يکشنبه ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۹
در گفتگو با بورس نیوز مطرح شد:

پذیره نویسی صندوق اهرمی دو ایکس در فروردین ماه/ صندوق آهنگ سهام کیان از صندوق‌های برتر بازار سرمایه

کد خبر : ۲۹۲۰۷۳

مهدی طحانی، مدیرعامل مشاور سرمایه‌گذاری پرتو آفتاب کیان در گفت‌و‌گو با بورس نیوز، در خصوص این شرکت اظهار کرد: ما در حال حاضر ۲۶ هزار میلیارد تومان دارایی تحت مدیریت داریم که شامل ۸ صندوق سرمایه‌گذاری و حدود ۷۰ سبد سرمایه‌گذاری است. نیمی از این مبلغ در صندوق‌های با درآمد ثابت و صندوق طلای گوهر و نیم دیگر در انواع صندوق‌های سهامی و سبد‌ها قرار دارد. وی افزود: صندوق‌های ما در کیان با بازار متفاوت هستند.

وی افزود: در کیان یک واحد تحقیق و توسعه داریم که وظیفه آن بررسی نکات مدیران دارایی بزرگ بازار در دنیا است. این واحد بررسی می‌کند که مدیران دارایی شرکت‌های مدیریت دارایی بزرگ بازار در دنیا، چه نکاتی را در طراحی محصول رعایت می‌کنند، چه نوع محصولاتی را انتخاب می‌کنند و هدف‌گذاری‌شان به چه شکلی است. به عنوان مثال، شرکت‌هایی مانند بلک راک به سمت صندوق‌های پسیو یا صندوق‌های غیر فعال و صندوق‌های شاخصی روی آورده‌اند که دخالت انسان در چیدن سبد سرمایه‌گذاری را حذف کرده‌اند.

مدیرعامل مشاور سرمایه گذاری پرتو آفتاب کیان عنوان کرد: ما در کیان به همین سمت حرکت کرده‌ایم و محصول صندوق رشدی کیانی گروسپاند را ایجاد کرده‌ایم که شاخص هم‌وزن را دنبال می‌کند.

وی ادامه داد: صندوق آهنگ سهام کیان نیز یکی از معدود صندوق‌های کیان است که به صورت فعال مدیریت می‌شود ولی از مدل هم وزنی جلو می‌رود. در بازه زمانی ۵ ساله، ۳ ساله و یکساله جزو سه یا پنج صندوق برتر بازار از نظر بازدهی بوده است. همچنین، صندوق بعدی، صندوق فارماکیا یا صندوق بخشی دارویی، صندوق تضمین اصل سرمایه کیان نیز از محصولات ما هستند و بازدهی آن از صندوق با درآمد ثابت بالاتر خواهد بود. حداقل ۳ صندوق سرمایه گذاری را در سال آینده خواهیم داشت. 

طحانی خاطرنشان کرد: فرایند جذب همکاران ما در کیان در دو بخش است. کیان شامل ۴ بخش مجزاست. بخش‌های تحلیل، مشاوره سرمایه گذاری، مدیریت دارایی و کارگزاری است. 

محصولات و خدمات جدید

وی با اشاره به ارائه محصولات یا خدمات جدید عنوان کرد: ما امسال بیش از ۲۶ هزار میلیارد تومان دارایی تحت مدیریت داشته‌ایم و امیدواریم سال آینده این عدد به بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان برسد. بخشی از این رشد از بازار ارگانیک و بخشی از جذب سرمایه جدید خواهد بود.

وی افزود: ما ۸ صندوق سرمایه‌گذاری داریم و به نسبت رقبا صندوق‌های کمتری داریم. برای سال آینده برنامه‌هایی داریم که مجوز صندوق اهرم شاخصی اهرم شاخص کل دو ایکس را از سازمان بورس اخذ کنیم. این صندوق‌ها نمادی از صندوق‌های دو ایکس در دنیا هستند و امیدواریم در فروردین ماه پذیره‌نویسی شوند.
وی اظهار کرد: ما در کیان محصولات جدیدمان را طوری طراحی می‌کنیم که رقیب محصولات همکاران و سایر نهاد‌های مالی نباشند. همچنین برنامه‌هایی برای بزرگ‌تر کردن محصولات مالی جدید و برگزاری همایش‌های چشم‌انداز داریم.

مدیرعامل مشاور سرمایه گذاری پرتو آفتاب کیان درباره فرایند جذب همکاران در کیان افزود: ما در کیان چهار بخش مجزا داریم: تحلیل، مشاوره سرمایه‌گذاری، مدیریت دارایی و کارگزاری. همکاران تحلیل و مشاوره سرمایه‌گذاری ما از طریق آکادمی جذب می‌شوند.

وی درباره چالش‌های محیط کسب و کار عنوان کرد: ریسک سیستماتیک یکی از چالش‌های اصلی است که در کنترل ما نیست. مسائلی مانند نااطمینانی‌های اقتصادی و افزایش تنش‌ها می‌توانند شرایط را سخت کنند.

طحانی افزود: هزینه‌های شرکت‌ها در این فضا بالا می‌رود و نگهداری پرسنل و شرکت‌ها دشوار می‌شود. همچنین، نااطمینانی‌ها باعث می‌شود شرکت‌ها محافظه‌کار می‌کند و طرح‌های توسعه کمتر می‌شود. از نظر رگولاتوری و نظارت سازمان بورس، پیشرفت‌هایی صورت گرفته و ابزار‌های مالی و نهاد‌های مالی در جامعه دیده می‌شوند.

مدیرعامل مشاور سرمایه گذاری پرتو آفتاب کیان توضیح داد: فشار‌های موجود بر سرمایه‌گذاران و نهاد‌های مالی باید به شکلی بروز داده شود که این فشار‌ها به صورت نارضایتی نشان داده می‌شود. امیدواریم که با بهبود محیط اقتصادی و سیاسی ایران، شرایط برای همه شرکت‌ها بهتر شود و شرکت ما نیز از این بهبود بهره‌مند شود.


استفاده از فناوری‌های مالی فینتک در سرمایه‌گذاری


وی با اشاره به استفاده از فناوری‌های مالی فینتک در سرمایه گذاری گفت: اکثر محصولات مالی کیان بر پایه الگوریتم‌ها و هوش مصنوعی طراحی شده‌اند. بخش عمده‌ای از این محصولات با استفاده از الگوریتم‌ها و بخشی هم با نظارت مستقیم همکاران مدیریت دارایی انجام می‌شود.

طحانی همچنین خاطرنشان کرد: در زمینه مدیریت دارایی، محصولات مالی کیان بر پایه تکنولوژی قرار گرفته‌اند. موضوع بعدی، رابط کاربری محصولات مالی با مشتریان است. اپلیکیشن کیان دیجیتال به عنوان رابط کاربری مالی ماست که الگوریتم‌ها و سیستم‌های معاملاتی مدیران دارایی را توسعه می‌دهد و خدمات پشتیبانی صندوق‌ها را نیز ارائه می‌دهد. همه اینها بر پایه فناوری قرار گرفته‌اند و امیدواریم با توجه به آرامش محیط کسب و کار، نتیجه این سرمایه‌گذاری‌ها بهتر دیده خواهد شد. در فضای ضعیف بازار سرمایه، خروجی تلاش‌ها کمتر دیده می‌شود.

مدیرعامل مشاور سرمایه گذاری پرتو آفتاب کیان ادامه داد: مبنای کاری ما در کیان از ابتدا با استفاده از فناوری و هوش مصنوعی بوده است. هرچند هنوز به مرحله بلوغ کامل نرسیده‌ایم و در مراحل ابتدایی هستیم، اما در طراحی محصول، رابط کاربری و حتی برگزاری آکادمی‌ها، تمام جزئیات را با استفاده از تکنولوژی در نظر گرفته‌ایم. امیدواریم با افزایش توانایی‌های تکنولوژی و آماده شدن محیط کسب و کار، بتوانیم سرمایه‌گذاری‌های بیشتری انجام دهیم و به اهداف خود دست یابیم.


وی با اشاره به وضعیت بورس در سال آینده افزود: در مورد بورس سال ۱۴۰۴، از نظر سطوح ارزندگی در شرایط بسیار مناسبی قرار داریم. از نظر کف ارزش دلاری بازار یا همان کف ارزش جایگزینی بازار و نیز از نظر نسبت P/E، بازار سهام بسیار ارزنده‌ای است. نکته اینجاست که ما در بازار سرمایه با مفروضات پایه‌ای کار می‌کنیم. اساسی‌ترین مفروضات ما سیاست‌های پولی، مالی و ارزی هستند که سیاست‌گذار اقتصادی باید چشم‌اندازی برای ما ترسیم کند.

طحانی ادامه داد: متأسفانه، در هیچ‌یک از این سیاست‌ها شفافیت وجود ندارد و نمی‌توانیم به دنبال ثبات یا تثبیت باشیم. بسیاری از این سیاست‌ها با هم ناسازگار هستند. به عنوان مثال، در سیاست‌های پولی فعلی، رویه انقباض اتخاذ شده است؛ به این معنی که بانک مرکزی پول کمتری برای خلق پول در اختیار بانک‌ها و دولت قرار می‌دهد. این موضوع باعث افزایش نرخ بهره در فضای اوراق بدهی می‌شود یا حداقل از کاهش آن جلوگیری می‌کند؛ بنابراین کنترل ترازنامه بانک‌ها را به‌دنبال دارد.

وی بیان کرد: در سیاست‌های مالی، دولت هیچ‌گونه کاهش هزینه‌ای را اعمال نکرده و هزینه‌های بودجه‌ای هنوز بالاست. علاوه بر این، یارانه‌های انرژی همچنان پرداخت می‌شوند و انقباض در سیاست پولی باید با انقباض در سیاست مالی همراه باشد. در سیاست‌های ارزی نیز، به دنبال تثبیت نرخ ارز باید باشیم. اما فاصله دلار نیما یا دلار توافقی با دلار آزاد می‌تواند زیاد باشد. این موضوع باعث می‌شود که فعالیت‌های تجاری از واقعیت‌های اقتصادی جدا شوند. در هر سه سیاست، نااطمینانی‌های زیادی از سمت سیاست‌گذار وجود دارد که این موضوع باعث می‌شود سرمایه‌گذاران با چالش‌هایی مواجه شوند. در نتیجه، سال ۱۴۰۴ سال سختی خواهد بود.

طحانی ادامه داد: بهترین راه برای سرمایه‌گذاران، تشکیل یک سبد سرمایه‌گذاری است. ما در کیان به سرمایه‌گذاران پیشنهاد داده‌ایم که یک وزن حدوداً پنجاه-پنجاه بین سهام و طلا را در نظر بگیرند. همچنین، در حوزه املاک و مستغلات نیز توصیه‌هایی ارائه شده است.


نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا


وی درباره نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا عنوان کرد: در مورد نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا هیچ ایده‌ای ندارم. به عنوان یک ایرانی، فقط آرزوی خود را می‌گویم. امیدوارم نتیجه هرچه که باشد، به کاهش انتظارات تورمی منجر شود و پیام مثبتی به سرمایه‌گذاران و اقتصاد ایران بدهد.

مدیرعامل مشاور سرمایه گذاری پرتو آفتاب کیان افزود: ما در کیان تلاش می‌کنیم تا سیاست‌های پولی، ارزی و مالی به دنبال یک فرایند ثبات باشند و در هزینه‌های مالی صرفه‌جویی کنیم. همچنین، ارگان‌های مختلف درخصوص عملکرد‌های خود باید پاسخگو و شفاف باشند. با ترکیب پورتفویی که پیشنهاد دادیم، ۵۰ درصد سهام و ۵۰ درصد طلا نشان می‌دهد که به عنوان یک سرمایه گذار هم به گزینه دوستی و آشتی و هم به گزینه تنش توجه داریم.

طحانی با اشاره به سرمایه گذاران تازه کار عنوان کرد: من متوجه شدم که تمرکز بسیار مهم است. هر کسی با آشنایی در حوزه کاری خود می‌تواند ریسک‌های محیط کاری خود را اندازه بگیرد، فعالیت کند.

وی ادامه داد: محیط سرمایه‌گذاری ایران با گذشته تفاوت‌های زیادی کرده است. مردم به دلیل اینکه از تورم جا نماندند، به کار دلالی و سرمایه‌گذاری روی آورده‌اند. برخی طلا و دلار می‌خرند و برخی دیگر به بازار رمزارز‌ها روی آورده‌اند.

مدیرعامل مشاور سرمایه گذاری پرتو آفتاب کیان بیان کرد: بازار سهام یک بازار ثانویه است که باید برنامه خروج برای بازار اولیه باشد. شرکت‌هایی که در بازار اولیه تشکیل می‌شوند، باید راه خروج داشته باشند و شرکت‌ها به مرحله بلوغ و سودسازی برسند. شرکت از ریسک‌های قبلی رها شده باشد و آماده عرضه در بازار ثانویه باشد. زمانی که در کشور رشد اقتصادی خاصی به غیر از نفت را متصور نباشیم و شرکت‌ها دچار تلاطم باشند بازار سرمایه نمی‌توانند نقش سازنده خود را ایفا کند. 
طحانی گفت: سرمایه‌گذاران باید تمرکز داشته باشند و در بازاری که هستند، همان بازار را رصد کنند. من به عنوان یک فعال بازار سهام با تمرکز اقدام به سرمایه گذاری می‌کنم.

اشتراک گذاری :
ارسال نظر