رشد شاخصها و ورود نقدینگی حقیقی به بازار سرمایه
بهناز اکبرپور کارشناس بازار سرمایه، در گفتوگو با بورسنیوز از رشد شاخصهای بازار در معاملات روز سهشنبه ۹ اردیبهشتماه خبر داد. به گفته وی، شاخص کل بورس با افزایش حدود ۷ هزار واحدی به سطح ۳ میلیون و ۱۳۶ هزار واحد رسید. همچنین شاخص هموزن با رشد حدود ۱۴ هزار واحدی در ارتفاع ۹۲۶ هزار واحد ایستاد.
اکبرپور با اشاره به جریان نقدینگی در بازار، اظهار کرد: در جریان معاملات امروز، حدود ۲۰۷ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی به سهام، حقتقدمها و صندوقهای سهامی وارد شد. همچنین ارزش معاملات خرد نیز در حدود ۱۶ هزار میلیارد تومان ثبت شد.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: در پایان معاملات امروز، ۸۱ درصد نمادها با وضعیت مثبت و ۱۹ درصد در وضعیت منفی به کار خود پایان دادند.
وی در ادامه به بررسی گزارشهای ماهانه شرکتها پرداخت و گفت: شرکتهای تولیدی حاضر در بازار سرمایه طی فروردینماه ۱۴۰۴ در مجموع حدود ۳۰۰ هزار میلیارد تومان فروش ثبت کردند که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، رشد ۴۳ درصدی را نشان میدهد.
بیشتر بخوانید: سرمایهگذاران از سهام به طلا پناه بردند
بهناز اکبرپوربا اشاره به عملکرد مالی شرکتها در نخستین ماه سال ۱۴۰۴ اظهار کرد: اگر علاوه بر شرکتهای تولیدی، نمادهای بانکی، بیمهای، لیزینگ و تامین سرمایه را نیز به محاسبات اضافه کنیم، مجموع فروش، ارائه خدمات و درآمد این گروهها در فروردینماه به ۴۰۹ هزار میلیارد تومان رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد قابل توجه ۵۱ درصدی را نشان میدهد.
اکبرپور با تحلیل وضعیت صنایع مختلف بازار، افزود: در میان ۳۵ صنعت مورد بررسی، صنایع بیمه، استخراج کانههای فلزی، تامین سرمایه، سیمان و حملونقل رشد درآمد نقطهبهنقطه بالای ۵۰ درصدی را ثبت کردند و در زمره بهترین گزارشهای بازار قرار گرفتند.
وی ادامه داد: همانطور که در روند معاملات امروز نیز دیده شد، پارامترهای بنیادی نقش موثری در رشد قیمت نمادها ایفا کردند و نمادهای گروه استخراج کالاهای فلزی، به واسطه گزارشهای ماهانه مطلوب، با افزایش تقاضا مواجه شدند.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به وضعیت گروه فولادی گفت: با توجه به قیمت فعلی شمش صادراتی ایران در محدوده ۴۲۰ تا ۴۳۰ دلار، امنترین و جذابترین نقطه سرمایهگذاری در این زنجیره مربوط به ابتدای آن یعنی نمادهای سنگآهنی است؛ بهویژه آنکه نسبت قیمت به سود (P/E) آیندهنگر برخی از این نمادها کمتر از ۵ واحد است.
اکبرپور همچنین به وضعیت گروه دارویی اشاره کرد و افزود: این گروه طی دو سال گذشته به دلیل مشکلات نقدینگی و هزینههای مالی بالا با چالش سودآوری مواجه بود که اثر آن در قیمت سهام نیز مشهود بود. با این حال، در روزهای اخیر شاهد ورود تقاضای قابل توجه به این گروه بودهایم و اکثر نمادهای دارویی و صندوقهای بخشی مرتبط با آن با صف خرید همراه شدند.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به تحرکات اخیر در گروه دارویی عنوان کرد: شایعات مربوط به تصفیه مطالبات حدود ۴۰ هزار میلیارد تومانی این صنعت از سوی دولت، توجه سرمایهگذاران را به نمادهای این گروه جلب کرده است. در صورت تحقق این موضوع، بخشی از مشکل نقدشوندگی صنعت دارویی میتواند مرتفع شود.
وی افزود: دولت سیزدهم از ابتدای فعالیت خود نشان داده که از افزایش نرخ دارو و واقعیسازی قیمتها در این حوزه حمایت میکند و شرکتهای دارویی نیز در ماههای اخیر موفق به دریافت مجوز افزایش نرخهای قابل قبولی شدهاند.
اکبرپور در ادامه به فضای کلی بازار پرداخت و گفت: یکی از نگرانیهایی که از ابتدای هفته در بازار شکل گرفته، احتمال پایان روند صعودی بورس و ورود آن به دورهای رکودی بود، اما روند معاملات امروز بهخوبی نشان داد که این نگرانی فعلاً بیپایه است.
او با تأکید بر پویایی جریان صعودی بازار، اظهار کرد: چه از منظر تحلیل بنیادی و چه از دید تکنیکال، روند صعودی بازار به پایان نرسیده و تنها در صورتی میتوان از پایان این روند سخن گفت که مذاکرات سیاسی بهطور کامل به بنبست برسد.
اکبرپور در پایان افزود: با آغاز مجدد مذاکرات و کاهش ریسکهای سیاسی و منطقهای، شاهد رشد دستهجمعی نمادها با رهبری نمادهای بزرگ بازار بودیم و در ادامه، بازار وارد فاز چرخش نقدینگی بین صنایع شد؛ بهطوریکه اکنون نمادهای با بنیاد قوی، چه بزرگ و چه کوچک، مورد توجه فعالان بازار قرار گرفتهاند.
اکبرپور در ادامه بررسی خود از شرایط فعلی بازار سرمایه، به روند چرخش نقدینگی در میان صنایع اشاره کرد و گفت: بهعنوان نمونه، تا چند روز گذشته شاهد تقاضای پرقدرت در نمادهای پالایشی بودیم، اما پس از آن نقدینگی بهسمت صنعت دارو، سیمان و استخراج کانههای فلزی حرکت کرده و در حال حاضر این گروهها با تقاضای قابل توجهی همراه هستند.
وی تأکید کرد: در چنین شرایطی، توجه مداوم به جریان ورود نقدینگی به صنایع مختلف اهمیت ویژهای دارد و میتواند راهگشای انتخابهای درست برای تشکیل پرتفوی بهینه یا سرمایهگذاری در صندوقهای سهامی با بازدهی مناسب باشد.
این کارشناس بازار سرمایه در پایان خاطرنشان کرد: مهمترین عامل اثرگذار بر بازار در هفتههای اخیر و همچنین در آینده نزدیک، روند مذاکرات سیاسی است. تمرکز سرمایهگذاران بهطور کامل بر اخبار مرتبط با مذاکرات قرار گرفته و بر اساس برخی شنیدهها مبنی بر احتمال تغییر مذاکرات از حالت غیرمستقیم به مستقیم در ابتدای هفته آینده، میتوان انتظار داشت که انتشار اخبار مثبت در این خصوص، تداوم روند صعودی بازار را تقویت کند.
پایان مطلب