پنجشنبه ۰۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۹

تحلیل جایگاه «واسکو» در طرح انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی ایران

شرکت تامین و انتقال آب خلیج‌فارس (واسکو WASCO) در سال ۱۳۹۲ توسط شرکت‌های معدنی و صنعتی گل گهر، شرکت ملی صنایع مس ایران و شرکت معدنی و صنعتی چادرملو راه‌اندازی شد که شرکت‌های یادشده برای اجرای طرح‌های توسعه خود نیاز مبرمی به آب داشتند و با مطالعات انجام شده، بهترین گزینه برای دسترسی به آب پایدار، انتقال آب از خلیج‌فارس شناسایی شد.
کد خبر : ۲۹۲۶۲۴

به گزارش بورس‌نیوز؛ اگرچه در ابتدا این پروژه به‌نظر دشوار و غیرممکن می‌رسید، اما با همکاری سهامداران و هدایت ایمیدرو (سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی)، خط نخست انتقال آب به طور موفقیت‌آمیز افتتاح شد. این خط انتقال آب، به شرکت‌های سهامدار کمک کرده تا نیروی بیشتری برای پیشبرد طرح‌های توسعه‌ای خود به‌دست آورند و با اجرای این پروژه‌ها، ایجاد ثروت از منابع طبیعی کشور به واقعیت نزدیک‌تر شده است.

شرکت واسکو با موفقیت خط نخست انتقال آب خلیج‌فارس به فلات مرکزی ایران به طول ۸۲۰ کیلومتر و ظرفیت ۱۳۰ میلیون مترمکعب در سال را به بهره‌برداری رسانده و آبرسانی را به استان‌های کرمان، یزد و مناطق صنعتی نظیر گل گهر، مس سرچشمه، چادرملو و همچنین شهرک علوی و بندرخمیر در استان هرمزگان انجام داده است.

مدیرعامل شرکت تامین و انتقال آب خلیج‌فارس (واسکو) طی بازدید اخیر محمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت از شرکت مهندسی توسعه آب آسیا، بزرگ‌ترین واحد نمک‌زدایی کشور و اَبَر طرح انتقال آب خلیج‌فارس به فلات مرکزی ایران، اعلام کرد که واسکو در حال اجرای طرح‌های کلیدی جدیدی از جمله احداث خط لوله ۱۸۶ کیلومتری معدن «مس درآلو» و خط لوله ۴۵۱ کیلومتری و تاسیسات مرتبط با مجتمع مس سرچشمه است.

احسان انصاری توضیح داد: هم‌اکنون با تلاش متخصصان داخلی و بر پایه دانش بومی، واحد دوم نمک‌زدایی با ظرفیت ۷۰ میلیون مترمکعب در سال توسط شرکت مهندسی توسعه آب آسیا در حال احداث و آماده افتتاح است. با راه‌اندازی این واحد، ظرفیت تأمین نیاز آبی کشور به ۱۴۰ میلیون مترمکعب آب در سال خواهد رسید.

وی افزود: واحدهای نمک‌زدایی این شرکت‌ها، از بزرگ‌ترین واحدهای نمک‌زدایی ایران محسوب می‌شوند و مطالعات برای احداث سه واحد دیگر نیز در همین سایت در حال انجام است که هر واحد به ۲۰۰ میلیون یورو سرمایه‌گذاری نیاز دارد که این توسعه ظرفیت بزرگی برای تأمین آب پایدار کشور فراهم می‌کند.

مدیرعامل واسکو تصریح کرد: واحد دوم نمک‌زدایی با تمرکز بر مهندسی دقیق و طراحی، با هدف بومی‌سازی تکنولوژی به‌گونه‌ای اجرا شده تا واحدهای بعدی و توسعه آن در داخل و خارج کشور، بدون وابستگی به مهندسی شرکت‌های خارجی و فقط با اتکا به دانش فنی شرکت مهندسی توسعه آب آسیا انجام شود.

انصاری با تأکید بر اهمیت حفظ محیط‌زیست گفت: پساب حاصل از فرآیند نمک‌زدایی در نقطه‌ای مناسب در خلیج‌فارس، که با مطالعات علمی و زیست‌محیطی انتخاب شده، به دریا بازگردانده می‌شود تا کمترین آسیب را به اکوسیستم دریایی برساند.

وی خاطرنشان کرد: شرکت‌های واسکو با دستیابی به فناوری‌های پیشرفته نمک‌زدایی، نه‌تنها نیازهای داخلی کشور را تأمین می‌کنند، بلکه آماده شرکت در مناقصات بین‌المللی برای طراحی و اجرای طرح‌های نمک‌زدایی در کشورهای دیگر نیز هستند و در آینده به دنبال افزایش ظرفیت و سرعت طرح‌های نمک‌زدایی و انتقال آب، ارتقاء پارامترهای فنی و گسترش حضور در بازارهای بین‌المللی هستند.

شیرین‌سازی آب دریا به عنوان بهترین راهکار برای تأمین منابع آبی پایدار در مناطق کویری مطرح شده است. خشکسالی‌های پی‌درپی و شدید، موجب بروز بحران در تأمین آب شرب، کشاورزی و صنعت در استان هرمزگان و برخی استان‌های مرکزی کشور شده است. به همین دلیل، طرح انتقال آب از دریای عمان و خلیج‌فارس به فلات مرکزی به‌عنوان بهترین راهکار برای بهره‌برداری از منابع آبی غنی در جنوب کشور در نظر گرفته شده است.

توجه به وضعیت خشکسالی و بحران آب، شیرین‌سازی آب دریا و افزایش ظرفیت منابع آبی از طریق احداث آب شیرین‌کن‌ها می‌تواند به‌عنوان بهترین اقدام برای تأمین منابع آبی پایدار در استان هرمزگان و سایر مناطق کویری کشور مورد توجه قرار گیرد.

صنعت شیرین‌سازی آب دریا که در سه دهه گذشته به‌دنبال افزایش خشکسالی و کاهش بارش‌ها به عنوان یک راهکار مؤثر مورد توجه قرار گرفته است، در هرمزگان روند رو به رشدی را تجربه می‌کند و با توسعه این صنعت، زندگی مردم این استان هر روز شیرین‌تر می‌شود.

استان هرمزگان که تا کنون به عنوان شاهراه تجاری کشور و مرکز ثبات و امنیت خلیج‌فارس و دریای عمان شناخته می‌شده، اکنون با طرح‌های بزرگ تصفیه و انتقال آب به یک منبع مهم آب شیرین کشور تبدیل شده است.

 

 

انتهای پیام/

اشتراک گذاری :
ارسال نظر