مدیرعامل کارخانجات شهید قندی در گفتوگو با بورسنیوز:
تأثیر اندک تحریمهای تازه / صادرات خدمات مهندسی ارزشافزوده را افزایش میدهد
برای توسعه بازارهای صادراتی در سال 98، برنامههای جدیدی تدوینشده است و تحریمها اثر کمی بر این مهم خواهند گذاشت.
به گزارش بورسنیوز، شرکت کارخانجات تولیدی شهید قندی در آبان ماه سال ۱۳۶۳ باهدف تولید انواع کابلهای مخابراتی مسی و کابلهای مخابراتی نوری ، توسعه ارتباطات و ایجاد تحول در شبکه عظیم مخابراتی کشور ، تحت پوشش وزارت پست و تلگراف و تلفن وقت در شهر یزد زمینی به وسعت یکمیلیون مترمربع و با زیربنایی معادل دویست هزار مترمربع همگام با آخرین فناوری روز جهان و بهعنوان پدیدهای نو در عرصه تولید کابلهای مخابراتی تأسیس گردید.
شروع بهرهبرداری از این مجتمع عظیم صنعتی ، مقارن با افتتاح سالن تولید کابلهای مخابراتی نوری بود که برای اولین بار در کشور، از سال ۱۳۶۷ محقق شد. در سال ۱۳۶۹ با تولید کابلهای مخابراتی مسی آغاز شد و بهمنظور افزایش ظرفیت تولید ، خودکفایی صنعتی و تأمین نیاز روزافزون کشور، تا سال ۱۳۸۴ طی سه مرحله توسعه یافت.
در سال ۱۳۶۸ شرکت فیبر نوری و سلول خورشیدی باهدف تولید فیبر نوری و پانلهای خورشیدی در تهران راهاندازی و در سال ۱۳۷۸ در این شرکت ادغام گردید.
این شرکت در سال۱۳۷۵ جزء نخستین شرکتهای ایرانی بوده که موفق به اخذ گواهینامه ISO ۹۰۰۱گردید و ارسال ۱۳۸۱ گواهینامه کیفیت ISO ۹۰۰۱ویرایش ۲۰۰۰ و استاندارد زیستمحیطی ISO ۱۴۰۰۱ را اخذ نمود .
حمیدرضا قدری مدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت کارخانجات شهید قندی است و بورسنیوز در یک گفتگوی اختصاصی از وی در مورد شرایط حال و آینده این مجموعه عظیم پرسیده است. ماحصل این گفتگو را در ذیل میخوانید.
*جناب قدری با تشکر از وقتیکه در اختیار ما قراردادید. با توجه به بازگشت تحریمها، شرایط مجموعه شهید قندی تغییری خواهد کرد؟
بدون شک تحریمها بر عملکرد تمامی واحدهای تولیدی اثرگذار خواهد بود و ما نیز در حوزه مواد اولیه قاعدتاً به دلیل نیازی که به واردات داریم از قبل تحریمها متضرر خواهیم شد. البته به دلیل پیشبینی بازگشت تحریمها، در ماههای گذشته فعالیتهای خوبی از جهت تأمین مواد اولیه و ایجاد راههای جایگزین برای واردات انجام شد که کمی تأثیر تحریمها را کم میکند.
*برای دستیابی به راههای جدید واردات مطمئناً با شرکای خود نیز باید مذاکراتی انجام میدادید. روند این گفتگوها چقدر مثبت بود؟
بر اساسی توافقاتی که با شرکای خارجی خود انجام دادیم، به روشهای جدیدی برای تأمین مواد اولیه دست پیدا کردیم که این مهم باعث میشود تولید در کارخانجات شهید قندی هیچگاه متوقف نشود اما مطمئناً قیمتها را تغییر خواهد داد و شک قیمتی بر محصول نهایی اثر خود را خواهد گذاشت.
*آیا با توجه به تحریمها در فکر توسعه بازارهای صادراتی خود نیز هستید؟
100 درصد این مهم جزو برنامههای همیشگی ما بوده است. یکی از کارهایی که در حوزه صادرات انجام دادیم و جزء برنامههای میانمدت ما نیز قرار دارد، ورود به بازارهای جدید برای صادرات و ارائه خدمات است. از ابتدای سال 98 در بازارهای خارجی با نگاهی جدید ورود خواهیم کرد. برای این مهم مکانیزمی جهانی اندیشیدهایم. از ما برای فعالیت در کشورهای دیگر به روش BOT دعوتشده تا در کشورهای دیگر سرمایهگذاری کنیم.
دولت کشورهای پیشنهاددهنده، تضمین این سرمایهگذاریهای جدید را برعهدهگرفتهاند. بنابراین تأکید میکنم که بازارهای صادراتی ما همیشه درحالتوسعه است اما؛ این مهم به معنی آسان بودن کار و نبود چالش در راه صادرات نیست.
*برخی این عقیده را دارند که تحریمهای جدید اثری کمتر از دوره اول به بار دارد. شما در این مورد چه نظری دارید؟
در مورد تحریمها ما با اقتصاددانان کشور مشورت کردیم و ایشان نیز همین عقیده را دارند یعنی اعلام میکنند به دلیل شکافی که میان آمریکا و اروپا درزمینهٔ تحریمها افتاده است، شدت تحریمها بسیار کمتر از قبل بوده و کار برای تولیدکنندگان ایرانی راحتتر از ابتدای دهه 90 شمسی خواهد بود.
اتفاق دیگر FATF است که گویی از ارکان اصلی کنترلی بر سیستمهای پرداخت جهانی است و میتواند به تسهیل تبادلات مالی کمک کند.
*در حال حاضر کدام کشورها بازار صادراتی محصولات شهید قندی بهحساب میآیند؟
مهمترین بازار صادراتی ما متعلق به 3 کشور عراق، افغانستان و سوریه هستند که حضوری ثابت در این کشورها داریم. اما در حوزه CIS و بازارهای غرب آفریقا هم مذاکراتی داشتهایم تا بازار خود را در آنجا نیز توسعه دهیم. بهطورکلی کشورهایی که روابط سیاسی بهتری با ایران دارند جزو مشتریهای ثابت ما محسوب میشوند. ما پیشنهادهای جدیدی برای ورود به بازارهای صادراتی دریافت کردهایم. در حال حاضر در مرحله ارزیابی این پیشنهادهای هستیم تا با تدوین نقشه راه و مکانیزم حضور، با حداقل ریسک به این بازارها وارد شویم.
*آقای قدری آیا تابهحال برای صادرات خدمات مهندسی نیز موفقیتی در شهید قندی ثبتشده است؟
کارخانجات شهید قندی یک هلدینگ کمپانی با 4 شرکت تابعه است که یکی از این مجموعهها اساس کارش ارائه خدمات مهندسی است. ما قبلاً در افغانستان این مهم را بهخوبی انجام دادهایم و در آن کشور از ما به نیکی یاد میکنند.
قاعدتاً به دنبال ورود به زنجیره ارزش هستیم و تنها فروش محصول هدف ما نیست. بنابراین خدمات مهندسی نیز بهعنوان بخش مهمی در زنجیره ارزش برای ما مهم است و این حوزه همراه با اجرای زیرساخت در کشورهای دیگر نیز برای ما مهم است.
صد در صد ورود به عرصه مهندسی به نفع ما است زیرا زنجیره ارزش شرکت بر روی همین مهم پایه گذاری شده تا ما بتوانیم از صفر تا 100 یک فعالیت را خودمان انجام دهیم.
پایان قسمت اول
ادامه دارد
گفتوگو از محمدعلی رفیعی
نظرات کاربران
اخبار مرتبط
مدیرعامل کارخانجات شهید قندی در گفتگو با بورس نیوز اعلام کرد:
جهش «بکام» برای صفر کردن زیان انباشته / سهامداران ما عاقل و تحلیلگر هستند
توسط مجمع تشخیص صورت گرفت؛
تایید لایحه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی
مدیرعامل شهید قندی در گفتوگو با بورسنیوز اعلام کرد:
سودآوری بالا برای سهامداران شهید قندی / تامین 90درصدی نیاز داخلی
مدیرعامل کارخانجات شهید قندی در گفتگو با بورس نیوز اعلام کرد:
جهش «بکام» برای صفر کردن زیان انباشته / سهامداران ما عاقل و تحلیلگر هستند
توسط مجمع تشخیص صورت گرفت؛
تایید لایحه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی
مدیرعامل شهید قندی در گفتوگو با بورسنیوز اعلام کرد:
سودآوری بالا برای سهامداران شهید قندی / تامین 90درصدی نیاز داخلی
ارسال نظر
نظرات بینندگان
اخبار روز
خبرنامه
شما از اردیبهشت به تیم مدیریتی شرکت پیوستید, یکی دو ماه در سمت معاونت بازرگانی و عضو هیات مدیره کاملاً با ساختار مالی نامناسب و نبود سرمایه در گردش هم آشنا شدید و با علم به این موضوع پذیرفتید مدیرعامل شوید پس بنابراین میبایست کار خود را با برنامه شروع کرده باشید و میبایست ضمن افشاء برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت, نتیجه اقدامات انجام شده را هم برای سهامداران تشریح کنید.
بجای تکرار جملات کلیشه ای و حواله دادن سهامداران وفادار شرکت (که حاصل یک عمر تلاش و زحمتشون را در این شرکت سرمایه گذاری کرده اند) به افق بلند مدت لطفا گزارش دهید برای اصلاح ساختار مالی چه کارهای ضربتی انجام داده اید و نتیجه آن چه شده است؟ چرا داریی های نقد شونده ای که درنامه کنفرانس خبری اشاره شده بود را تا کنون نفروخته اید؟ مگر قرار است نقدینگی از کره مریخ برای شما حواله شود
شما خودتان و وجدانتان را قاضی کنید اگر بجای اینکه در دفتر لوکس 80 متری در سعادت آباد حقوق و مزایای آنچنانی دریافت میکردید؛ هر ماه ضرر و زیان حاصل از خواب چند سال سرمایه مان در این شرکت را تحمل میکردید باز هم همین موضع را میگرفتید
اگر شرکت نقدینگی ندارد چرا زحمت نمیکشیدید دفتر تهران را تعطیل کنید و به فروش رسانید و دفتر شرکت را به محل کارخانه منتقل نمیکنید؛ آیا فقط سهامدار زیاندیده باید تحمل سختی و ضرر را داشته باشد و انتظاراتش متعارف باشد؟!
لطفاً قدری انصاف داشته باشید
مخاطب شما در این مصاحبه ها کیست و آیا اصولاً این مصاحبه ها و پشت دوربین رفتنهای شما تا حالا اثری هم داشته؟
آیا توانسته اید فروش به مخابرات را که مشتری اصلی تون هستند افزایش دهید؟ صادرات به عراق و افغانتستان و سوریه چی؟ آیا مشکلات نقدینگی را توانسته اید حل کنید؟ در زمینه فروش دارایی های غیر مولد چه کرده اید؟ برای اصلاح ساختار بیمار شرکت را چکار کریده اید ؟
ارزش بازار روز شرکت حدود 160 میلیارد تومن هست آیا مضحک نیست؟