چهارشنبه ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۵

تحولات مالی ۵۰ شرکت برتر بورس در سال اخیر

معاونت نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در گزارشی، ضمن اعلام درصد تغییرات مبلغ فروش ۵۰ شرکت بزرگ بورس در یک سال گذشته، تغییرات بیش از ۲۰ درصدی ۲۷ نماد بورسی را بررسی کرد.
کد خبر : ۲۹۳۶۵۳

به گزارش بورس‌نیوز، افزایش درآمد ۵۰ شرکت بزرگ بازار سرمایه، موضوعی است که می‌تواند به طور قابل توجهی بر اقتصاد کشور تأثیر بگذارد. این تأثیرات به عوامل مختلفی مانند اندازه شرکت‌ها، نوع کالاها یا خدمات ارائه شده و شرایط کلی اقتصادی بستگی دارد.

در گزارش اداره میز صنعت و رتبه‌بندی ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، در مقایسه اسفند ۱۴۰۳ با مدت مشابه در سال ۱۴۰۲، نمادهای «وپاسار»، «وتجارت»، «وپارس»، «فایرا»، «شخارک»، «افق»، «فملی»، «شسپا»، "سیستم"، "آریا"، "خودرو" و "جم‌پیلن" به ترتیب ۴۱۹، ۲۰۳، ۲۰۳، ۱۳۴، ۱۳۰، ۹۶، ۹۳، ۸۸، ۸۶، ۸۷، ۸۶ و ۷۳ درصد بیشترین درآمد را در این بازه زمانی داشته‌اند.

تغییرات قابل ملاحظه در میزان فروش صنایع، به ویژه زمانی که این تغییرات بیش از ۲۰ درصد باشد، دلایل متعددی دارد که برخی از آن‌ها عمومی و برخی دیگر به عوامل خاص هر صنعت و وضعیت اقتصادی مرتبط می‌شود.

در گزارش اداره میز صنعت و رتبه‌بندی ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، به دلایل افزایش بیش از ۲۰ درصد فروش در ماه اسفند نسبت به بهمن ۱۴۰۳ پرداخته شده است. با بررسی درصد تغییرات فروش این شرکت‌ها، روندهای مهمی در ساختار اقتصادی و صنعتی کشور قابل مشاهده است؛ به نحوی که برخی شرکت‌ها با رشد قابل توجه فروش مواجه شده‌اند و برخی دیگر با کاهش درآمد روبرو بوده‌اند.

در صنعت محصولات شیمیایی، نماد «شخارک» به دلیل افزایش میزان فروش صادراتی متانول به ۷۹.۲۹۶ تن و پنتان+ به ۱۹.۵۸۰ تن که در بهمن ماه صفر بوده، با افزایش ۲۰۴۶ درصدی در فروش مواجه شده است. 

همچنین، نماد "شپدیس" با افزایش مقدار و نرخ فروش داخلی اوره کشاورزی به ترتیب ۴۶ و ۱۰۸ درصد و همچنین افزایش فروش صادراتی اوره به میزان ۱۸۴ درصد، ۱۵۶ درصد افزایش در مبلغ فروش را تجربه کرده است.

در این میان، نماد "آریا" نیز با افزایش ۲۷ درصدی در فروش، به دلیل افزایش صادرات اتیلن به میزان ۴۰۸ درصد و افزایش فروش داخلی پلی اتیلن، رشد قابل توجهی را به ثبت رسانده است.

در بخش بانک‌ها و موسسات اعتباری، نماد «وتجارت» با افزایش درآمد سرمایه‌گذاری‌ها به میزان ۵۰۱۲۵ درصد، ۲۰۸ درصد افزایش در مبلغ فروش داشته است. نماد «وپارس» نیز با افزایش ۱۴۵ درصدی در درآمد تسهیلات اعطایی، ۱۰۱ درصد افزایش در فروش را ثبت کرده است. 

به‌طور کلی، این تغییرات در میزان فروش و درآمد شرکت‌ها نشان‌دهنده وضعیت اقتصادی و صنعتی کشور است و می‌تواند بر برنامه‌ریزی‌های آینده اقتصادی تأثیرگذار باشد.

 

 

انتهای پیام/

اشتراک گذاری :
ارسال نظر