک توسط «ومعادن» خریداری شود، عملا «فولاد مبارکه» کنترل شرکتهای سنگ آهنی را بدست میگیرد. در حالی «بفجر» در لیست خروج حقوقیها قرار گرفته که پس از اعمال نرخهای جدید در گزارش اخیر «مبین»، «بفجر» نیز در کانون توجهات قرار گرفت و در صورت مبنا قرار گرفتن نرخهای یوتیلیتی «مبین»، درآمد و سود «بفجر» نیز تغییرات چشمگیری خواهد داشت.
نگاهی به حجم معاملات بازار نشان میدهد که «فجر» روز بسیار شلوغی را سپری کرد و 564 برابر میانگین ماهانه، سهم داد و ستد شد که 3 حقوقی به تنهایی بار کل حجم فروش را به دوش کشیدند و در آن سو، بیش از نیمی از خریدها توسط 43 حقوقی انجام گرفت. «فجر» در 25 اردیبهشت ماه به استقبال مجمع سالانه میرود تا از 2043 ريال سود هر سهم محقق شده، بخشی را بین سهامداران تقسیم کند. البته با توجه به این که سود انباشته بیش از 2 برابر سرمایه است، انتظار میرود درصد بالایی از سود شناسایی شده حکم سود نقدی را دریافت کند.
از بین صنایع بورسی، همچنان صنعت «سیمان» پرحجم داد و ستد میشود و علاوه بر «خودرو و ساخت قطعات»، گروه «غذایی» نیز به صدر معاملات مشکوک رسید. حال باید منتظر ماند و دید در ادامه چه اخباری از این گروهها و صنایع منتشر میشود!
پربازدهترین نماد روز «ومشان» بود که تنها با یک معامله، 43 درصد رشد قیمت را ثبت کرد. پس از آن، «سپرمی» رشد خیرهکننده 33 درصدی را به معرض نمایش گذاشت و بازدهی خود در مدت گذشته از اردیبهشت را به 90 درصد رساند که جای تأمل دارد. این شرکت از تیر ماه سال 96 تا به امروز هیچ گونه گزارشی را منتشر نکرده است. حال درون این شرکت چه خبر است که سهام آن با این شتاب رشد میکند، جای سوال دارد؟!
زیانبارترین نماد روز هم به نام «توسعه» ثبت شد و رتبههای بعدی را نیز سهمهایی از بازار پایه از آن خود کردند. در میان صنایع نیز تنها سه صنعت «استخراج سایر معادن»، «عمده فروشی» و «سایر حمل و نقل» افت شاخص داشتند و باقی صنایع تماما بر رقم شاخص خود افزودند.
به این ترتیب، صنعت «وسایل ارتباطی» نزدیک به 7 درصد رشد شاخص داشت و صنایع خلوت «چاپ و انتشار» و «محصولات کاغذی» نیز در رتبههای بعدی قرار دارند.
بازارهای موازی نیز امروز عزم صعود داشتند و دلار به 14249 تومان رسید. سکه و طلا نیز اندکی بر قیمتهای خود افزودند.
پیشبینی بازار فردا
با توجه به صعود شاخص کل به کانال 220 هزار واحدی، برخی معتقدند فتح 240 هزار واحد کار چندان سختی نیست و دست یافتنی است. روند معاملات و حجم نقدینگی بازار مؤید این موضوع است و انتظار میرود بازار سهام در هفته آینده نیز روند صعودی را انتخاب کند. البته باید توجه داشت که این حرکت بیش از آن که ناشی از بهبود عملیات شرکتها باشد، از انتظارات تورمی نشأت میگیرد. در واقع، آن چه این روزها شاخص کل به نمایش میگذارد، بازتاب وضعیت نامناسب و تورمزای اقتصاد است و در این بهبوهه خرید هر سهمی توصیه نمیشود و باید جریان نقدینگی را دنبال کرد.