سه‌شنبه ۰۹ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۹
کارشناس صنعت پتروشیمی در گفت‌وگو با بورس‌نیوز تاکید کرد:

تولیدکنندگان کوچک در عرضه‌های بورس‌ کالا گم می‌شوند/ نمی‌توان از درآمد پتروشیمی‌ها چشم‌پوشی کرد

کارشناس صنعت پتروشیمی تاکید کرد: آزادسازی نرخ ارز پتروشیمی‌ها، اقدامی منطقی نیست و دور از ذهن به نظر می رسد چرا که احتمال ایجاد رانت را تقویت خواهد شد.
کد خبر : ۱۷۸۵۶۱
به گزارش بورس‌نیوز، در هفته جاری خبری مبنی بر آزادسازی نرخ ارز پتروشیمی ها به گوش رسیده که موجب رشد بازار در همان ساعت شد و اندکی بعد این موضوع توسط یکی از اعضای اتاق بازرگانی تکذیب شد. هنوز این موضوع رسما تایید یا تکذیب نشده و اما و اگرهایی در مورد این اتفاق مطرح شده است.

عبدالرسول دشتی کارشناس صنعت پتروشیمی در گفت‌و‌گو با بورس‌نیوز در خصوص دونرخی بودن محصولات پتروشیمی اظهارکرد: صنعت پتروشیمی به‌عنوان بخشی از صنعت کشور باید به هر آنچه دولت تصویب کرده عمل کند؛ آزادسازی نرخ ارز پتروشیمی‌ها، اقدامی منطقی نیست و دور از ذهن به نظر می رسد چرا که احتمال ایجاد رانت را تقویت خواهد شد.

وی ادامه داد: اما از طرف دیگر، شیوه نرخ‌گذاری فعلی نیز چندان مثبت نبوده و در هر بازاری که دو نرخ برای یک کالا وجود داشته باشد، سوءاستفاده هایی پیش خواهد آمد.

کارشناس صنعت پتروشیمی با اشاره به عرضه این محصولات در بورس‌کالا، افزود:  به سبب حجم بالای عرضه ها در این بازار، تولیدکنندگان با ظرفیت پایین امکان دسترسی به محصول عرضه شده را نخواهند داشت بنابراین خریداران عمده محصول عرضه شده را خریداری کرده و قسمتی از آن را به تولیدکننگان کوچکتر‌های بازار می‌فروشند.

وی اضافه کرد: قیمت محصولی که در اختیار تولیدکنندگان کوچک قرار می گیرد، با توجه به شرایط فعلی بالاتر از نرخ های بورس کالا بوده و بدین ترتیب، بخشی از مصرف کنندگان نهایی محصولات پتروشیمی، مواد اولیه مورد نیاز خود را با نرخ بازار آزاد تامین می کنند.

این کارشناس صنعت پتروشیمی تصریح کرد: شرکت های پتروشیمی هیچ نقشی در دو نرخی شدن محصولات نداشته و اگر رانتی ایجاد شده، به دلیل نحوه معاملات بورس کالا بوده است.
دشتی در رابطه با تاثیر صنعت پتروشیمی بر روند بازار ارز گفت: صنعت پتروشیمی سال قبل نیز نقش موثری در ایجاد تعادل در بازار ارز ایفا کرد و تمامی درآمدهای ارزی صنعت با نظارت بانک مرکزی وارد بازار داخلی شد که روش مناسبی بود.

وی افزود : باید منافع تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان محصولات پتروشیمی حفظ شود ضمن آنکه نمی‌توان درآمد پتروشیمی ها را نادیده گرفت و لذا می‌بایست با نظارت دولت و وزارت نفت، درآمدزایی این واحدها صرف توسعه صنعت شود.

این فعال صنعت پتروشیمی در مورد اثر تحریم ها بر توسعه صنعت پتروشیمی تصریح کرد: تحریم ها هرگز موجب توقف توسعه صنعت پتروشیمی نبوده و نیست بنابراین بهترین راه حل برای مقابله با تحریم ها اعتماد و هماهنگی جهت توانمند سازی صنایع داخلی خواهد بود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: سیاست صنعت پتروشیمی در سال های اخیر اتکای زیاد به صنعت داخلی برای تامین نیازها بوده و شاید در مورد برخی تجهیزات حساسیت بیشتری وجود داشته باشد و با مشکلاتی روبرو شویم؛ اما همچون گذشته، بر مشکلات فائق خواهیم شد.
اشتراک گذاری :
ارسال نظر