بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
سه‌شنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۷ - ۱۶:۵۲
تحلیل گر حوزه مسکن گفت: در حوزه مقاوم‌سازی ساختمان‌های شهری و روستایی مقابل زلزله ناکام است.
کد خبر : ۱۸۴۴۶۵

به گزارش بورس نیوز، علیرضا سرحدی درباره مقاوم‌سازی مسکن اظهار کرد: در حوزه مقاوم‌سازی ساختمان‌های شهری و روستایی مقابل زلزله ناکام است. یک دلیل عمده این ناکامی این است که مقاوم‌سازی و ضد زلزله کردن سازه‌ها برای مردم و مسئولان در اولویت نیست. تنها کاری که در این باره انجام شده اعمال برخی سختگیری‌ها و اجرای بعضی آیین‌نامه‌ها در حوزه ساخت‌وسازهای شهری است. پس از زلزله رودبار در سال 69 و زلزله بم در دهه 80 شهرداری‌ها به طور جدی در نقشه‌ها و محاسبات الزامات مقاوم‌سازی و ضد زلزله کردن ساختمان‌ها را در نظر گرفتند اما اینکه تا چه اندازه به اجرای درست این الزامات نظارت می‌شود، محل سوال است. سال‌هاست که نظام مهندسی، وزارت راه و شهرسازی و شهرداری‌ها در این باره که این نظارت چگونه باید تعریف شود و مجری آن که باشد و چه کند اختلاف نظر دارند و به دلایل مختلف درحل این اختلاف نظر به جایی نرسیده اند.

مهم ترین دلیل اما این است که زلزله و آسیب‌های آن هیچ گاه در اولویت قرار نگرفته است و اقدامات دولتی همه دوره‌ای و کوتاه مدت بوده است. در یک بازه زمانی یک آژانس همکاری‌های بین‌المللی ژاپنی موسوم به جایکا، از زیر مجموعه‌های سازمان ملل و عرضه کننده خدمات رایگان به ایران آمد و با همکاری شهرداری نقشه‌ای از 20 منطقه تهران(درآن زمان هنوز مناطق 21 و 22 ایجاد نشده بود) ارائه کرد که در آن گسل‌ها شناسایی شده و با در نظر گرفتن بحث تراکم و نوع خاک هر منطقه راه حل‌هایی ارائه شده بود. در سال 80 اینطور پیش‌بینی می‌کردند که اگر ایران مقاوم‌سازی ساختمان‌ها را آغاز کند، طی 15 سال به ایمنی 90 درصدی می‌رسد. متاسفانه نه آن نقشه و نه آن راه حل‌ها از سوی وزارت راه و شهرسازی جدی گرفته نشد.

جایکا از ایران رفت و نهادی که برای همکاری با این آژانس در شهرداری شکل گرفته بود هم منحل شد. این در حالی است که اگر از 15 سال پیش راه حل‌ها جدی گرفته می‌شد، اکنون درصد زیادی از پروزه‌های بزرگ مثل برج‌ها و فروشگاه‌های زنجیره‌ای بزرگ در تهران ایمن شده بود. با این وجود به دلیل عدم توجه مسئولان و عدم مطالبه این موضوع از سوی مردم ساخت‌وسازها بدون در نظر گرفتن مقاوم‌سازی ادامه دارد. این بی توجهی تا جایی ادامه یافته که حتی ساختمان‌های بزرگ و مهمی مثل بانک مرکزی هم روی گسل است.

اشتراک گذاری :
ارسال نظر