پیشبینی وضعیت بورس در روز دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ | عوامل مؤثر بر رشد بازار سرمایه چیست؟
به گزارش بورسنیوز، در روز دوم کاری هفته، یعنی یکشنبه ۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴، شاخص کل بورس تهران با افتی معادل ۳۴ هزار و ۶۶۸ واحد، کاهشی ۱.۱ درصدی را به ثبت رساند. همچنین، شاخص بازار نیز کاهش یک هزار و ۶۶۲ واحدی معادل ۰.۱۸ درصد را تجربه کرده و در پایان معاملات به تراز ۹۰۴ هزار و ۹۳۵ واحد رسید. در بازار فرابورس هم شاخص کل با کاهش ۴۶ واحد به عدد ۲۶ هزار و ۲۷۵ واحد رسید.
طی روز یکشنبه از میان ۶۹۹ نماد حاضر در بازار سرمایه، ۳۰۰ نماد مثبت و ۳۳۸ نماد منفی بودند. همچنین ۱۶۲ نماد، معادل ۲۳ درصد از کلها در صف خرید و ۱۱۸ نماد، معادل ۱۷ درصد از کل نمادها در صف فروش قرار داشتند.
الیاس کردی در توضیحاتی درباره مذاکرات ایران و آمریکا اظهار کرد: دو جلسه اول این مذاکرات در شرایط نسبتاً خوبی پیش رفت، اما پیشبینی میشد که در جلسه سوم با ورود به جزئیات، مذاکرات پیچیدهتر شود. وی افزود: احتمالاً دورههای بعدی نیز هم طولانیتر و هم با چالشهای بیشتری همراه خواهد بود. با توجه به محدودیت زمانی که آقای ترامپ در نامه خود تعیین کرده است، باید در انتظار نتایج طولانیتری باشیم.
وی در پاسخ به این سوال که چرا به مذاکرات اینقدر اهمیت داده میشود، گفت: این اهمیت به دلیل تأثیر آن بر بازار است، اما مسئله کلیدی در حال حاضر کاهش و رفع تنشهاست. این کارشناس بازارهای مالی افزود: حتی اگر مذاکرات به توافقات محدودی منجر شود یا طرفین فقط بر سر عدم ادامه تنش توافق کنند، بازار سهام میتواند شرایط مساعدی را تجربه کند.
وی تأکید کرد: حتی در صورت عدم توافق، اگر تنشها کاهش یابد و قیمت دلار در بازار آزاد افزایش یابد، باز هم وضعیت بازار سهام نامناسب نخواهد بود. الیاس کردی در پایان گفت: به نظر من، بازار سهام نباید فقط از منظر مذاکرات بررسی شود؛ اگر بیشتر از زاویه کاهش تنشها به بازار نگاه کنیم، نتایج بهتری حاصل خواهد شد.
انتهای پیام/