آنچه در مجمع لیزینگ رایان سایپا مطرح شد:
افزایش سرمایه ولساپا در یک ماه آینده
مدیرعامل لیزینگ رایان سایپا گفت: برنامه افزایش سرمایه شرکت از محل تجدید ارزیابی و سود انباشته در یک ماه آینده به هیات مدیره ابلاغ و مورد بررسی قرار می گیرد.
به گزارش بورس نیوز، مجید باقری خوزانی مدیرعامل لیزینگ رایان سایپا در مجمع عمومی عادی سالیانه این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران برگزار شد، گفت: در سال 98 این شرکت رویکرد جدیدی مبتنی بر لیزنگ و سودآوری در بازارهای خارجی در پیش گرفته است.
وی افزود: براساس آمارهای رسمی کشور در سال 97 سود بیش از 205 میلیاردتومانی توسط لیزینگ کسب شده که معادل 47 درصد سود صنعت لیزینگ کشور نصیب رایان سایپا شده است.
خوزانی افزود: برنامه افزایش سرمایه شرکت از محل تجدید ارزیابی و سود انباشته در یک ماه آینده به هیات مدیره ابلاغ و مورد بررسی قرار می گیرد.
مدیرعامل لیزینگ رایان سایپا در خصوص موضوع بازارگردانی شرکت نیز تصریح کرد: باید تلاش های لازم در راستای در دستورکار قرار گرفتن تجدید ارزیابی دارایی ها انجام و به زودی افزایش سرمایه از این محل انجام شود.
خوزانی خاطرنشان کرد: بازنگری در برنامه استراتژیک، بهبود وضعیت وصول مطالبات، تجهیزمنابع مالی از طرق گوناگون، بهینه سازی هزینه های اجرایی سازمان،افزایش سطح کیفیت ارائه خدمات به مشتریان، حفظ و توسعه سهم بازار ازجمله برنامه های آینده شرکت محسوب می شوند.
وی ادامه داد: بازنگری،اصلاح و تدوین ساختار سازمانی جدید،فراهم سازی زمینه ایجاد تنوع و فروش تسهیلات در حوزه زنجیره تامین قطعات و بهینه سازی زیرساخت های لازم جهت تسهیل امور نمایندگان فروش سایپا در راستای عدم مراجعه به شرکت در برنامه های جاری و آینده شرکت قرار دارند.
براساس این گزارش، در ادامه مجمع گزارش عملکرد هیات مدیره و حسابرس قرائت شد که مشروح آن را در ذیل می خوانید:
بررسی وضعیت صنعت لیزینگ در کشور
لیزینگ یکی فعالیت اعتباری کاملا تخصصی و در حقیقت مجموعه ای از مبادلات اقتصادی مبتنی برخرید،اجاره،فروش هر نوع کالا یا ابزار سرمایه ای است. در این روش لیزینگ بعنوان موجر و متقاضی استفاده از تسهیلات لیزینگ بعنوان مستاجر نامیده می شود.
ویژگی های خاص صنعت لیزینگ
صنعت لیزینگ از ویژگی های خاصی برخوردار بوده که عمده ترین آن ها به شرح زیر است:
تخصص،سرعت عمل،تمرکزفعالیت،انعطاف پذیری،محدودیت های اعتباری،صوری نبودن عملیات لیزینگ
مزایای عملیات لیزینگ
غیرربوی بودن،غیروثیقه ای بودن،آزادکردن منابع مالی مستاجر،ایجاداشتغال،ضدتورمی بودن،رونق اقتصادی
استراتژی شرکت لیزینگ رایان سایپا
بهره گیری از بازار پول و سرمایه جهت تامین منابع مالی لیزینگ
کاهش مطالبات معوق و بهبود مستمر نظام اعتبارسنجی
افزایش بهره وری سازمانی،توسعه آموزش و یادگیری هوشمندانه
توسعه زیرساخت های سیستمی/ الکترونیکی و ارائه برتریهن خدمات به مشتریان
حداکثرسازی منافع و رضایت ذینفعان
چشم انداز لیزینگ رایان سایپا
احراز جایگاه برترین لیزینگ کشور در حوزه کالاهای سرمایه ای/ بادوام و حضور در بازار خاورمیانه
ماموریت
بعنوان سازمانی یادگیرنده،ارائه خدمات متنوع و متمایز لیزینگ در کشور با بهره گیری از ابازرهای مناسب بازار پول و سرمایه است.
اهداف کلان لیزینگ رایان سایپا
بهره گیری از بازار پول و سرمایه جهت تامین منابع مالی بهینه
کاهش مطالبات معوق و بهبود مستمر نظام اعتبارسنجی
افزایش بهره وری سازمانی، توسعه و آموزش و یادیگیری هوشمندانه
توسعه زیرساخت های سیتمی/ الکترونیکی و ارائه برترین خدمات به مشتریان
حداکثرسازی منافع و رضایت ذینفعان
تاریخچه لیزینگ رایان سایپا
شرکت لیزینگ رایان سایپا از سال 1380، در زمینه واگذاری اقساطی خودرو به همراه دو شرکت زیرمجموعه به صورت هلدینگ رسماً به عنوان یک شرکت لیزینگ فعالیت خود را آغاز نمود.
این شرکت با پیوستن به بورس اوراق بهادار در سال 1383، چشم انداز جدیدی را برای کسب مزیت رقابتی پایدار و سودآور برای خود ترسیم نمود به طوری که هم اکنون به عنوان اولین لیزینگ دارای مجوز از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، یکی از شناخته شده ترین ها در بورس اوراق بهادار تهران در صنعت لیزینگ و با نماد ولساپا در حال معامله است. ضمنا با توجه به مجوز سازمان بورس و اوراق و بهادار و تصویب مجمع عمومی به صورت فوق العاده، سرمایه شرکت به 9،040 میلیارد ریال افزایش یافت.
ترکیب مناسب محصولات، خدمات، به کارگیری منابع اطلاعاتی موجود جهت اعتبارسنجی مشتریان، کنترل مطالبات معوق، استفاده از سیستم های نوین با بهره گیری از نقاط قوت داخلی و فرصت های محیطی، از جمله شایستگی های کلیدی شرکت است که با استفاده بهینه از ظرفیت های صنعت خودرو در داخل، این شرکت را به گزینه برتر در صنعت لیزینگ کشور تبدیل نموده است. بر همین اساس شرکت لیزینگ رایان سایپا در رتبه بندی 500 شرکت برتر ایران در سال 1394، از بین 500 شرکت رتبه 166 را کسب کرده است.
هیأت مدیره شرکت لیزینگ رایان سایپا با تدوین و تصویب کلیات برنامه راهبردی سازمان، چشمانداز تازهای را پیش روی سهامداران و ذینفعان شرکت ترسیم نمود. به شیوه ای که این شرکت موفق به اخذ گواهینامه مدیریت کیفیت و گواهینامه اشتهار به تعالی مدل DQS ازشرکت EFQM آلمان، تقدیر نامه 4 ستاره از موسسه مطالعات بهره وری منابع انسانی و نشان زرین تعالی از گروه سایپا شد.
موضوع فعالیت شرکت
موضوع شرکت طبق اساسنامه عبارتست از:
موضوعات اصلی: خرید اموال منقول و غیرمنقول از جمله خودروهای ساخت داخل و خارج کشور و انتقال و واگذاری آن ها به اشخاص حقیقی و حقوقی از طریق روش های عقد اجاره(لیزینگ) و یا فر.ش اقساطی آن در داخل یا خارج از کشور
تجهیز منابع موردنیاز عملیات لیزینگ از طریق اخذ تسهیلات از سیستم بانکی و غیربانکی داخل یا خارج کشور و استفادع از سایر ابزارهای مجاز در بازار پول و سرمایه با رعایت قوانین و مقرات ذیربط و کسب مجوزهای لازم.
موضوعات فرعی: سرمایه گذاری در سهام سایر شرکت ها از جمله شرکت های بیمه و شرکت های ارائه دهنده خدمات پرداخت و کارت پول و اوراق مشارکت به منظور مدیریت نقدینگی در چارچوب ضوابط و مقررات و دستورالعمل های بانک مرکزی و سایز قوانین مرتبط.
سرمایه گذاری در شرکت ها
خلاصه وضعیت سرمایه گذاری در شرکت ها در تاریخ 29/12/97 به شرح زیر است:
سرمایه و ترکیب سهامداران
سرمایه شرکت در بدو تاسیس مبلغ 1 میلیون ریال بوده که طی چندین مرحله به شرح زیر افزایش یافته است.
همچنین سهامداران بیش از 2 درصد سهام شرکت نیز در پایان سال مالی منتهی به 29/12/97 به شرح جدول زیر هستند:
شرکت از منظر بورس اوراق بهادار
شرکت در تاریخ 3/12/83 در گروه سایر واسطه گری های مالی بانماد ولساپا درج شده و سهام آن برای اولین بار درتاریخ 5/3/84 مورد معامله قرار گرفته است:
اطلاعات مقایسه ای پیش بینی های درآمد هرسهم و عملکرد واقعی
اطلاعات مربوط به پیش بینی های درآمد هرسهم شرکت برای سال مالی منتهی به 29/12/97 و عملکرد واقعی آن به شرح زیر بوده است:
جایگاه شرکت در صنعت
به نظر می رسد حدود 35 لیزینگ دارای مجوز فعالیت از بانک مرکزی در کشور فعال هستند این در حالیست که تعداد شرکت های لیزینگ پذیرفته شده در بازار بورس بسیار اندک است. پنج شرکت بزرگ لیزینگ بورسی شامل شرکت های لیزینگ صنعت و معدن، ایران خودرو، غدیر، رایان سایپا و ایرانیان بیش از 70 درصد سهم بازار را دارا هستند. 3 شرکت اول شرکت های لیزینگ وابسته به بانک ها و 2 شرکت آخر وابسته به خودروسازها هستند.
مروری بر عملکرد مالی و عملیاتی شرکت
آمار فعالیت شرکت
لیزینگ( فروش قسطی):
طرح فروش قسطی خودرو از بهار سال80 در برنامه کار شرکت لیزینگ رایان سایپا قرارگرفته و براساس ارزیابی های بعمل آمده، مرحله اول طرح برمبنای واگدذاری 500 دستگاه پراید با اولویت دهی به کارکنان شرکت های گروه خودروسازی سایپا از تیرماه سال 80 آغاز شد.
درماه های اولیه اجرای طرح،فروش قسطی در قالب قراردادهای اجاره به شرط تملیک انجام می شد از آذماه سال 80 طرح فروش اقساطی با صدور سند به نام اشخاص آغاز شد ولی به دلیل مشکلات بوجودآمده این روند متوقف و طرح در قالب قراردادهای اجاره به شرط تملیک گسترش یافت.از سال 92 به دلیل تغییر شرایط بازار، فروش بصورت اعتباری انجام شد و تاکنون ادامه دارد.
آمار کلی فروش در 5 سال گذشته به شرح زیر است:
برنامه های جاری و آینده شرکت:
خدمات رسانی به مشتریان بدون مراجعه حضوری
بهینه سازی زیرساخت های لازم جهت تسهیل امور نمایندگان در فروش سایپا در راستای عدم مراجعه به شرکت
فراهم سازی زمینه ایجادتنوع در فروش تسهیلات در حوزه زنجیره تامین قطعات
بازنگری،اصلاح و تدوین برنامه استراتژیک سازمان
بازنگری و اصلاح آیین نامه ها، دستورالعمل ها و فرآیندهای جاری سازمان
تهیه گزارشات استراتژیک
بازنگری، اصلاح و تدوین ساختار سازمانی جدید شرکت
تدوین روش های اجرایی و دستورالعمل های جدید در صورت لزوم
بودجه سال آتی
بودجه سال مالی منتهی به 29/12/98 شرکت به شرح زیر ارائه می شود:
پیش بینی سودوزیان سال آتی
سایربرنامه های آتی
هیات مدیره در سال 98 سعی در تحقق موارد ذیل دارد:
حفظ سهم بازار موجود و سعی در توسعه آن و تنوع در لیزینگ محصولات مختلف
تجهیز وتوسعه نیروی انسانی سازمان به منظور ورود به فعالیت های جدید
بازنگری در برنامه اسراتژیک
بهبود و ارتقای سیستم های نرم افزاری
بهبود وضعیت وصول مطالبات
طراحی خدمت مطابق با نیاز مشتری
تجهیز منایع مالی از طرق گوناگون
بهینه سازی هزینه های اجرایی سازمان
افزایش سطح کیفیت ارائه خدمات به مشتریان
مصوبات مجمع
براساس رای گیری انجام شده در پایان مجمع مقررشد سود 150 ریالی به سهم اختصاص یابد همچنین حق حضور اعضای غیرموظف 13200000 ریال و پاداش هیات مدیره نیز 2500 میلیون ریال تعیین شد.
نظرات کاربران
اخبار مرتبط
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تاکید کرد:
حرکت رو به جلوی سایپا با ورود مدیریت جدید / تجربه سلیمانی برای سایپا مفید است عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تاکید کرد:
حرکت رو به جلوی سایپا با ورود مدیریت جدید / تجربه سلیمانی برای سایپا مفید است ارسال نظر
نظرات بینندگان
با سلام:: به علت اینکه چک مشتری یا ضامن را به موقع ودر سررسید به بانک جهت وصول نمیفرستند از مشتری که اشتباها ویا ازروی غفلت حساب را خالی میکنند جریمه سنگین میگیرند وبابت فرستادن لاشه چک وصول شده از تهران ازمشتری نیز نمایندگی های سایپا در مراکز استان یا شهرستانها مبلغی از مشتری دریافت مینمایند !!!!!!
پاسخ
اخبار روز
خبرنامه