بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
سه‌شنبه ۰۴ دی ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۴
مدیرکل دفتر حفاظت شرکت مدیریت منابع آب ایران عنوان کرد:

جلوگیری از برداشت غیرمجاز 2.3 میلیارد مترمکعبی منابع آب زیرزمینی

مدیرکل دفتر حفاظت و امور مشترکین شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره به اینکه بيش از 80 درصد آبخوان‌ها ممنوعه شده و يا فاقد پتانسيل آب زيرزميني هستند، گفت: طی سه سال گذشته، از برداشت غیرمجاز 2.3 میلیارد مترمکعب آب از آبخوان‌های کشور جلوگیری شده است.
کد خبر : ۱۸۵۵۲۰
به گزارش بورس نیوز، سید محمد علی مصطفوی با اعلام این خبر، طرح در حال اجرای احيا و تعادل‌بخشي منابع آب زيرزميني کشور را تنها راه احياي آبخوان‌ها دانست و افزود: در حال حاضر بيش از 80 درصد آبخوان‌ها ممنوعه شده يا فاقد پتانسيل آب زيرزميني هستند.

مصطفوی با اشاره به آخرين آماربرداري سراسري در کشور (منتهي به سال 1390) اظهار کرد: حدود 800 هزار حلقه چاه با برداشت 46 ميليارد متر مکعب شناسايي شده است که حدود 60 درصد اين چاه‌ها داراي پروانه بهره‌برداري معتبر بوده و حدود 15 درصد از کل برداشت گزارش شده مربوط به چاه‌هاي غيرمجاز کشور است.

وی متوسط کسري سالانه آبخوان‌های کشور را حدود 5.7 ميليارد متر مکعب عنوان کرد و ادامه داد: در طول سال‌های اخیر با افزایش جمعيت کشور و فشار بر آبخوان‌ها، مخازن آب زيرزميني با کسري 130 ميليارد متر مکعبی مواجه شده است.

مدیرکل دفتر حفاظت، بهره‌برداری منابع آب و امور مشترکین شرکت مدیریت منابع آب ایران، کاهش ميزان آب تجديد‌شونده کشور را متاثر از کاهش بارش سال‌های قبل در منطقه از 125 ميليارد مترمکعب به 115 ميليارد مترمکعب عنوان کرد و افزود: تداوم ميزان افزايش بارندگی امسال قطعا بر کنترل روند افت موثر است، اما به‌طور طبيعي امکان تثبيت افت به‌دلیل بار بیش از حد برداشت از آبخوان‌ها امکان پذير نيست.

مصطفوی با بیان اینکه مجموعه اقدامات انجام شده از ابتدای اجرای طرح احیا و تعادل بخشی منجر به جلوگیری از برداشت حدود 2.3 میلیارد متر مکعب آب از آبخوان‌های کشور شده است، تصریح کرد: انسداد حدود 48 هزار حلقه چاه غيرمجاز، نصب 26 هزار دستگاه کنتور روي چاه‌هاي مجاز، استقرار و فعالیت 710 گروه گشت و بازرسي در کشور، اصلاح  153 هزار پروانه‌های قدیمی به پروانه مصرف بهينه کشاورزی و تعديل 15 هزار فقره پروانه بهره برداري، عمده اقدامات به‌عمل آمده در اين طرح از سال 1394 تا کنون بوده است.

وی همچنین به پيشرفت 53 درصدی آماربرداری دور سوم، حفر 45 هزار متر پيزومتر و برگزاری متوسط سالانه 130 جلسه شورای حفاظت در سطح کشور اشاره کرد و از استقرار سامانه یکپارچه حفاظت و بهره‌برداری منابع آب و امور مشترکین (ساماب) در کل کشور، ایجاد سامانه کنترل و نظارت بر عملکردهاي طرح احيا و تعادل بخشي (MCDM) و سامانه رصد و پایش دستگاه‌های حفاری خبر داد.

منابع آب زيرزميني کشور در مجموع حدود 57 درصد نياز بخش‌هاي کشاورزي، صنعت و شرب را تامين مي‌کند؛ این درحالی‌است که عمده مصارف اين منابع از طريق چاه‌ها برداشت می‌شود.
اشتراک گذاری :
اخبار مرتبط
ارسال نظر
خبرنامه
برای دریافت خبرنامه بورس نیوز ایمیل خود را وارد نمایید:
نظرسنجی
به نظر شما دولت چهاردهم باید کدام یک از موارد زیر را در اولویت کاری خود قرار دهد.