سه اتفاقی که با آن می توان بورس را تکان داد!
به گزارش بورس نیوز، در آن برهه زمانی، هراس ناشی از شوک های بیشتر پس از زلزله و انعکاس خبر آسیب دیدگی رآکتور های هسته ای به عنوان مهمترین عوامل این فروش پرحجم سهام عنوان می شدند و به دنبال بروز این بحران، دولت ژاپن با هدف آرام کردن بازارهای مالی و جلوگیری از اثرات انقباضی این رویداد طبیعی، در اقدامی بی سابقه 183 میلیارد دلار به اقتصاد این کشور تزریق کرد و اقدامات دیگری را برای ادامه روند تزریق نقدینگی به بازار به مرحله اجرا در آورد.
این روزها اما ریزش های عجیب و متوالی قیمت سهام در بورس تهران و نزول پی در پی شاخص کل به کانال های پایین تر در حالی ادامه دار است که گویا حادثه طبیعی مشابه و یا جنگ بروز کرده است. تا آنجا که هراس و تردید جای امید و اطمینان را گرفته و بی اعتمادی سرمایه گذاران نسبت به بازار سرمایه، به مراتب بیشتر از تأثیر تغییرات مدیریتی، کاهش قیمت خوراک پتروشیمی ها، به تعویق افتادن اجرای طرح کیفی سازی محصولات پالایشگاهی برای مدت پنج سال و نیز سایر اخبار مثبتی است که پیرامون شرکت های بورسی مبنی بر اعلام تعدیل مثبت عایدی سهام آنها منتشر می شود.
این میان اما سرمایه گذاران بورسی واکنش و اقدام چندان اثربخشی را به مرحله اجرا در نیاورده و سکوت را بر بیان برنامه ها و سیاست های اجرایی ممکن جهت رفع این شرایط ترجیح داده اند.
اما طبق جمع بندی نظرات کارشناسان و خواسته فعالان بازار سرمایه می توان به مواردی اشاره کرد که شاید بتوانند در مقابل این سونامی کاهش قیمت سهام که با نزول بهای جهانی نفت خام نیز هم راستا شده، همانند مقاومتی اثرگذار در مقابل ریزش بیشتر قیمت ها عمل کنند. به گونه ای که می توان انتظار داشت این اتفاقات بایستی بزودی در بازار بیفتد تا قدری از فشار فروش و هیجانات منفی حاکم بر بورس کاسته شده و دریای طوفانی قیمت سهام به آرامش هر چه بیشتر نزدیک شود.
اولین موردی که طبق جمع بندی نظرات کارشناسان و سرمایه گذاران بایستی در الویت اجرا قرار گیرد، بحث اعلام شاخص بازده قیمتی است. چراکه از نگاه فعالان بازار سرمایه شاخص کل بازده سود نقدی و قیمت چندان گویای وضعیت بازار نیست. حال آنکه انتشار شاخص بازده قیمتی وضعیت را واقعی تر نشان می دهد و مسئولین می توانند در زمان بروز بحران همانند آنچه در حال حاضر با آن مواجه هستیم، شرایط را بهتر درک کنند.
در بیان چرایی الزام دو اتفاق مهم دیگر که بایستی با ارایه راهکارهای لازم و عملیاتی پیرامون آنها بزودی در بازار اجرایی شود می توان به روند فرسایشی حاکم بر بازار سرمایه و تشکیل صف های خرید و فروش سهام اشاره کرد؛ شرایطی که تحت تأثیر دو عامل وجود دامنه نوسان قیمت سهام شرکت های بورسی و فرابورسی و حجم مبنا در خصوص سهام شرکت های بورسی ایجاد می شود؛ بطوریکه در حال حاضر به دلیل اعمال دامنه نوسان قیمت به ویژه در بروز روندهای پرقدرت مثبت یا منفی و یا در حاکمیت هیجانات و التهابات در بورس، شاهد پدیده صف محوری هستیم که این امر مانع از به تعادل رسیدن روند معاملات در بازار و تشدید روندهای هیجانی شده و به التهابات موجود در بازار دامن می زند.
همچنین حجم مبنا هم که دومین مانع بر سر ایجاد تعادل هرچه سریع تر در بورس و عاملی در تشدید پدیده صف نشینی است، بایستی در راستای اصلاح ساختار کنونی بازار سرمایه برداشته شده یا میزان آن کاهش یابد؛ چرا که وجود حجم مبنا در صورت عدم واگذاری یا جمع آوری صف های خرید و فروش سهام این اجازه را نمی دهد تا قیمت واقعی در سهم اعمال گردد، علاوه بر اینکه در بورس تهران در حالی حجم مبنا اعمال می گردد که این پارامتر در بورس های دنیا معنایی ندارد.
از این رو به نظر می رسد بایستی این دو مانع در کنار اعلام شاخص بازده قیمتی، برای برقراری هر چه سریع تر تعادل در روند معاملات بر طرف گردد؛ اما با توجه به اینکه نمی توان دامنه نوسان و حجم مبنا را به یکباره حذف کرد، بهتر است این محدودیت به تدریج برداشته شود تا معاملات سهام در بورس تهران همانند سایر بورس های دنیا سریع تر به تعادل لازم خود دست یابد.
در مجموع اکثر کارشناسان خبره و تحلیلگران بورسی در خصوص تحقق این موارد اتفاق نظر دارند و با توجه به اینکه اجرای آنها در اختیار شرکت بورس است، می توان انتظار داشت با اقدام مسئولین این مجموعه، بزودی شاهد عملی شدن این پیشنهادات در بازار سرمایه باشیم تا شاید با روشن شدن مشکلات موجود و در نتیجه نمایش درست واقعیت ها، اقدامات لازم جهت حل ریشه ای و ساختاری معضلات کنونی بازار سرمایه هرچه سریع تر عملیاتی شده و به تدریج تعادل لازم در روند معاملات بورس برقرار گردد.
اتفاق مهمی که تو بورس ایران باید بیفته اینه که باید بورس کشور با بورسهای کشورهای خارجی رقابتی بشه حالا این گفته چه معنی میده ؟ معنیش اینه که :
بورس ایران الان شده مثل ماشین پیکان دهه 60 که فقط خریدار حق انتخاب و خرید ماشین پیکان رو داشت و باعث بانی این امر هم دولت بود که نمیذاشت صنعت خودرو تکون بخوره و عیبها و نواقص خودش رو پوشش بده در حال حاضر هم سهامدار حق انتخاب محدودی بین سهام چند شرکت درب و داغون داخلی (البته بجز شرکتهای مرتبط با نفت و معدن و تولید برق و چند تا شرکت خاص ) رو داره
حالا اگه سهامدار ما بیاد تو بورسهای خارجی (در زمان رکود بورس کشور ) سرمایه گذاری کنه این امر 3 مزیت بزرگ داره :
اول اینکه در صورت ضرر حجم نقدینگی داخلی کم میشه و تورم پایین میاد که البته این گزینه برای افراد حرفه ای بسیار بعیده
دوم اینکه در صورت سود سهامدار باعث ارز آوری برای کشور میشه و در نتیجه رونق اقتصادی
سوم اینکه خود بحث رقابت با بورسهای خارج کشور بصورت اتومات باعث خشکانده شدن ریشه خیلی از فسادها در بورس داخلی میشه و باعث میشه سرمایه گذار با فراق خاطر بیشتری به سرمایه گذاری در بورس رو بیاره
متشکر بورس نیوز
دوم اینکه سهامداران تا مادامیکه دولت فهم ودرک وموضع عملی شفاف خود را نسبت به بورس اعمال نکردده لازمه کاملا احتیاط کنند.
در مورد مطلب به این مهمی تا الان فردی کامنت ثبت نکرده
مفید بود
امیدوارم مسؤلان خونده باشن و اعمال کنن!
اونقدر از سهامداران دارید فاصله می گیرید . اونقدر دارید محافظه کارانه رفتار می کنید که دیگه مخاطباتون رو هم دارید از دست میدید
چرا از سهامداران حمایت نمی کنید ؟
چرا تیتر محکم نمی زنید ؟ شما هم رفتید تو لاک خودتون ؟
گوش شما رو هم کشیدن ؟
از شما انتظار داریم که صدای سهامدار باشید
بر عکس وضعیت عمومی اکثریت سهامداران خرد که این روزها فقط فروشنده اند ، به نظر من وقت خرید برای سرمایه گذارانی ست که به سرمایه گذاریهای خود در شرکتهای بنیادی برای بلند مدت اعتقاد دارند و مایلند سهامداری کنند .
همی شاخص با ما چه کاردارد
با برداشتن حجم مبنا فقط رانت بیشتر میشه میگی نه انجام بدید تا ببینید فکر میکنم .الان که بازار تقریبا متعادل شده بزرگترین اشتباه دستکاری بازار به هر روشی هست.
1)به محض انجام این کار شرکت های کوچک به راحتی دست آویز ضرر برای ما می شود چون ممکن است سرمایه داری با اندک سرمایه نوسان را بدست بگیرد
2)احتمال نزول آنی سهام تا 50 درصد نیز امکان دارد
3)سهام دارهای خرده پا به راحتی تمام پول خود رو با یه مشاوره اشتباه در اندک زمانی ازدست میدهند
.
.
.