قشلاق سرمایه از بانک به مسکن در دستور کار دولت
همچنین در این روز "وبصادر" با 10 واحد افزایش شاخص، بیشترین تأثیر مثبت را بر جا گذاشت و در مقابل "فارس" با 317 واحد کاهش، بیشترین تأثیر منفی را بر روی شاخص داشت.
شاخص فرابورس نیز با 2 واحد افت به رقم 805 واحد رسید.
در این شرایط امروز "سمگا" با 0.28 واحد رشد شاخص فرابورس بیشترین تأثیر مثبت را برجا گذاشت و در مقابل "جم" با یک واحد کاهش آن، بیشترین تأثیر منفی را بر این نماگر در پی داشت.
گفتني است ارزش كل معاملات در بازار بورس به رقم 1663 میلیارد ریال و ارزش کل معاملات در بازار فرابورس به رقم 1597 میلیارد ریال رسید.
شاخص بورس در معاملات روز جاری یکی از سنگین ترین افت های خود طی 10 روز گذشته را تجربه کرد بطوریکه این نماگر با کاهشی بیش از 438 واحدی در رقم 72 هزار و 339 واحد قرار گرفت تا همچنان روند ناکامی های بازار سرمایه ادامه دار باشد.
بنابر گزارش بورس نیوز، امروز سهام شرکت های هلدینگ خلیج فارس، مخابرات ایران، ملی صنایع مس و تاپیکو بیشترین تأثیر را بر تشدید روند نزولی دماسنج اقتصاد داشتند.
شب گذشته وزیر اقتصاد در برنامه گفتگوی ویژه خبری باز هم بر تقویت بانک ها و پرداخت مطالبات آنها در کنار ارایه مجوز افزایش سرمایه به آنها تأکید کرد تا همچنان نقش بازار پولی در تأمین مالی و جایگاه اقتصادی در کشور پر رنگ تر از بازار سرمایه گردد.
براین اساس اینگونه که بنظر می رسد بورس از دیدگاه مسئولین اقتصادی به عنوان بازاری دسته سومی پس از بانک و مالیات برای باز گرداندن رونق اقتصادی و تأمین مالی محسوب می شود.چراکه همچنان وزیر اقتصاد بر تأمین مالی بنگاه های بزرگ در بلندمدت از طریق بازار سرمایه تاکید داشته و این موضوع برای اهالی بازار سرمایه معانی مختلفی را در بر دارد.
از سویی دیگر مدیر عامل شرکت فرابورس نیز در برنامه ای دیگر در رسانه ملی به تشریح مزایای صندوق زمین و ساختمان در بورس پرداخت و عنوان کرد که با این روش می توان رونق را به بازار مسکن بازگرداند.
حال چرا باید سرمایه مورد نیاز برای خارج نمودن رکود از بازار مسکن و بازگرداندن رونق به آن که به عنوان رقیب بورس محسوب می شود از طریق بازار سرمایه یا بهتر بگوییم وارد کردن نقدینگی این بازار صورت پذیرد جای سوال دارد!
نکته جالب توجه آن است که مسئولین قصد خارج نمودن بازار مسکن از رکود را با نقدینگی موجود در بازاری دارند که هم اکنون خود آن نیازمند شدید به نقدینگی است که این موضوع خود ضرب المثل "کوری عصا کش کور دیگر شد" را در ذهن تداعی می کند.
به هرحال فعلاً بازار سرمایه نقطه مغفول اقتصاد کشور می باشد که در تیم اقتصادی دولت یازدهم برای آن تنها یک تعریف وجود دارد و آن تامین مالی بنگاه های بزرگ در بلند مدت است که هنوز اهالی بازار سرمایه تعریف دقیقی از این گفته مسولین در ذهن خود ندارند.
اما واقعیت شاید چیز دیگری باشد،به هر حال آنچه که در شرایط فعلی دیده می شود کنترل نقدینگی در بورس و هدایت بخشی از آن به دیگر بازارها می باشد بطوریکه در وحله اول سپرده بانکی میزبان نقدینگی این بازار بود و امروز شاهد میزبانی بازار مسکن می باشیم یعنی قشلاق سرمایه ها از بانک به مسکن ، اما بنظر می رسد دست آخر تنها راه نجات اقتصاد از رکودزدگی همین بازار سرمایه باشد البته شاید آن زمان برای خارج نمودن رکود از بورس مجبور باشیم هزینه سنگین تری نسبت رکودزدایی از دیگر بازارها بپردازیم زیرا پولی که وارد بازار پولی و مسکن می شود به راحتی از آنها خارج نخواهد شد.
شاید بد نباشد که یادآوری کنیم برای ایجاد رونق به بازار هایی همچون مسکن، طلا، ارز و سپرده بانکی تنها نقدینگی مورد نیاز است اما برای ایجاد رونق در بورس قبل از نقدینگی یک فاکتور بسیار مهمی بنام اعتماد سازی نیاز است که در نبود آن هرگز نقدینگی به این بازار باز نخواهد گشت.
همه منابع باید از دروازه بورس جریان یابد تا اقتصاد شفاف گردد
اينجوري سرمايه ها بع بازار سرمايه مياد و بازارهاي ديگه رو هم ميتونيد از همين بازار تامين نقدينگي كنيد
لطفا تدبيري بياتديشيد
7 میلیون کارگزارها و کدهای متفرقه انها
3میلیون حقوقی ها
10 میلیون حقیقیها و حقوقی ها و کارگزارن انلاین که بیش از 90 بازار هستند!!
عجب عدالتی!!