در روزی که شاخص کل رمق چندانی برای رشد نداشتند، نمادهای «پرداخت» و «امید» روز شلوغی را سپری کردند.
به گزارش واحد سنجش و راه حلهای رفتاری در بازار (آبسیم) بورس نیوز، بر اساس براوردهای روز گذشته، بورس تهران امروز نیز روند صعودی روز گذشته را ادامه داد؛ هر چند که شدت و قوت چندانی نداشت و بازدهی ماهانه شاخص کل به 13 درصد نزدیک شد.
تعداد نمادهای سبزپوش 451 و قرمزپوش تقریبا نصف این میزان بود.
حجم معاملات 22 درصدی و ارزش معاملات 25 درصد رشد کرد و در رقم 2781 میلیارد تومان ایستاد. «وتجارت» به تنهایی 10 درصد از حجم کل معاملات امروز بازار سرمایه را به عهده گرفت و «خساپا» سهم 5 درصدی داشت.
بر این اساس، بررسیها حاکی از آن است که حجم معاملات امروز «پرداخت» حدود 43 برابر میانگین ماهانه است. این سهم که صف خرید سنگین را تجربه کرد و حقوقیها بسیار از این موقعیت استفاده کردند و 5 حقوقی 92 درصد حجم فروش را به گردن گرفتند. در نماد «امید» دو حقوقی بیش از 59 میلیون از سهام این شرکت را به یک حقوقی منتقل کردند.
در نگاه کلانتر، حجم معاملات گروه «محصولات شیمیایی» 45 برابر میانگین ماهانه بود و «محصولات دارویی» و «خودرو و ساخت قطعات» نیز همین شرایط را تجربه کردند که نشان از جلب نگاه سهامداران به این گروهها دارد.
جلسه بررسی تغییر قوانین بازار پایه فرابورس امروز صبح با حضور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، مدیرعامل شرکت فرابورس ایران و مدیرکل کانون نهادهای سرمایهگذاری برگزار شد. همانطور که انتظار میرفت با پخش شایعاتی در خصوص اصلاح قوانین پایه و به تأخیر افتادن زمان اجرای آن، نمادهای این بازار بار دیگر در کانون توجهات اهالی حافظ قرار گرفتند. «شتهران» به همراه «سمتاز» رشد قیمت خیره کننده 66 و 65 درصدی داشتند که ظاهرا معاملات این دو نماد تأیید نشده و ابطال شده است. گویا همین داستان در معاملات «بتک» نیز تکرار شده است. از این سه سهم بگذریم، «شتولی» که مجوز افزایش 25 درصدی نرخ مواد شوینده را دریافت کرده، نزدیک به 19 درصد بازدهی در معاملات روز جاری داشت و «خکرمان» که روز گذشته از کسب سود قابل توجه پرده برداری کرده بود نیز به مرز رشد قیمت 18 درصدی نزدیک شد.
نشان زیاندهترین سهم روز بر سینه «لخانه» نشست. دیگر نمادهای بازار پایهای «فسلیر» و «وسنا» به ترتیب زیان قابل توجهی متوجه سهامداران خود کردند.
در میان صنایع، «سیمان» رشد شاخص 5 درصدی داشت که علت این است که صادرات سیمان ازین پس تنها از سوی تولیدکنندگان سیمان امکان پذیر است. شایان ذکر است که «سکرما» تولید سیمان ویژه حفاری چاههای نفت و گاز سکوهای دریایی را برای اولین بار تولید کرده است. «کانیهای غیرفلزی» و «دارویی» روز خوبی را سپری کردند. تعداد صنایع که افت شاخص داشتند تنها 6 صنعت بود که در مجموع، نشان از روز خوب بازار سرمایه دارد. در صنعت دارو گفته میشود هماهنگیهایی برای صادرات با اهمیت دارو به عراق صورت گرفته و از دو ماه آینده آغاز میشود. قیمت داروی صادراتی بسیار بالاتر از نرخ داخلی است.
«ورنا» که خرداد ماه را تا به امروز پرسود سپری کرده، امروز از سوی حقوقیها در معرض فروش قرار گرفت. البته به نظر میرسد فروش حقوقیها در جهت رفع عطش خرید سهامداران بوده است. فشار فروش این قشر از معاملهگران در نمادهای «وپاسار» و «خودرو» نیز بیش از میزان خرید بود. در پی این عرضهها، هر دو این سهمها در حالی که تا مرز صف خرید پیش رفته بودند، در نهایت به صفر تابلو و حتی قیمتهای منفی نیز کشیده شدند.
برآیند ورود حقوقیها در نماد «وبصادر» و «وتجارت» بالا بود و در صدر این لیست قرار گرفتند. در سه سهم بزرگ دیگر، «فولاد»، «تاصیکو» و «خبهمن» نیز فعالیت آنها شدت گرفته بود.
در بازارهای دیگر، سکه و دلار خلاف یکدیگر حرکت کردند.
پیشبینی بازار فردا
فرستادههای کشورهای ژاپن، آلمان و روسیه در راه ایران هستند که اخبار ملاقاتهای در تعیین مسیر بازارها اهمیت بالایی دارد. علاوه بر این، اعضای اوپک به تمدید توافق کاهش نفت نزدیک شده اما مشکل هماهنگی با غیر اوپکیها است. این موضوع در صورت وقوع محرک رشد قیمت نفت خواهد بود. در مجموع، انتظارات از رشد شاخصها در معاملات روز آینده بازار سرمایه را نشانه رفته اما حرکت کند امروز شاخص کل ممکن است بازار فردا را نیز در شروع تحت تاثیر قرار دهد. در کل روند رو به رشد متحمل است و نمادهای سبز بیشتر از سرخ خودنمایی خواهد کرد.
نظرات کاربران
اخبار مرتبط
تقسیم سود ۱۹۷ ریال به ازای هر سهم؛
ریزش ۴۲درصدی درآمدهای عملیاتی "وسنا"/ سود انباشته نیز آب رفت
آذرخش این سرمایه گذار به بانک صنعت و معدن خورد؛
تهاتر بدهی ها در کوچه های فرعی «وسنا»
تقسیم سود ۱۹۷ ریال به ازای هر سهم؛
ریزش ۴۲درصدی درآمدهای عملیاتی "وسنا"/ سود انباشته نیز آب رفت
آذرخش این سرمایه گذار به بانک صنعت و معدن خورد؛
تهاتر بدهی ها در کوچه های فرعی «وسنا»
ارسال نظر
نظرات بینندگان
اخبار روز
خبرنامه
نظرسنجی
به نظر شما دولت چهاردهم باید کدام یک از موارد زیر را در اولویت کاری خود قرار دهد.
سهمی مثل موسسه مالی و اعتباری توسعه با بیش از 10 هزار میلیارد تومان فقط املاک مازاد نظیر پروژه تجاری میدان ونک و مقدس اردبیلی در ولنجک و ده ها میلیارد تومان سرمایه گذاری در حوزه پتروشیمی مثل ممسنی-کازرون-گچساران-بروجن-دهدشت و شیمیایی دلفین ب اشتن یک هلدینک مالی نظیر کارگزاری توسعه فردا و صرافی توسعه و.... ارزش روز بازارش با سرمایه 200 میلیارد تومانی زیر 150 میلیارد تومان است.
آیا ناظر فرابورس به خود زحمت داده این شرکت را کارشناسانه بررسی و سپس در بازار ج فرابورس هموزن کابگن و کچینی که اصلا در کارخونشون بسته است قرار دهند؟
اگر توسعه ارزنده نیست چرا سهامداران عموش عرضه نمیکنن ؟چرا حجم سنگین معامله نمیشه؟ و اصلا چرا رشدی نکرده
این سهم صرفا با کد به کد کردن بین سهامدارالن خانوادگی سهم قیمتش کنترل میشه
و گرنه این سهم الان با سرمایه کمی که داره حداقل بالای هزار تومان بایستی معامله میشد
از دوستان بورس نیوز درخواست داریم با توجه به اینکه هیات سرپرستی برای توسعه از طرف بانک مرکزی تعیین شده و بزودی صورتهای مالی تهیه و مجامع عقب افتاده اش برگزار میشه
گزارشی تهیه کنند
باحتمال زیاد بعد از برگزاری مجامع مستقیما وارد بورس خواهد شد
تشکر