چهارشنبه ۲۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۲
نوسانات قیمت جهانی نفت؛

نفت برنت به ۶۴ دلار و ۵۱ سنت رسید

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۱۶ سنت معادل ۰.۲۵ درصد کاهش به ۶۴ دلار و ۵۱ سنت رسید.
کد خبر : ۲۹۳۳۵۱

به گزارش بورس‌نیوز، قیمت نفت در معاملات روز چهارشنبه تقریباً بدون تغییر باقی مانده‌است. تغییر در سیاست‌های تجاری آمریکا باعث افزایش بی‌ثباتی در شرایطی شده که بازارها در حال بررسی تأثیرات احتمالی جنگ تجاری میان آمریکا و چین بر رشد اقتصادی جهانی و تقاضا برای انرژی هستند.

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۱۶ سنت معادل ۰.۲۵ درصد کاهش به ۶۴ دلار و ۵۱ سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز با ۱۶ سنت معادل ۰.۲۶ درصد کاهش به ۶۱ دلار و ۱۷ سنت معامله می‌شود.

آژانس بین‌المللی انرژی روز سه‌شنبه اعلام کرد که انتظار می‌رود تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۲۵ با آهسته‌ترین سرعت طی پنج سال اخیر رشد کند و روند افزایش تولید نفت آمریکا متوقف شود. این تغییرات به دلیل وضع عوارض از سوی آمریکا بر شرکای تجاری‌اش و واکنش‌های تلافی‌جویانه آنهاست.

این آژانس پیش‌بینی کرده است که تقاضای جهانی برای نفت در سال جاری میلادی ۷۳۰ هزار بشکه در روز افزایش یابد که این رقم به‌مراتب پایین‌تر از ۱.۰۳ میلیون بشکه در روز است که در ماه گذشته اعلام شده بود. این کاهش بیشتر از ارزیابی سازمان کشورهای صادرکننده نفت است که در روز دوشنبه ارائه شده بود.

طبق گزارش آژانس بین‌المللی انرژی، رشد تقاضا به طور چشم‌گیری ملایم خواهد بود و بی‌ثباتی در عرضه و تقاضای جهانی بر بازار تأثیر مستقیم خواهد گذاشت. اگر بازار سهام که فعلاً تحت فشار عوارض ترامپ است، رشد کند، قیمت نفت نیز افزایش یافته و نفت آمریکا به بالای ۶۵ دلار خواهد رسید. اما در صورت عدم وقوع این رویداد، قیمت نفت در بازه ۶۰ تا ۶۵ دلار باقی خواهد ماند.

نگرانی‌ها درمورد افزایش عوارض توسط ترامپ و همچنین افزایش تولید از سوی ائتلاف اوپک پلاس، قیمت نفت را از ابتدای ماه جاری میلادی ۱۳ درصد کاهش داده است.

بی‌ثباتی ناشی از تنش‌های تجاری باعث شده است که چندین بانک از جمله UBS، BNP و HSBC پیش‌بینی‌های خود از قیمت نفت را کاهش دهند.

ترامپ عوارض بر واردات کالاهای چینی را به شدت افزایش داده و کشور چین نیز در پاسخ، عوارض بر واردات کالاهای آمریکایی را بالا برده است. این اتفاقات موجب تشدید جنگ تجاری بین بزرگ‌ترین اقتصادهای جهان و افزایش نگرانی‌ها از رکود جهانی شده است.

 

 

انتهای پیام/

اشتراک گذاری :
ارسال نظر