بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
شنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۰

چشم چین به دنبال بازار بزرگ انرژی ایران

چین همواره به بازار بزرگ انرژی ایران به عنوان یک منبع مهم و قابل اعتماد برای تامین نفت خام خود چشم دوخته است و به منظور تداوم رشد پایدار تجاری اش، به منابع انرژی ایران نیاز دارد.
کد خبر : ۱۸۳۰۸۳

به گزارش بورس نیوز، چین همواره به بازار بزرگ انرژی ایران به عنوان یک منبع مهم و قابل اعتماد برای تامین نفت خام خود چشم دوخته است و به منظور تداوم رشد پایدار تجاری اش، به منابع انرژی ایران نیاز دارد.

پکن با اذعان به اینکه ایران یکی از قدرت‌های بلامنازع انرژی دنیا است نمی‌تواند چهارمین قطب بزرگ تولید نفت جهان را نادیده بگیرد کشوری که در آینده در زمینه دارا بودن منابع گاز طبیعی در آستانه تبدیل شدن به برترین قدرت دنیا از لحاظ وسعت منابع انرژی خواهد بود.

به ویژه آنکه ایران به طور جدی درصدد جلب و جذب سرمایه‌گذاری کشورهای اروپایی و آسیایی از جمله چین در صنایع نفت و پتروشیمی است و موفقیت‌های زیادی هم در این زمینه داشته است.

ایران یکی از بهترین بازارهای رو به رشد جهان است و پس از برجام بسیاری از کشورهای اروپایی و آسیایی به این بازار سرازیر شدند چین نیز به صورت سنتی سهم قابل توجهی از این بازار دارد و نمی‌خواهد آن را از دست بدهد.

آمارهای رسمی دولت چین نشان می‌دهد که از سال 2016 میلادی به این طرف حجم خریدهای چین از ایران روزافزون بوده است این کشور در دو سال گذشته به طور میانگین بین 530 تا 655 هزار بشکه نفت در روز از ایران خریداری کرده و بزرگترین خریدار نفت ایران بوده است.

از آنجا که چین از جمله کشورهایی است که علیرغم تحریم‌های آمریکا، معافیت خرید نفت را نیز بدست آورده است پیش بینی می‌شود شرکت‌های چینی همچنان خریدار بزرگ نفت ایران بمانند.

همه مقامات و کارشناسان چین تقریبا به این مهم اعتراف کرده‌اند که روابط تجاری معمول چین و ایران بخصوص در زمینه انرژی ادامه خواهد یافت و تحریم مانعی برای دو کشور نخواهد بود.

'آندره یو' مدیر دفتر بین‌المللی فدراسیون صنعت نفت و مواد شیمیایی چین در این باره گفت: شرکت‌های چینی در هر شرایطی به نفت ایران نیاز دارند و به خرید آن ادامه می‌دهند.

وی افزود: چین پیشتر هم به تحریم‌های آمریکا علیه ایران توجهی نداشت و روابط خود را با ایران حفظ کرده بود اما اکنون که پکن معافیت تحریمی هم کسب کرده است راحت تر می‌تواند به خرید نفت از ایران ادامه دهد.

کارشناسان معتقدند روابط تجاری معمول میان دو کشور که حق مشروع آنها است ادامه می‌یابد و تحریم‌ها کمترین اثر را در مناسبات دو کشور خواهند داشت.

'یو' ادامه داد شرکت‌های چینی و حتی شرکت‌های کشورهای مختلف دیگر که ارتباطاتی مستقل از آمریکا دارند، می‌توانند جای خالی توتال و سایر شرکت‌های اروپایی را پر کنند بنابراین بسیار غیرمحتمل است که ایران مشکلی در سرمایه‌گذاری در نفت داشته باشد.

چین به عنوان بزرگترین مشتری نفتی ایران، روزانه حدود 530 تا 630 و بعضا نیز تا 650 هزار بشکه نفت در روز از ایران خریداری کرده است که معادل 7 درصد از مجموع واردات این کشور است ارزش واردات چین از ایران با قیمت فعلی بازار 15 میلیارد دلار در سال است.

شرکت‌های انرژی دولتی CNPC( شرکت ملی نفت چین) و ساینوپک چین میلیاردها دلار در میادین نفتی بزرگ ایران مانند یادآوران و آزادگان شمالی سرمایه‌گذاری کرده و نفت به چین فرستاده‌اند.

'هو چی جون' معاون مدیرکل شرکت نفت چین روز گذشته به رسانه‌ها گفته بود که این شرکت به تنهایی قرار است روزانه 360 هزار بشکه نفت از ایران بخرد.

وی افزود: «همکاری اصلی ما با ایران سرمایه‌گذاری بالادستی است» افزایش ارزش سهام نفت، سرمایه‌گذاری ما را در ایران جبران می‌کند.

کارشناسان همچنین معتقد هستند پکن مسلما به خریدهای نفتی خود از ایران ادامه خواهد داد و حتی پیش بینی می‌شود به دلیل خارج شدن برخی از خریداران، چین جای آنها را نیز پر کند.

به هر صورت دو کشور چین و ایران، راه‌ها و منابع مختلفی برای استمرار فعالیت‌ها و همکاری‌های خود در بخش انرژی در اختیار دارند و هر دو طرف در این عرصه مکمل یکدیگر هستند فارغ از بحث تحریم‌ها، چین هرگز اجازه نخواهد داد تا رشد پایدار این کشور به دلیل زورگویی‌های آمریکا و یکجانبه گرایی آن کشور مختل شود.

دور قبلی تحریم‌ها نشان داده است که شرایط همیشه برای خرید چینی‌ها مناسب بوده است و این کشور در هر زمانی برای خریدهای نفتی از ایران برنامه ریزی‌های ویژه همان دوران را دارد و با توجه به کاهش رقابت‌ها و تحول در قیمت‌ها به خریدهایش از ایران ادامه خواهد داد.

منابع تجاری چین بزرگترین مشتری نفت ایران گفته اند که حتی با بازگشت تحریم‌های آمریکا، جریان نفت خام ایران به چین با ثبات خواهد بود.

یک مسئول شرکت جو‌هایی جنرونگ از واردکننده‌های بزرگ نفت ایران که خواست نامش فاش نشود، گفت: واردات نفت چین از ایران، قبل و بعد تحریم تغییر نمی‌کند.

حجم صادرات و واردات چین با ایران که حجم تجارت کل دو کشور محسوب می‌شود در 9 ماه سال 2018 میلادی به 189 میلیارد و 160 میلیون یوان (29 میلیارد و 101 میلیون دلار) رسیده است که در مقایسه با دوره مشابه سال 2017 میلادی 1.8 درصد رشد داشته است.

صادرات چین به ایران در 9 ماهه نخست سال جاری میلادی 76 میلیارد و 180 میلیون یوان(11 میلیارد و 720 میلیون دلار) بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل 16.3 درصد کاهش یافته است.

در همین حال واردات چین از ایران در 9 ماهه نخست سال جاری میلادی 112 میلیارد و 980 میلیون یوان (17 میلیارد و 381 میلیون دلار) است که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل میلادی 19.1 درصد افزایش یافته است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که آسیا کماکان بزرگترین مشتری نفت ایران باقی می‌ماند به طوری که 60 تا 70 درصد صادرات نفت ایران به آسیا است.

در میان کشورهای آسیایی چین در سال 2017 بزرگترین مشتری نفت ایران شد، هند در مرتبه دوم قرار گرفت، کره جنوبی، ژاپن و تایوان از دیگر مشتریان ایران که مشمول معافیت از خرید نفت ایران شده اند همچنان به خریدهای خود ادامه خواهند داد.

اشتراک گذاری :
اخبار مرتبط
برخلاف ادعای آمریکایی‌ها،
"غذا" و "دارو" نیز عملا تحریم شده است
مدیرکل آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت ایران خبر داد:
ایجاد شعبه یک بانک خصوصی ایران در هند
رئیس ایمنی، بهداشت و محیط‌زیست، پدافند غیرعامل شرکت ملی نفت ایران خبر داد:
مانور مقابله با آلودگی زیست‎محیطی در تالاب هورالعظیم
ارسال نظر