بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۰۳ دی ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۳
عضو شورای عالی بورس بیان کرد:

وجود بازار مشتقه به نفع تجارت کشور

عضو شورای عالی بورس گفت: وجود بازار مشتقه ارزی با استفاده از ابزارهای مالی مبتنی بر ارز در بورس کالا از جمله معاملات آتی و آپشن، از یک سو به صادرکننده جهت تبدیل درآمدهای ارزی کمک می‌کند و از سوی دیگر نیازهای واردکننده به واردات مواد اولیه از خارج کشور را برطرف می‌کند. بنابراین، وجود چنین بازاری به نفع تجارت کشور خواهد بود.
کد خبر : ۱۸۵۴۳۷
به گزارش بورس نیوز، سعید اسلامی بیدگلی، با اشاره به اینکه تردیدی برای راه‌اندازی بازار مشتقه ارزی وجود ندارد، ابراز داشت: وجود بازار مشتقه ارزی با استفاده از ابزارهای مالی مبتنی بر ارز در بورس کالا از جمله معاملات آتی و آپشن، از یک سو به صادرکننده جهت تبدیل درآمدهای ارزی کمک می‌کند و از سوی دیگر نیازهای واردکننده به واردات مواد اولیه از خارج کشور را برطرف می‌کند. بنابراین، وجود چنین بازاری به نفع تجارت کشور خواهد بود.

عضو شورای عالی بورس با اشاره به اینکه سازوکار قیمت‌گذاری در بورس کالا و شفافیت حاکم بر معاملات آن قابل مقایسه با هیچ بازاری نیست، گفت: ممکن است در ابتدای راه‌اندازی بازار مشتقه ارزی، مشکلاتی در انجام معاملات بروز کند، اما به طور قطع با توجه به وجود ساز و کار مبتنی بر نظام عرضه و تقاضا بر معاملات، به سرعت شاهد موفقیت این بازار خواهیم بود.

وی با تاکید بر اینکه جزییات بازار مشتقه ارزی تحت تاثیر مجموعه‌ای از سیاستگذاری‌های پولی، اقتصادی و مالی حاکم بر اقتصاد ایران تعیین خواهد شد، ادامه داد: بانک مرکزی باید به مجموعه سیاستگذاری‌ها توجه کند، چراکه عدم تعادل اقتصادی در بازارها به یکدیگر سرایت می‌کند. برای مثال اگر بازار ارز به ثبات برسد اما سیاست‌های بازار پول متناسب با آن درنظر گرفته نشود، شاهد تلاطم و عدم تعادل در تمامی بازارها خواهیم بود.

سعید اسلامی بیدگلی معتقد است که در سیاست‌گذاری برای راه‌اندازی بازار مشتقه ارزی نباید فقط بر یک حوزه متمرکز شد، بلکه ساماندهی بازارهای اقتصادی کاملا باید همسو با یکدیگر باشد و همه حوزه‌ها به یک میزان رشد کنند. در غیر این صورت اگر در حوزه انرژی یا نرخ بهره نفتی سیاست مناسبی اتخاذ نشود امکان ندارد که سیاست ایجاد بازار مشتقه ارزی که به ظاهر صحیح است و پشتوانه علمی دارد، به ثبات بازار ارز منجر شود.

دبیرکل کانون نهادهای سرمایه‌گذاری با اشاره به اینکه سفته‌بازان در هر بازاری، از اجزای اصلی اقتصاد کشور هستند، ابراز داشت: با راه‌اندازی بازار مشتقه ارزی، سفته‌بازی در این بازار نیز شفاف می‌شود. به علاوه، این افراد می‌توانند از اختلاف قیمت‌های ارزی منفعت ببرند. در عین حال، افرادی که به دنبال رانت بوده و مخل نظام اقتصادی هستند، حذف خواهند شد.

عضو شورای عالی بورس در مورد فراهم بودن سازوکار راه‌اندازی بازار مشتقه ارزی خاطرنشان کرد: در بسیاری از موارد، سازوکارهای طراحی شده کامل نبوده و در عین حال، انتظار برای ایجاد بستر و سازوکار مناسب و بهینه، فرصت‌ها را از بین می‌برد. در چنین مواردی باید با هدف شفافیت و کاهش رانت، برنامه‌ها را عملیاتی کنیم و به مرور و طی زمان، ایرادات کار را برطرف سازیم.

وی در پایان تاکید کرد: عزم جدی بانک مرکزی برای اجرای جدی سیاست‌های ارزی و همچنین راه‌اندازی بازار مشتقه ارزی، برای پوشش نوسانات نرخ ارز، مورد حمایت اقتصاددانان و کارشناسان کشور قرار دارد و امید می‌رود که به زودی شاهد اجرایی شدن آن باشیم تا گامی بزرگ در جهت حمایت از صادرکنندگان و وارد کنندگان کشور باشد.


اشتراک گذاری :
اخبار مرتبط
در تالار صنعتی و معدنی بورس کالا صورت می گیرد؛

عرضه بیش از 5هزار تن گوگرد در بورس کالا

در شرایط رکود اقتصادی؛

کسری بودجه شدید در اقتصاد سال 98

در پایان معاملات تالارهای بورس اوراق بهادار تهران صورت گرفت؛

معامله بیش از 6300 میلیارد ریال اوراق بهادار در بورس تهران

در بیست و ششمین میز تخصصی محصولات کشاورزی مطرح شد؛

بررسی راهکارهای توسعه آموزش و فرهنگ سازی بورس کالا در بخش کشاورزی

ارسال نظر
خبرنامه
برای دریافت خبرنامه بورس نیوز ایمیل خود را وارد نمایید:
نظرسنجی
به نظر شما دولت چهاردهم باید کدام یک از موارد زیر را در اولویت کاری خود قرار دهد.