بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
شنبه ۰۴ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۳
کارشناس بازارسرمایه اظهارکرد:

درآمد مازاد بر هزینه‌های جاری برای سرمایه‌گذاری

مردم زمانی اقدام به سرمایه‌گذاری می‌کنند که درآمدی مازاد بر هزینه‌های جاری داشته باشند.
کد خبر : ۱۸۸۷۶۸

به گزارش بورس نیوز، سید ابراهیم عنایت مدیرعامل کارگزاری بانک سپه گفت: در کنار فاکتورهای کلان سال ۹۷ مباحث مربوط به خروج آمریکا از برجام، مسایل و مشکلاتی برای اقتصاد کشور و بازار سرمایه ایجاد کرد. با برجام، این امید می‌رفت که مراودات خارجی افزایش یافته و صادرات رونق گیرد. اما با خروج آمریکا، تجارت خارجی و ورود و خروج ارز با مشکلاتی همراه شد.

وی ادامه داد: البته دولت با اتخاذ برخی سیاست‌ها، توانست اثر این اقدامات سوء را کمرنگ کند با این حال شرایط به افزایش تورم دامن زد و پس‌انداز اقشار مختلف جامعه کاهش داشت.

مدیر عامل کارگزاری بانک سپه با تاکید بر این که موارد یاد شده بازار سرمایه در سال ۹۷ را تحت تاثیر قرار داد، افزود: مردم زمانی اقدام به سرمایه‌گذاری می‌کنند که درآمدی مازاد بر هزینه‌های جاری داشته باشند. اما تورم و هزینه‌های بالا موجب می‌شود که سرمایه‌گذاری‌های خرد کاهش یافته و پول جدیدی وارد بازار سرمایه نشود. فرصت‌طلبی در کسب سود از طریق بازار‌های غیر مولدی همچون سکه و طلا در سال گذشته نیز بخشی از نقدینگی را به سمت این بازار‌ها حرکت داد. از سوی دیگر زمانی که رشد اقتصادی نیز کاهش داشته باشد فرصت درآمدزایی شرکت‌ها کم می‌شود. این موضوعات، از مشکلات جدید بازار سرمایه بود.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: اقتصاد کلان، وضعیت صنایع و عملکرد بنگاه‌های تولیدی سه ضلعی محسوب می‌شوند که بر روی هم اثر متقابل دارند. تا زمانی که اقتصاد پویا نباشد، شرکت‌ها نمی توانند اثرگذار باشند. البته همیشه و در همه حال، صنایعی وجود دارند که منتفع باشند. برای مثال زمانی که شرایط اقتصادی مناسب باشد، صنایع لوکس با اقبال مواجه می‌شوند. اما زمانی که شرایط اقتصادی مناسب نباشد، صنایعی با رشد و اقبال مواجه می‌شوند که نیاز روزمره جامعه را تامین می‌کنند. از همین رو سرمایه‌گذاران باید با توجه به شرایط کلان اقتصادی سهام مورد نظر خود را انتخاب کنند.

عنایت ادامه داد: امیدوارم در سطح کلان، مسوولان با اتخاذ سیاست‌های مناسب بخشی از آثار اقدامات منفی را خنثی کنند. سازمان بورس هم با اتخاذ سیاست‌های مناسب، پس‌اندازهای موجود در کشور را جذب بازار سرمایه کند. باید این فرهنگ در میان مردم نهادینه شود که پس‌اندازهای خود را از طریق بازار سرمایه وارد چرخه تولید کنند و به سمت سوداگری نروند.

مدیر عامل کارگزاری بانک سپه در پاسخ به این سوال که اگر سازوکار مالی اروپا روند خوبی را طی کند و تکانه اقتصادی دور از انتظاری نداشته باشیم، چشم‌انداز آتی بازار سرمایه جیست، گفت: طی ۴۰ سال گذشته فعالیت‌های زیادی انجام شده و صنایع زیادی شکل گرفته‌اند و رشدهای خیره‌کننده‌ای هم در بخش‌های بین‌المللی داشتیم اما اکنون باید اقتصاد مقاومتی را جدی بگیریم تا حرکت اقتصادی ما شرطی نباشد.

وی ادامه داد: با توجه به شرایط اقتصادی کشور‌های همسایه باید مسیر صادرات کالاها به این کشورها را هموار کنیم. برای مثال، صنایع ساختمانی و پتروشیمی در این کشورها مورد نیاز است. چنانچه صنایع ساختمانی و محصولات پتروشیمی بازاریابی مناسبی در این کشورها داشته باشند و حمایت‌های لازم هم از سوی دولت انجام بگیرد، این صنایع می‌توانند رشد خوبی را تجربه کنند. در واقع کلید رشد اقتصادی و به دنبال آن حرکت صعودی شاخص صادرات کالا به کشورهای همسایه است.

عنایت، در ادامه با تاکید بر اینکه توسعه و رشد بازار سرمایه از سوی دیگر به فرهنگسازی و آموزش وابسته است، عنوان کرد: همیشه خواستار این امر بوده ایم که فرهنگسازی برای عموم جامعه صورت بگیرد. شهرستان‌هایی را می‌شناسم که به دلیل شرایط خاص درآمدهای زیادی دارند اما به دلیل اینکه سرمایه‌گذاری در بورس برای آنها تبیین نشده و در عین حال، امکان دسترسی به این بازار را نیز ندارند، دارایی‌های خود را یسا وارد بانک و یا وارد موسسات اعتباری غیرشفاف کرده اند. در صورتی که سیاست گذاران می‌توانند با اتخاذ سیاست‌های مناسب، این افراد را با سازوکار بازار آشنا کنند.

وی ادامه داد: با فرهنگسازی و آموزش حجم زیادی از نقدینگی وارد بازار سرمایه می‌شود. متاسفانه این روزها کمتر شاهد ورود نقدینگی‌های بلند مدت به بازار هستیم. بورس محل سرمایه‌گذاری است نه سفته‌بازی. افرادی باید وارد این بازار شوند که دید بلندمدت به سرمایه‌گذاری داشته باشند. این در حالی است که اگر با دید کوتاه‌مدت و سفته‌بازی، نقدینگی‌ها وارد بازار شود بازار آسیب می‌بیند و رواج تفکر ورود به بازار سرمایه با دید بلند مدت نیز تنها با فرهنگسازی امکان‌پذیر است.

عنایت با بیان اینکه کارگزاری بانک سپه نخستین کارگزاری است که بعد از تاسیس بورس در کشور راه اندازی شد، ادامه داد: از زمانی که من مسوولیت مدیرعاملی کارگزاری بانک سپه را برعهده گرفتم بهبود جایگاه امر فرهنگسازی و آموزش به عنوان یکی از اهداف مهم در دستور کار قرار گرفت. با همین رویکرد همراهی کارگزاری بانک سپه با پروژه Irvex آغاز شد. Irvex کار ارزشمندی است و امکان خوبی برای آشنایی جوانان با بازار سرمایه است. با کمک این پروژه هوش و استعداد نسل جوان به توسعه بازار سرمایه منتهی می‌شود و کارگزاری بانک سپه نیز نقش کوچکی در توسعه Irvex دارد.

مدیرعامل کارگزاری بانک سپه به برنامه‌های توسعه محور این کارگزاری در سال آینده نیز اشاره کرد و گفت: موفق شدیم با کمک شعب منتخب بانک سپه در سراسر کشور، دسترسی مردم به بازار سرمایه را تسهیل کنیم و تاکنون ۱۰۰ شعبه به شبکه بازار سرمایه متصل شده‌اند. در حوزه سجام نیز اقداماتی زیادی انجام شد و هر سهام دارای که برای ثبت‌نام در سجام به کارگزاری بانک سپه مراجعه می‌کرد، حتی اگر مشتری کارگزاری هم نبود، بدون اخذ هرگونه وجهی در سجام ثبت‌نام می‌شد.

این تحلیلگر بازار سرمایه در پایان گفتگو با سنا، عنوان کرد: از عموم مردم می‌خواهم که به عنوان یک فرصت سرمایه‌گذاری توجه ویژه ای به بازار سرمایه داشته باشند. بزرگ ترین حسن بازار سرمایه نسبت به سایر بازارها این است که با سرمایه بسیار اندک هم می‌توان وارد این بازار شد.

وی افزود:به سرمایه‌گذاران فعال در بازار هم توصیه می‌کنم که به شایعات بی توجه باشند و دید بلندمدت را جایگزین دید کوتاه‌مدت کنند. دید کوتاه‌مدت، ریسک سرمایه‌گذاری را افزایش داده و نفعی هم برای اقتصاد نخواهد داشت. اقتصاددانان بر این باورند که هیچ کشوری به توسعه اقتصادی و صنعتی دست نخواهد یافت مگر اینکه در آنجا یک بورس فعال وجود داشته باشد.


اشتراک گذاری :
اخبار مرتبط
در هیات مدیره سازمان بورس تصویب شد؛
دریافت اطلاعات موردنیاز از سامانه «سجام»
​مدیرعامل گروه مالی سپهر صادرات:
بازار سرمایه پتانسیل خوبی برای رشد دارد
ارسال نظر
خبرنامه
برای دریافت خبرنامه بورس نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: