شنبه ۲۰ دی ۱۳۹۹ - ۱۶:۵۰
کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد؛

کشف قیمت محصولات در بورس براساس عرضه و تقاضا

کارشناس بازار سرمایه گفت: قیمت محصولات در بورس باید براساس عرضه و تقاضا و مطابق نرخ روز کشف شود، بنابراین، وقتی برای عرضه‌های بورسی قیمتی تعیین می‌شود، به این معناست که نیازی به بازار سرمایه نداریم.
کد خبر : ۲۳۴۰۹۳

به گزارش بورس نیوز، غلامحسین دوانی، در مورد مواضع مختلف وزارت صمت در قیمت گذاری دستوری فولاد، اظهار کرد: قیمت محصولات در بورس باید براساس عرضه و تقاضا و مطابق نرخ روز کشف شود، بنابراین، وقتی برای عرضه‌های بورسی قیمتی تعیین می‌شود، به این معناست که نیازی به بازار سرمایه نداریم.

وی افزود: باید پشت پرده مصوبه ابلاغی وزارت صمت برای قیمت‌گذاری فولاد بررسی و مشخص شود چه کسانی از رانت مصوبه منتفع می‌شوند؟ تجربه بازار ایران نشان می‌دهد، همواره، بخش زیادی از چنین مصوبه‌ها و بخشنامه‌ها به نفع عده‌ای خاص است.

کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: حتی اگر فرض کنیم که تدوین و ابلاغ دستور وزارت صمت، عامدانه و هدفمند نبوده، اما در اینکه ناخواسته، به نفع عده‌ای تمام می‌شود، تردیدی نیست.

دوانی خاطرنشان کرد: اغلب مسئولان هم از فساد گسترده در بازار اطلاع دارند و برای مبارزه با سرطان فساد، بخشنامه‌های جدید و پرشماری صادر می‌کنند. بخش‌هایی از وزارتخانه مسئول صنعت کشور نیز متأسفانه به فساد آلوده بوده و این موضوع را می‌توان از متهم شدن و بازداشت برخی کارکنان این وزارتخانه و حضور آنان در دادگاه‌ها طی سال‌های اخیر، متوجه شد.

وی بیان کرد: طی سال‌های گذشته، هم‌زمان با اجرای ممنوعیت ثبت سفارش واردات خودرو، عده‌ای توانستند خودرو‌های وارداتی خود را در وزارت صمت ثبت سفارش کنند.

عضو انجمن حسابداران خبره ایران ادامه داد: دامنه فساد به این موارد محدود نیست و تا جایی رسیده که براساس خبر‌های منتشره، یکی از بدهکاران بزرگ بانکی که پرونده محکومیت قضائی دارد و هنوز دوره زندان قانونی او پایان نیافته، از مشتریان خاص و پروپاقرص معاملات مچینگی فولاد است و از محل این رانت، سود بادآورده‌ای به جیب می‌زند.

دوانی با اشاره به مضرات قیمت‌گذاری محصولاتی که در بورس کالا عرضه می‌شود، گفت: به دلیل فاصله قیمتی که در بورس کالا با بازار آزاد وجود دارد، عده‌ای محدود با مجوز وزارت صمت عرضه‌های بورسی را قبضه می‌کنند و با فروش گزاف آن‌ها در بازار آزاد، رانت کلانی به دست آورده‌اند. اکنون در ایران، کمتر محصولی را می‌توان یافت که مافیا در قیمت‌گذاری آن اعمال‌نفوذ نکند و قیمت بر اساس مکانیزم بازار تعیین شود.

اشتراک گذاری :
ارسال نظر