به گزارش واحد سنجش و راه حلهای رفتاری در بازار (آبسیم) بورس نیوز، اردیبهشت ماه بازار سرمایه افت و خیزهای بسیاری داشت اما در نهایت، پربازدهترین بازار لقب گرفت.
شاخص کل بورس تهران دومین ماه سال 98 را با رشد 5.2 درصدی سپری کرد. شروع این ماه شاخص با 204 هزار واحد بود و در برههای از زمان تا 225 هزار واحد رفت و در پایان در کانال 215 هزار واحد اطراق کرد.
در مجموع این ماه، 76 درصد (459) نمادهای حاضر در بازار سهام رشد قیمت داشتند و تنها 23 درصد معادل 138 نماد قرمزپوش بودند.
در این میان، «شمواد» رشد قیمت 205 درصدی را رقم زد و پربازدهترین نماد ماه لقب گرفت. یک سهم دیگر از بازار پایه رتبه دوم را از آن خود کرد؛ «لخانه». «کرمان» نیز با 129 درصد رشد قیمت، در جایگاه سوم ایستاد.
در تصویر ذیل 20 شرکت اول از حیث بازدهی در اردیبهشت ماه را ملاحظه میکنید؛
در آن سوی معاملات، سهامداران «سخزر» با افت قیمت 29 درصدی متضررترین بودند و «غدشت» پس از آن قرار گرفت. «غویتا» که پیش از این بازدهی فوق العاده را ثبت کرده بود، در این ماه افت قیمت 26 درصدی را متحمل شد.
در میان صنایع، تنها دو گروه «استخراج سایر معادن» و «اطلاعات و ارتباطات» با افت شاخص مواجه شدند و باقی صنایع رو به رشد حرکت کردند. در این مدت، شاخص گروه «ماشین آلات و تجهیزات» 47 درصد رشد داشت و در سکوی اول قرار گرفت. دو گروه «فعالیتهای کمکی به نهادهای مالی واسط» و «چاپ و انتشار» در ردههای بعدی جای گرفتند.
حال نگاهی به معاملات حقوقیهای بازار میاندازیم.
در اردیبهشت ماه حقوقیهای «فولاد» بیشترین برآیند ورود را در بین شرکتهای حاضر در بازار داشتند و 803 میلیارد از سهام این شرکت را از حقیقیها صاحب شدند. «فملی» دیگر نمادی است که مورد توجه حقوقیها قرار داشت و «شپنا» نیز در رتبه بعدی قرار گرفت.
از سوی دیگر، این قشر از معاملهگران، تمایل بسیار زیادی به خروج از «غگل» داشتند و 1010 میلیارد ريال از آن را به نام حقیقیها ثبت کردند. «فلوله» و «بترانس» نیز مورد قهر حقوقیها قرار گرفتند.
پیشبینی خرداد ماه
ماراتن مجامع روز به روز داغتر میشود و اخبار و حواشی بسیاری از دل آن به بیرون درز میکند. از طرف دیگر، با توجه به این که اغلب شرکتها ارقام مناسبی به عنوان سود در سال گذشته شناسایی کردند، سهامداران برخلاف سالهای گذشته تمایل بیشتری به حضور در مجامع نشان میدهد. از همین رو، بعید به نظر میرسد در روزهای نزدیک به مجامع فشار فروش به میزان سالهای گذشته باشد. در مجموع، انتظار میرود خرداد ماه نیز بازار سرمایه روزهای داغی را سپری کند و سهامداران با دستان پر به استقبال تعطیلات تابستان بروند.