پتروشیمی مارون بهترین گزینه سرمایه برای تولید
به گزارش بورسنیوز، در حالی اولین ماه سال از نیمه عبور کرده که هنوز بخشهای اقتصادی کشور وارد فاز عملیاتی نشدهاند. هنوز در شرایط بازدیدهای نوروزی و صدور پیامهای تبریک هستیم. این در حالی است که سال جاری به هیچ عنوان مثبت به نظر نمیرسد. هیچ کس باور نمیکرد دلار به ۱۰۴ هزار تومان برسد و بی ثباتی ناشی از آن، بازار را به چالش بکشد.
نگاهی به آخرین روزهای پایان سال ۱۴۰۳ بیانگر آشفتگی اقتصادی است. در حالی که سالهاست تولید در صدر نامگذاری سالهای قرار دارد، اما دیدیم که تولید در غربت و بدون حامی واقعی تمام تلاش خود را برای مقابله با تحریمها به عمل آورد. قطعی برق و گاز نشان داد که تولید در سیبل کم لطفیها قرار دارد و بدتر آنکه نقدینگی به جای تزریق به تولید و فعال کردن بنگاههای اقتصادی مولد، وارد بازار دلالی شد و هجوم نقدینگی در هر اندازهای در بازارهای کاذب طلا، دلار و خودرو جریان داشت.
با این وصف رهبر انقلاب سال ۱۴۰۴ را به جذب سرمایه برای تولید اختصاص داد. اما این تازه ابتدای راه است و اگر قرار است سرمایه را به بخش تولید هدایت کنیم، باید سرمایه به آن بخش از تولید تزریق و فعال شود که نه تنها نیازهای کشور را مرتفع کند، بلکه سوددهی داشته باشد تا سرمایه گذار از سرمایه گذاری در تولید پشیمان نشود. به عبارت بهتر قرار نیست سرمایه را به هر تولیدی هدایت کنیم و زیانهای ناشی از تصمیمات اشتباه، سرمایه گذار را برای همیشه از سرمایه گذاری در تولید پشیمان کند.
بی شک صنعت نفت به ویژه زیرمجموعههای آن همچون پتروشیمی، از مناسبتترین و سوددهترین صنایع کشور است. سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی به سرعت وارد فاز تولید میشود، در مدت کوتاهی اصل سرمایه باز میگردد و مسیر پیشرفت آن سریع و مطمئن است. اما در بین صنایع پتروشیمی نیز به هر شرکتی اعتماد کرد. بسیاری از پتروشیمیها نه تنها سوددهی بالایی ندارند، بلکه در مرز سربه سر و حتی آستانه زیاندهی قرار دارند.
در این بین شرکت پتروشیمی مارون سابقه درخشانی دارد و میتواند بهترین گزینه و مصداق سرمایه گذاری برای تولید باشد. هنگامی که پتروشیمی مارون در رتبههای اول تولید، فروش و سوددهی قرار دارد، بی شک بهترین گزینه برای افزایش سرمایه است. نگاهی به آغاز فعالیت پتروشیمی مارون و مسیری که طی کرده، بیانگی اعتماد به این شرکت برای سرمایه گذاری بیشتر است. پتروشیمی مارون در بهمن ۱۳۷۷ برای اجرای الفین هفتم تاسیس شد. با اجرای این طرح که با ظرفیت تولید سالیانه ۱/۱ میلیون تن اتیلن در زمره بزرگترین الفینها در جهان است، برای اولین بار در کشور C۲ (اتان) از گاز طبیعی استحصال شد و طی فرایندهایی به مواد الفینی، فراوردههای پلیمری و شیمیایی تبدیل شد.
برای سرمایه گذاری در پتروشیمی مارون، باید این نکته مورد بررسی قرار گیرد که امکان و شرایط توسعه آن وجود دارد. رسیدن به این اطمینان، کار سختی نیست، زیرا پتروشیمی مارون در زمینی به مساحت ۵/۱۰۲ هکتار و در دو منطقه جغرافیایی احداث شده است.
منطقه کریت کمپ اهواز یکی از مناطق پتروشیمی مارون است که واحد بازیابی اتان است و در زمینی به مساحت ۵/۹ هکتار در کیلومتر ۱۵ جاده اهواز- ماهشهر احداث شده است. در این واحد، خوراک واحد الفین تولید و با خط لوله به طول ۹۵ کیلومتر به منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ارسال میشود.
منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی دومین منطقه پتروشیمی مارون است که واحد الفین به همراه واحدهای پلی اتیلن سنگین، پلی پروپیلن، اتیلن اکساید و اتیلن گلایکول و سرویسهای جانبی و آفسایت در زمینی به مساحت ۹۳ هکتار در سایت ۲ منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی بندر امام احداث شده است.
اکنون مدیریت پتروشیمی مارون باید توانمندی شرکت را به سرمایه گذاران ارایه کند و در قالب ارایه طرحهای توسعه و پیش بینی ظرفیتهای تولید و سوددهی، با تکیه بر شعار سال (سرمایه برای تولید)، نقدینگیها را به سوی این شرکت جذب کند.