چه توافق بشود چه نشود، طلا در پرتفوی خود داشته باشید!
به گزارش بورس نیوز، این روزها طلا به دلیل ارزش و اعتباری که دارد، به یکی از گزینههای اصلی برای سرمایه گذری تبدیل شده است و از کمترین ریسک، بیشترین بازده را در بلند مدت ایجاد میکند. به هیجانات و اخبار همیشگی توجه نکنید و همیشه بخشی از سرمایه را به طلا و سکه اختصاص دهید تا تعادل بین داراییهای ریسک گریز و ریسک پذیر در پرتفوی حفظ شود، حتی اگر توافق شود! حداقل ۳۰ درصد و حداکثر ۵۰ درصد وزن طلا در پرتفوی با این شرایط میتواند مناسب باشد؛ زیرا هنوز توافقی صورت نگرفته و از طرف دیگر، احتمال شکست مذاکرات وجود دارد و باید به روند اونس طلا، حباب دارایی ها، شرایط اقتصاد کلان و سایر بازارها توجه کرد.
در بهمن ماه ۱۳۹۱ که قیمت تمام سکه به محدوده یک میلیون و ۵۷۰ هزار تومان رسید و یک ATH تشکیل داد، حباب بسیار بالایی داشت و هیجانات بالا بود که همزمان، صحبت از احتمال توافقات شد و قیمت سکه ریزش کرد. قیمت تمام سکه روند اسپایک به خود گرفت و با ریزش ۴۵ درصدی به ۸۶۰ هزار تومان در زمان برجام رسید که همین ریزش ۲.۵ سال به طول انجامید. برخلاف انتظارات عموم مردم، قیمت تمام سکه با وجود توافق برجام ۱۴۵ درصد افزایش یافت و به ۲ میلیون و ۱۱۰ هزار تومان رسید و پس از اینکه دونالد ترامپ رسماً از برجام خارج و بازگشت تحریمها به صورت گذشته را اعلام کرد، قیمت سکه ۶۷۳ درصد دیگر هم رشد کرد!
بدون در نظر گرفتن هیچگونه تحلیلی، از لحاظ روانشناسی بازار به نظر میآید ریزش ۲۱ درصدی تمام سکه در حال حاضر، یک فرصت خرید است و اگر این ریزش ۲۰ درصد دیگر ادامه پیدا کند، ممکن است Black Friday تاریخی سکه دوباره تکرار شود! نظر شخصی نویسنده مقاله این است که در حالت کلی و جدای از هرگونه تحلیل، این ریزشها در بازه بلند مدت فرصت خرید داراییهای طلا محور است، برای هرگونه استفاده یا سرمایه گذاری. این نظریه چند دلیل دارد که یکی از آنها همان ساختار فراکتالی قیمت سکه و واکنش به اثرات توافق است که بالاتر به آن پرداخته شد.
یک دلیل دیگر هم مربوط میشود به تخلیه حباب و جذابیت طلا که اکنون، حباب تمام سکه امامی ۱۸.۳+ درصد، نیم سکه ۵۲.۵+ درصد، طلای ۱۸ عیار ۱.۳- درصد و ربع سکه ۶۲.۶+ درصد میباشد. با توجه به حباب کفهای ماژور در سیکلهای مختلف ۳ سال گذشته، میانگین حباب تمام سکه ۲۵+ درصد برآورد میشود که پایینتر از آن، ارزش ذاتی را افزایش خواهد داد. در حال حاضر، حباب تمام سکه در پی ریزشها به ۱۸.۳+ درصد رسیده است که اگر مانند مرداد ماه ۱۴۰۱ به ۱۵ درصد برسد، ممکن است آخرین کف خود را لمس کرده و به سمت اهداف بالا پرتاب شود.
طبق ارزشگذاری که در مقالات قبل نوشته شد، اگر توافقی صورت نگیرد، قیمت تمام سکه ۱۶۰ میلیون تومان و طلای ۱۸ عیار ۱۳ میلیون تومان را تا پایان سال ۱۴۰۴ میتواند لمس کند. در مقابل، اگر توافق شود و قیمتها به سطوح پایین تری بازگردد، محدوده ۷۴ میلیون تومان و در نهایت، ۵۸ میلیون تومان میتواند حمایت معتبری جهت سرمایه گذاری در سکه فیزیکی و صندوقهای طلا (سکه محور) باشد. قیمت زمانی که به این دو حمایت گفته شده برسد و یا نزدیک شود، میتوانید بررسی بیشتری جهت خرید داشته باشید و اگر توافقی صورت نگیرد، مقاومت ۱۰۴ میلیون تومان شکسته خواهد شد و اهداف بالا در دسترس خواهند بود.
امیدواریم توافق شود؛ اما اگر واقع بینانه بخواهیم رودمپی ساده برای دلار و طلا ترسیم کنیم، با سیاستها و انتظاراتی که وجود دارد، اخباری که به گوش میرسد و روابطی که از گذشته تا به الان وجود داشته، احتمالا توافق نشود و اگر هم فرضا شود، ممکن است بیشتر از برجام عمر نداشته باشد. همانطور که میدانید، با سرکوب قیمت یا خبر درمانی نمیتوان روند صعودی نرخها را کاهش داد و با توجه به رشد ۱۴۵ درصدی قیمت تمام سکه در زمان برجام (با وجود توافق و آرام شدن اوضاع) به نظر میرسد طلا در هر شرایطی باید در پرتفوی سرمایه گذاری باشد، حتی اگر وزن آن نسبت به سایر داراییها به کمترین میزان خود برسد!
تحت هر شرایطی، همیشه مقداری دلار و طلا بخرید؛ چون ما در منطقهای به نام خاورمیانه زندگی می کنیم ...
هادی بهرامی_ پژوهشگر بازار سرمایه