کارشناسان

نشست ایران و آمریکا نقطه عطف احتمالی بازار؛
چشمها به نتایج مذاکرات دوخته شده است
با وجود رشد شاخص کل در نخستین روز معاملاتی هفته، بازار سرمایه همچنان در وضعیت انتظار به سر میبرد. علی فراقی، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با بورس نیوز، با اشاره به نبود تقاضای قوی و ارزش معاملات نسبتاً پایین، معتقد است که بازار در حالت بیتصمیمی قرار دارد و مسیر آینده آن بیش از هر زمان دیگری وابسته به تحولات سیاسی، بهویژه مذاکرات اخیر میان ایران و آمریکا در عمان است.

در گفتگو با بورس نیوز؛
شروع یک چرخش بزرگ در سبدهای سرمایهگذاری
کارشناس بازار سرمایه گفت: گرچه بازار امروز رشد شاخص کل را به همراه داشت، اما نشانههایی از شروع یک چرخش بزرگ در سبدهای سرمایهگذاری را به نمایش گذاشت. حرکت از داراییهای دلاری به ریالی، ورود مجدد نقدینگی از صندوقهای کمریسک به بازار و تمرکز بر گروههای بانکی، سیگنالهای مثبتی برای کوتاهمدت بازار هستد.

پیش بینی روند مذاکرات با آمریکا
در حالی که مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در مسقط آغاز شده، دکتر حسین محمودیاصل، کارشناسبازار سرمایه با نگاهی واقعبینانه به روند این گفتوگوها، تأکید دارد که نباید انتظار خروجی فوری از دور نخست مذاکرات داشت. وی با اشاره به نقش احتمالی سیاستهای آمریکا، ضعف ساختاری نظام مدیریتی داخلی، و تأثیر مانور رسانهای ترامپ، شرایط آینده را وابسته به چندین متغیر پیچیده توصیف کرده است.

سازمان بورس و تصمیمی دیگر در مسیر محدودسازی ابزارهای حرفهای
در اقدامی که بیش از آنکه حاصل یک سیاستگذاری مبتنی بر تحلیل کارشناسی باشد، به دخالتی شتابزده و فاقد درک صحیح از ماهیت ابزارهای مالی مدرن شباهت دارد، سازمان بورس اقدام به تعیین حد نصاب برای ترکیب دارایی صندوقهای «صندوق در صندوق» کرده است؛ تصمیمی که نهتنها با فلسفه وجودی این ابزارهای سرمایهگذاری در تضاد است، بلکه بهطور مستقیم اختیارات مدیران حرفهای صندوقها را در چینش پرتفوی محدود میکند.

سال ۱۴۰۳، سال ریسک، سقوط و سردرگمی در بورس تهران؛
سیاستهای غلط، بورس را به مرز فروپاشی برد
در حالیکه بازار سرمایه ایران در سال ۱۴۰۳ یکی از پرریسکترین دورههای خود پس از جنگ تحمیلی را تجربه کرد، برزو حقشناس، کارشناس ارشد بازار سرمایه، با اشاره به فشار سنگین ریسکهای سیاسی، اقتصادی و سیاستهای انقباضی، این سال را سختترین سال برای فعالان بورس توصیف کرد.

ضربه ترامپ به بازارها؛
پنج تریلیون دلار دود شد! /تحلیل تأثیرات تعرفههای تجاری ترامپ بر بازارهای جهانی و ایران
تعرفههای تازه ترامپ با هدف بازتعریف نظم تجارت جهانی، شوکی بزرگ به اقتصاد بینالملل وارد کرده و نهتنها رقبای تجاری، بلکه متحدان دیرینه آمریکا را نیز درگیر کرده است. این سیاستها باعث نوسانات شدید در بازارهای جهانی و شکلگیری موج جدیدی از عدمقطعیت شدهاند.

سیاستهای غلط بانک مرکزی و سازمان بورس، عامل فشار مضاعف بر بازار سرمایه؛
سرمایهگذاران از سهام به طلا پناه بردند
بهناز اکبرپور، کارشناس بازار سرمایه، سال ۱۴۰۳ را یکی از بدترین و ناامیدکنندهترین دورههای تاریخ بورس ایران توصیف کرد؛ سالی که با وجود رشد شدید نرخ دلار و تورم، اکثر نمادها نهتنها از تورم عقب ماندند بلکه سرمایهگذاران با کاهش ارزش دلاری و ریالی پرتفوی خود مواجه شدند.

بورس عقبمانده از بازارهای موازی؛
رشد بورس در گرو کنترل نرخ بهره و سیاستهای پولی بانک مرکزی/ سال ۱۴۰۴ راه نجات یا تداوم سردرگمی
محمد غفوری کارشناس بازار سرمایه، در گفتگو با بورس نیوز به تحلیل روند بازار سرمایه در سال ۱۴۰۴ پرداخت. وی معتقد است که این بازار به دلیل حساسیت بالا نسبت به اخبار سیاسی و اقتصادی، با نوسانات زیادی همراه خواهد بود. از سوی دیگر، سیاستهای پولی و نرخ بهره، روند خصوصیسازی و وضعیت بازارهای موازی، از مهمترین عوامل تأثیرگذار بر مسیر بازار سرمایه در سال آینده خواهند بود.

بازار مسکن در مسیر فرسایشی؛
خصوصیسازی در گرداب تغییرات سیاسی
علی فراقی، کارشناس بازار سرمایه، در گفتگو با بورس نیوز به تحلیل وضعیت بازارهای مختلف در سال ۲۰۲۴ پرداخت و پیشبینی کرد که بازار سرمایه با چالشهایی روبهرو خواهد بود. وی همچنین به تأثیر تغییرات جهانی و داخلی، بهویژه سیاستهای بانک مرکزی و تغییرات در وزارت اقتصاد، بر روند بازارها اشاره کرد و از لزوم پیگیری دقیق روند خصوصیسازیها برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور سخن گفت.

بازار خودرو و مسکن، چشمانداز منفی و کاهش جذابیت برای سرمایهگذاران؛
بازار سرمایه ایران جذابیت خود را از دست داده است/ سرمایهگذاران به سمت طلا و ارز میروند
احسان عسگری کارشناس بازار سرمایه، سال ۱۴۰۳ را سالی پر از نوسانات و چالشهای بزرگ برای بازارهای مالی ایران توصیف کرد. وی از تأثیرات جنگها، افزایش نرخ بهره، و ریسکهای سیاسی بر سرمایهگذاری در کشور صحبت کرد و پیشبینی کرد که روند کنونی رکود اقتصادی ادامه خواهد یافت. عسگری همچنین از سیاستهای اقتصادی دولت پزشکیان دفاع کرده و تأکید داشت که اصلاحات اقتصادی میتواند راهحلهایی برای برونرفت از بحرانهای اقتصادی کشور باشد.
برگزیده ها
بیشتر

چهارشنبههای داغ: به مسئولین و حاکمان، ماهانه ۱۵ میلیون تومان حقوق دهید/ یا اوضاع را درست میکنند یا همچون کارگران از گرسنگی میمیرند؛
"دلار ۱۰۰ هزار تومانی و یک نسل کشی تاریخی"

چهارشنبههای داغ: سهام عدالت، کلاه بزرگی که بر سر مردم و تولید کشور رفت؟
بحران "لکما"، نمونهای کوچک از بی سوادی و فاجعه تصمیم گیری در کشور
اخبار روز
خبرنامه