بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۰۸ مهر ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۱
کارشناس حوزه کشاورزی دلیل موضع‌گیری نسبت به افزایش قیمت زعفران را آگاهی کشاورزان از نرخ‌های واقعی این محصول دانست.
کد خبر : ۱۸۰۶۳۲


به گزارش بورس نیوز، مرتضی مشایخی، کارشناس ارشد حوزه کشاورزی ضمن اشاره به برخی  انتقادها نسبت به افزایش قیمت زعفران گفت: زعفران محصول صادراتی است و در پی افزایش نرخ ارز با رشد قیمت مواجه شده است. در این بین روند معاملات این بازار نسبت به سال های قبل متفاوت شده و به واسطه شفافیت قیمتی که بورس کالا به کشاورزان هدیه داده است، تجاری که هر ساله با نرخ ارزان محصول را از کشاورز خریداری و با قیمت بالا صادر می کردند، دیگر امکان خرید با نرخ های مصنوعی را ندارند.

مشایخی بیان کرد: با این روند، از برداشت امسال زعفران، کشاورزان از روی آگاهی و با قیمت های واقعی محصولشان را به تجار می‌فروشند و طبیعی است که تجار نیز به دلیل کاهش سودهای خود با افزایش قیمت هایی که بدون شک سود آن به جیب کشاورز می رود، مخالفت کنند.

این کارشناس حوزه کشاورزی به دلایل افزایش قیمت زعفران اشاره کرد و گفت: افزایش نرخ ارز به همراه عواملی همچون رشد هزینه های کشت از جمله بهای کود مصرفی، هزینه کارگر و سایر هزینه های مرتبط در قیمت زعفران دخیل بوده است.

وی به معاملات بورس کالا اشاره کرد و گفت: از سال ها قبل تلاش برای شفاف شدن معاملات محصولات کشاورزی و همچنین گذر از دادوستدهای سنتی به مکانیسم بازار و مدرن بورس کالا انجام شده است که باید از رونق معاملات نقدی و آتی زعفران در بورس کالا خرسند باشیم در جهت آغاز معاملات پر حجم صادراتی و برندسازی زعفران از طریق بورس کالا در بازارهای بین المللی تلاش کنیم.

به گفته این کارشناس، با شروع فصل برداشت امسال زعفران، محصول کهنه خریدار کمتری دارد و محصول نو طالب بیشتری پیدا می کند و بررسی ها نشان می دهد که دلیلی برای کاهش قیمت زعفران که تجار به دنبال آن هستند وجود ندارد. اگر سال ها کشاورزان محصول را زیر قیمت واقعی خود به تجار می فروختند دلیلی برای ادامه ارزان فروشی آنها وجود ندارد.

مشایخی در پایان تصریح کرد: با برداشت جدید زعفران، محصول در اختیار کشاورزان است و به دلیل آگاهی از قیمت ها واقعی، شاهد روندی مطلوب و احتمالا عرضه های پر حجم محصول در بورس کالا باشیم که از این رو تجار نیز باید با قیمتی واقعی زعفران را خریداری کرده و به امر صادرات بپردازند.

بر اساس گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، این کارشناس ارشد حوزه کشاورزی معتقد است که به واسطه عرضه زعفران در بازار نقدی و راه اندازی معاملات آتی زعفران در بورس کالا، کشاورزان از نرخ های واقعی این محصول ارزشمند مطلع شده اند و حاضر به فروش این محصول با قیمت های ارزان به تجار یا دلالان نمی شوند؛ همین اتفاق باعث شده تا تجاری که در امر صادرات زعفران فعال هستند نسبت به افزایش واقعی قیمت زعفران موضع بگیرند.
اشتراک گذاری :
ارسال نظر