"پیشخوان" سهامعدالت بروزرسانی «۱۴۰۱/۰۴/۲۶»
به گزارش بورسنیوز، در راستای اطلاعرسانی صحیح به دارندگان سهامعدالت و ایجاد فضای پرسشگرانه برای فعالان تازهوارد و پیگیری سوالات این عزیزان، گروه رسانههای بورسنیوز اقدام به طرح سوال و پیگری برای دریافت پاسخ آنها داشته تا سهامداران نسبت به آینده سهامعدالت و رفع ابهامات خود از این پرسش و پاسخها بهرمند شوند.
از سوی دیگر، شاید برخی از پرسشهای سهامداران خارج از سوالات مطرح شده باشد که میتوان با درج آن در قسمت نظرات کاربران در پایین همین صفحه، سوال خود را مطرح نموده تا خبرنگاران و کارشناسان بورسنیوز سریعا اقدام به پرسشگری از مسئولان مربوطه و حتی از شرکتهای ورودی به بازارسرمایه را داشته تا خیال سهامداران «سهام عدالت» از هر سو برای ورود به این بازار سرمایهگذاری راحت باشد.
سهامداران میتوان پاسخ پرسشهای متداولی همچون در حیطه «اطلاعات هویتی و خانواری مشمولین سهام عدالت»، «عضویت مشمولین سهام عدالت و شرایط آن»، «خريد و فروش، ارزش سهام ودريافت سود» «پرداخت سود سهام عدالت» و «سهام عدالت متوفیان» را در پایین مشاهده نمایند.
۱) چگونه میتوان اطلاع حاصل نمود که شخص متوفی مشمول طرح سهام عدالت بوده است یا خیر؟
وراث قانونی میتوانند جهت اطلاع از وضعیت سهام عدالت متوفیان به نشانی اینترنتی samanese.ir مراجعه و با ورود اطلاعات هویتی متوفی از مشمول بودن وی کسب اطلاع نمایند و صورت وضعیت دارایی سهام عدالت مربوط را مشاهده کنند.
۲) تقسیم سهام عدالت مشمولان متوفی بین وراث قانونی چگونه انجام میشود؟
وراث قانونی مشمولان متوفی میتوانند با مراجعه به یکی از دفاتر منتخب پیشخوان خدمات الکترونیک دولت (نشانی آنها در اینجا قابل مشاهده است) و با ارائه مدارک لازم و امضای تقسیمنامه سهام عدالت نسبت به تقسیم سهام عدالت و منافع آن اقدام نمایند.
بدیهی است تا زمانی که کلیه وراث قانونی نسبت به تامین مدارک لازم و امضای تقسیمنامه سهام عدالت اقدام ننمایند، درخواست تقسیم ترتیب اثرداده نخواهد شد و چنانچه یک یا چند نفر از وراث نتوانند در دفاتر پیشخوان حضور بهم رسانند یا ارائه مدرک نمایند انجام خدمات سایر وراث نیز امکان پذیر نمیباشد.
۳) مدارک لازم برای ارائه به دفاتر پیشخوان خدمات الکترونیک دولت جهت تقسیم سهام عدالت متوفیان چیست؟
الف- کدملی و تاریخ تولد متوفی
ب- اصل کارت ملی وراث قانونی
پ- اصل گواهی حصر وراثت شخص متوفی
ت- شماره شبای بانکی وراث
ث- نشانی و کدپستی محل اقامت یکی از وراث
۴) آیا وراث میتوانند سهام شخص متوفی را به شخص ثالث خارج از وراث قانونی نیز منتقل نمایند؟
وراث قانونی صرفا میتوانند قدرالسهم خود را تنها به کسانی که نام و مشخصات ایشان در گواهی حصر وراثت شخص متوفی بعنوان وارث ذکر شده انتقال دهند و بذل و انتقال یا هرنوع واگذاری آن به اشخاص دیگر امکان پذیر نمیباشد.
۵) آیا امضای تقسیم نامه سهام عدالت میتواند توسط وکیل، قیم، ولی یا کفیل وراث قانونی انجام شود؟
بلی. وراث میتوانند نسبت به تعیین وکیل قانونی اقدام کرده و وکلای قانونی وراث با ارائه وکالتنامه رسمی و محضری، امکان مراجعه به دفاتر منتخب پیشخوان خدمات الکترونیک دولت و امضای تقسیمنامه سهام عدالت را به جای شخص وارث خواهند داشت. همچنین این اقدام در مورد قیم یا، ولی و کفیل اشخاص نیز امکانپذیر است.
۶) آیا مهلتی (سقف زمانی) برای مراجعه وراث قانونی به دفاتر پیشخوان خدمات الکترونیک دولت تعیین شده است؟
خیر. هنوز سقفی تعیین نشده است لیکن به تمامی ذینفعان (وراث قانونی) توصیه میشود در اسرع وقت به این دفاتر مراجعه و خدمات لازم را اخذ کنند.
۷) تکلیف وراث پس از حضور در دفاتر منتخب پیشخوان خدمات الکترونیک دولت و انجام کار و تقسیم سهام چیست؟
وراث تکلیف دیگری ندارند و به عنوان سهامدار سهام عدالت میتوانند از منافع سهام و سود آن که به حساب آنان واریز میشود، برخوردار شوند و صرفا به اطلاعیههای بعدی سازمان خصوصی سازی در خصوص سهام عدالت توجه نمایند.
۹) سود سهام عدالت در چه زمانی به حساب مشمولین واریز میشود؟
سازمان خصوصیسازی پس از وصول سود مصوب شرکتهای سرمایه پذیر و محاسبه مبلغ سود هر مشمول، نسبت به واریز آن به شماره شبای تایید شده در سامانه سهام عدالت اقدام مینماید. بدیهی است مبلغ سود مشمولانی که شماره شبای تایید شده در سامانه سهام عدالت ندارند به حساب بستانکاری ایشان منظور شده است.
۱۰) آیا امکان ثبت شماره شبای بانکی وجود دارد؟
به استناد مصوبه شورای عالی اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی آخرین مهلت ثبت شماره شبا پایان مهرماه ۱۳۹۷ بوده است. در صورت صدور مجوز جدید به منظور ثبت شماره شبای بانکی مراتب از طریق رسانههای عمومی اطلاع رسانی خواهد شد.
۱۱) چگونه میتوان از واریز یا عدم واریز سود به حساب افراد مطلع شد؟
در صورتی که در سامانه مبلغی به عنوان واریز سود درج شده است بایستی ضمن مراجعه به شعب بانک مربوطه پرینت حساب از تاریخ قید شده به عنوان «ارسال به بانک» تا حداقل ۳ ماه بعد را دریافت و کنترل کرد. در صورت اطمینان از عدم واریز وجه تخصیصی، پرینت حساب جهت بررسی و کنترل بیشتر به شماره ۰۲۱۸۸۰۸۵۶۶۷ فکس گردد.
۱۲) آیا امکان تغییر شماره شبای ثبت شده در سامانه وجود دارد؟
در شرایط عادی امکان تغییر شماره شبای بانکی مشمولین وجود ندارد. صرفاً در صورت بستن حساب بانکی قبلی، ارسال یک دوره پرداخت سود به حساب مذکور و اعلام بانک عامل مبنی بر عدم امکان واریز وجه به حساب مورد نظر او سامانه امکان ثبت شماره شبای جدید را فراهم مینماید.
۱۳) آیا معامله نمودن سهام عدالت امکان پذیر است؟
هرگونه معامله برگه سهام عدالت ممنوع و فاقد اعتبار است. در بانک اطلاعاتی مشمولان سهام عدالت فقط ثبت نام شدگان قطعی، سهامدار نهایی سهام عدالت محسوب میشوند و هرگونه جابجایی مالکیت و هر نوع معامله سهام و یا خرید و فروش برگههای در دست مشمولین غیر قانونی و بلااثر است.
۱۴) زمان آزاد سازی و معاملاتی شدن سهام عدالت چه وقت خواهد بود و نحوه معامله آن چگونه است؟
آزاد سازی و معاملاتی شدن سهام عدالت نیاز به مجوز مراجع ذیصلاح قانونی دارد. زمان و نحوه معاملات سهام عدالت متعاقباً به صورت گسترده به عموم مردم اطلاع رسانی خواهد شد.
۱۵) آیا در زمان آزاد سازی سهام عدالت، برگههای عضویت در اختیار مشمولین قابل خرید و فروش است؟
برگههای عضویت فاقد هرگونه ارزش میباشد و مبین عضویت در طرح سهام عدالت نیست.
۱۶) ارزش سهام تخصیص یافته به هر نفر چقدر است؟
ارزش اولیه سهام متعلق به هر شخص مطابق مقررات مربوط تخصیص پیدا کرده و مشمولان میتوانند صورت حساب خود را از طریق نشانی samanese.ir مشاهده نمایند. بدیهی است ارزش روز سهام متعلق هم اکنون بیش از میزان ارزش اولیه بوده و هم اکنون در صورتحساب این افراد موجود در آدرس اینترنتی samanese.ir قابل مشاهده است.
۱۷) ارزش روز سهام تخصیص یافته به هر نفر از مشمولین چه مبلغی است؟
ارزش روز سهام متناسب با افزایش یا کاهش ارزش سهام شرکتهای سرمایه پذیر در بورس و فرابورس در نوسان است. در هر صورت درحال حاضر ارزش روز این سهام بیش از ارزش زمان واگذاری (تخصیص اولیه) است.
۱۸) چگونه افراد میتوانند مطمئن شوند که مشمول سهام عدالت هستند؟
کلیه افراد میتوانند از طریق مراجعه به آدرس اینترنتی samanese.ir و ورود مشخصات هویتی خود، ضمن اطلاع از مشمول بودن، صورتحساب خود را مشاهده نمایند.
۱۹) کدام اقشار جامعه جزو واجدین شرایط دریافت سهام عدالت بوده اند؟
فهرست اقشاری از جامعه که در ۱۰ سال گذشته واجد شرایط دریافت سهام عدالت شده اند به همراه تعداد ثبت نام شدگان هر یک از این اقشار، در پایگاه اطلاع رسانی سهام عدالت به نشانی اینترنتی news.samanese.ir منوی "سهام عدالت" قابل مشاهده است.
۲۰) افراد جامانده و کسانی که تا کنون برای سهام عدالت ثبت نام نکرده اند چگونه میتوانند مشمول دریافت سهام عدالت شوند؟
در حال حاضر به دلیل عدم وجود مجوز قانونی، ثبت نام و تخصیص سهام عدالت به افراد جدید میسر نمیباشد. بدیهی است درصورت صدور مجوزهای قانونی لازم به منظور ثبت نام متقاضیان دریافت سهام عدالت، مراتب به اطلاع عموم خواهد رسید.
۲۱) آیا افرادی که با وجود ثبت نام اولیه، در زمان مقرر در تعاونیهای سهام عدالت شهرستانها ثبت نام نهایی نشده اند، مشمول سهام عدالت محسوب میشوند؟
فقط کسانی که در شرکتهای تعاونی شهرستانی ثبت نام نهایی شده اند و نامشان از طریق شرکتهای مذکور به سازمان خصوصی سازی ارسال و در آدرس اینترنتی samanese.ir درج شده است مشمول نهایی سهام عدالت هستند و ثبت نام اولیه و یا داشتن دعوتنامه دلیل بر ثبت نام نهایی، نمیباشد.
۲۲) آیا ثبت نام شدگان فوت شده کماکان مشمول سهام عدالت هستند؟
بلی؛ ثبت نام شدگان نهائی در صورت فوت نیز جزو مشولین سهام عدالت هستند و وراث قانونی آنها میتوانند از طریق آدرس اینترنتی samanese.ir اطلاعات لازم را جهت اقدامات بعدی کسب و ضمن مراجعه به دفاتر منتخب پیشخوان دولت، موجود در آدرس اینترنتی مذکور، نسبت به تقسیم و تسهیم سهام شخص متوفی بین وراث قانونی ایشان اقدام نمایند.
۲۳) تکلیف پرونده متوفیانی که یک یا چند تن از وراث ایشان فوت کرده و یا حضور ندارند؛ چیست؟
در حال حاضر فقط پرونده متوفیانی که تمامی وراث آنها در قید حیات و حاضر میباشند، قابل بررسی و اقدام است. درصورت ایجاد امکان بررسی پرونده این دسته از متوفیان مراتب به اطلاع عموم مردم خواهد رسید.
۲۴) در صورت مفقودی برگه عضویت سهام عدالت چه اقدامی باید انجام داد؟
هیچ لزومی به در اختیار داشتن برگه عضویت سهام عدالت نیست و این برگه فاقد کاربرد و ارزش میباشد. مشمولین سهام عدالت با مراجعه به آدرس اینترنتی samanese.ir میتوانند از وضعیت عضویت و سهامداری خود مطلع شوند.
۲۵) چنانچه اطلاعات هویتی (شناسنامه ای) مشمولین سهام عدالت از تاریخ ثبت نام قطعی تاکنون تغییر یافته باشد، چه اقدامی باید انجام شود؟
آخرین اطلاعات هویتی و اصلاحات شناسنامهای تا دی ماه ۱۳۹۵ از سازمان ثبت احوال کشور دریافت و در بانک اطلاعات سازمان خصوصی سازی اعمال شده است. این مشخصات نهایی، مبنای عضویت و سهامداری مشمولین است.
در صورت تغییر اطلاعات هویتی افراد پس از تاریخ فوق، لازم است جهت اعمال تغییرات و اصلاح بانک اطلاعاتی با تلفن شماره ۰۲۱۸۳۳۳۸ دفتر امور سهام عدالت تماس حاصل فرمایند.
۲۶) در صورت تغییر تعداد خانوار (بعد خانوار) نسبت به زمان ثبت نام یا تغییر شرایط خانوار ناشی از تولد، ازدواج و فوت چه اقدامی باید نمود؟
اقدام خاصی لازم نیست. تخصیص سهام عدالت بر مبنای بعد خانوار در زمان ثبت نام صورت گرفته است و ازدواج، طلاق و فوت تأثیری در شرایط و مبلغ سهامداری مشمولین ندارد. همچنین متولدین بعد از تاریخ ثبت نام خانوارها نیز مشمول سهام عدالت نمیباشند.
۲۷) خانوارهایی که در قالب یکی از اقشار نظیر روستائیان یا مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) ثبت نام نموده اند، ولی اکنون جزو آن اقشار نیستند (مثلاً دیگر در روستا زندگی نمیکنند یا مدد جوی کمیته امداد نیستند)، کماکان سهامدار هستند یا خیر و باید چه اقدامی انجام دهند؟
ملاک سهامداری افراد و خانوارها قطعی شدن ثبت نام آنها در طرح سهام عدالت است و تغییر وضعیت افراد و خانوارها تاثیری در سهامداری مشمولین ندارد.
۲۸) چرا برخی از افرادی که در سالهای گذشته جزو اقشار مددجوی نهادهای حمایتی ثبت نام شده اند در حال حاضر از تخفیف ۵۰ درصدی برخوردار نیستند؟
ملاک تعلق تخفیف ۵۰ درصدی تحت پوشش بودن مشمولان در نهادهای حمایتی در زمان تهیه صورتحساب نهایی (دی ماه ۱۳۹۵) بوده که مطابق آخرین اطلاعات دریافتی از سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) در صورتحساب مشمولان اعمال شده است.
ضمنا میتوانید برای اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۰۲۱۸۳۳۳۸ تماس حاصل فرمائید.
آیا واگذاری سهام عدالت متوفیان به یکی از وراث که وکالت محضری بهش دادن امکان پذیر هست
سیم کارت بنام خودم نبوده و بعد از طریق سایت sahamedalat.ir تغییرش دادم اما هنوز نوشته که مورد تایید نمی باشد
الان فروش رو انجام دادم ولی پولشو نریختن حدود ۵ماهی میشه
الان باید چیکار کنم؟؟؟
کسی اطلاعی داره به منم بگید لطفاً
میرم سایت کارگزاری بانک سپه فراموشی رمز هم میزنم کد واسم نمیاد
ترو خدا پیگیری کنید
اگه کسیم بلده راهنمایی کنه دمش گرم
دست بر قضا سال 88 پدر بنده فوت کرد و چندی پیش متوجه انتقال سهام به وراث شدم و متوجه شدم باید منتظر بمانم تا نوبت دوم انتقال اعلام شود و به دفتر پیش خوان مراجعه کنیم.
در عین ناباوری و حیرت با استعلام از وضعیت دارایی پدرم متوجه شدم سهام او را از 1 میلیون تومانی به 532 هزار تومانی تغییر و تبدیل کرده اند.
خواهشمندم مرا برای اعتراض و شکایت از مسئولین مربوطه راهنمایی کنید.
بنده ساکن همدان هستم
پدر و مادر بنده به رحمت خدا رفته اند و با توجه به دارا بودن سهام عدالت میخواستم برای تقسیم آن اقدام کنم و حتی گواهی حصر وراثت را هم سال گذشته گرفته و دارم ولی با توجه به شرایط شخصی بنده ما 4 برادر و خواهر هستیم که 2 تا از آنها به دلایلی حاضر به همکاری نیستند آیا بنده برای شخص خودم میتوانم به اندازه سهم قانونی خودم اقدام کنم ؟
خواهش دارم در صورت امکان راهنمایی فرمایید.
بخت بد بین کز عجل هم ناز میباید کشید، تورو خدا تاخیر در تایید شماره شبارو بزنید توی اینترنت اولین گزینه اولین سال سود سهام سال ۹۶ تا همین امسال این مشکل پابرجاست، ایا مشکله یا نه عمدیه و برای سود بانکی هنگفتی که در ازای هرروز دیرتر واریز کردن میره تو جیبشون؟
ثبت درپیشخوان دولت تاچه تاریخی فرصت دارند؟