سه‌شنبه ۲۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۴
با حضور سهامداران برگزار شد؛

سهامداران "بمپنا" با هم دیدار کردند/سود ۷۰۰ ریالی در جیب سهامداران "بمپنا"

مجمع عمومی عادی سالیانه گروه مپنا در روز جاری با حضور سهامداران برگزار شد.
کد خبر : ۲۹۳۲۹۷

به گزارش بورس نیوز، مجمع عمومی عادی سالیانه گروه مپنا در روز جاری با حضور سهامداران برگزار شد. 

بر این اساس، در این مجمع، علی مکبری، مدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت تولید برق عسلویه مپنا اظهار کرد:

شرکت برق عسلویه در سال ۹۲ به عنوان اولین شرکت نیروگاهی در بازار سرمایه پذیرش و سهام آن در فرابورس عرضه شد.

 

ترکیب سهامداران شرکت:

 

۸۷.۲ سهام در اختیار گروه مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا، ۵.۲ سهام متعلق به گروه مالی مهر آیندگان و سایر در اختیار سهامداران است.

شرکت برق عسلویه براساس ماموریت تعریف شده بود، قراردادی از نوع تامین انرژی با شرکت تعالی منعقد کرد و ۶ واحد گازی با ظرفیت ۹۴۲ مگاوات در منطقه عسلویه احداث کند. تامین مالی این پروژه ۲۷۰ میلیون یورو در نظر گرفته شد.

اولین واحد گازی در سال ۸۶ و واحد آخر در سال ۸۸ به بهره برداری رسید.

ظرفیت اولیه واحد‌های گازی ۹۴۲ مگاوات بود که در سال‌های بعد با استفاده از تکنولوژی گروه مپنا ظرفیت اسمی این واحد‌ها افزایش یافت. 

نکته دیگر مربوط به عملکرد سال ۱۴۰۳ این است که ما بر اساس دستورالعمل‌های وزارت نیرو گواهی ظرفیت انتقال به میزان ۴۲ مگاوات را دریافت کنیم و مجوز انتشار آن را در بورس انرژی داشتیم.

 

اطلاعات مالی شرکت:

 

درآمد‌های عملیاتی در سال ۱۴۰۳، ۱۱۵۵ میلیارد تومان بود که نسبت به ۹ ماهه سال ۱۴۰۲ افزایش قابل توجهی داشته و سود هر سهم ۸۶۰ ریال بوده است. سود سهامداران شرکت طبق برنامه به سهامداران پرداخت شده است. 

برای تامین مالی بخش گازی از ذخیره ارزی استفاده شد. یکی از اتفاقات مهم این بود که همکاران در سال ۹۷ موفق شدند با استفاده از ماده ۲۰ قانون رفع موانع تولید این وام را به وام ریالی تبدیل کنند. یکی از معضلات بسیاری از نیروگاه‌های کشور بازپرداخت وام‌های ارزی است. آخرین اقساط وام ریالی نیز در سال ۱۴۰۳ پرداخت شد. 

نیروگاه عسلویه در هاب انرژی منطقه عسلویه واقع شده و از معافیت ماده ۱۲۲ برخوردار است. این نیروگاه تا سال ۹۷ به مدت ۱۰ سال و سپس این معافیت را تا سال ۱۴۰۷ را داشته باشد.


عملکرد شرکت در سال ۱۴۰۳:


این شرکت از سال ۹۶ وارد بازار برق بورس انرژی شد. بازار برق انرژی بازار رقابتی بوده و عرضه و تقاضا نرخ انرژی را تعیین می‌کند. سقف نرخ انرژی توسط وزیر نیرو تعیین می‌شود. نرخ سوخت نیروگاهی براساس مصوبه هیات وزیران تعیین می‌شود. 

سقف نرخ انرژی در سال ۱۴۰۲، ۱۰۶ تومان به ازای هر کیلووات، سال ۱۴۰۳ تا ۱۴۰۳/۰۸/۲۴ این نرخ پابرجا بود و سپس با ابلاغ وزیر نیرو سقف نرخ انرژی به ۱۶۲ تومان افزایش یافته است. این میزان برای سال ۱۴۰۴ قرار است که ۲۰۹ تومان شود.

در سال ۱۴۰۱ نرخ سوخت نیروگاهی ۲۵ تومان به ازای هر مترمکعب گاز، سال ۱۴۰۲، ۷۵ تومان و از سال ۱۴۰۳ سقف نرخ سوخت نیروگاهی به ۱۸۰ تومان افزایش یافت. این نرخ برای سال ۱۴۰۴ این نرخ ۲۷۰ تومان اعلام شده است.

علاوه بر نرخ‌ها که بر درآمد شرکت اثرگذار است، شاخص‌های دیگری بر درآمد‌های شرکت تاثیرگذار است که یکی از آنها آمادگی تولید نیروگاه است. این آمادگی تولید برای نیروگاه درآمد دارد. آمادگی تولید در سال ۱۴۰۳، ۹۲.۱ درصد بود که رشد ۹ درصدی را نسبت به سال گذشته نشان می‌دهد.

شاخص اثرگذار دیگر بر تولید و درآمد شرکت، ضریب بهره برداری سالیانه نیروگاه هاست. ضریب بهره برداری ساعت‌هایی از سال است که واحد‌های نیروگاه تولید داشته‌اند. ضریب بهره برداری نیروگاه در سال ۱۴۰۳، ۸۴.۴ را داشتیم که بالاترین رکورد نیروگاه از ابتدای بهره برداری بوده است.

در مجمع عمومی سال گذشته مصوب شد که بودجه‌ای برای مسئولیت‌های اجتماعی در نظر گرفته شد. لوازم التحریر و لباس برای دانش آموزان تحت پوشش کمیته امداد، هزینه‌های درمانی بیماران نیازمند تحت پوشش کمیته امداد و تجهیزات کاردرمانی و گفتاردرمانی برای دبستان شایستگان هزینه شد.

تبدیل نیروگاه گازی به سیکل ترکیبی در سال ۹۲ کلید خورد. 

احداث بخش بخار و تبدیل نیروگاه به سیکل ترکیبی بخشی از نیاز بخش برق کشور در ساعت پیک تابستان و مشکل کمبود گاز طبیعی رفع خواهد کرد. در سال ۱۴۰۳ تولید برق به بیش از ۸،۵ مگاوات رسیده است و ۱۵ درصد رشد را تجربه کرده است. 

 نیروگاه سیکل ترکیبی عسلویه در آینده جزو اولین نیروگاه‌ها خواهد بود. فروش برق در سال ۱۴۰۴ بیش از ۱،۵ همت برآورد پیش بینی می‌شود.

 

مجمع عمومی فوق العاده "بمپنا" با محور افزایش سرمایه

 

در ادامه مجمع عمومی عادی سالیانه، مجمع عمومی فوق العاده گروه مپنا با حضور سهامداران برگزار شد.

دستور جلسه استماع گزارش هیات رئیسه و بازرس قانونی در خصوص افزایش سرمایه اعلام شد.

افزایش سرمایه به میزان ۱۰۳ درصد از مبلغ ۷۷۲۸ میلیارد ریال سرمایه فعلی به مبلغ ۱۵۷۰۰ میلیارد ریال از محل سود انباشته بوده است.

قابل توجه هیات مدیره و سهامداران سود انباشته شرکت برق عسلویه مصرف شد. 

اصلاح موادی از اساسنامه درخصوص افزایش سرمایه است که اساسنامه اصلاح می‌شود.

در پایان مجمع ۷۰۰ ریال سود به ازای هر سهم "بمپنا"، بین سهامداران تقسیم شد.

اشتراک گذاری :
ارسال نظر