دوشنبه ۱۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۷
گزارش ماهانه صندوق‌های طلا

کدام صندوق‌های طلا بهترین عملکرد ماهانه را داشتند؟

در یک ماه گذشته، صندوق‌های طلا با رشد خیره‌کننده ۲۳ درصدی مواجه شدند، در حالی که دلار آزاد ۱۷ درصد و اونس جهانی ۴.۱ درصد افزایش یافت. سکه‌های تمام، نیم و ربع به‌ترتیب ۲۶، ۳۷ و ۴۲ درصد بازدهی داشتند و ارزش بازار صندوق‌های طلا به ۲۰۷ همت رسید. تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند این رقم تا پایان سال ۱۴۰۴ از مرز ۲۵۰ همت عبور کند.
کد خبر : ۲۹۲۹۱۴

 

بورس نیوز:

طی یک ماه اخیر، قیمت اونس طلا ۴.۱ درصد و نرخ دلار ۱۷ درصد رشد داشته‌اند که منجر به رشد ۲۳ درصدی صندوق‌های طلا شده است. دلار آزاد در این مدت، عملکرد بهتری نسبت به بازار‌های موازی داشته و عامل اصلی رشد طلای داخل بوده است. تمام سکه ۲۶ درصد، نیم سکه ۳۷ درصد، ربع سکه ۴۲ درصد و طلای ۱۸ عیار ۲۳ درصد بازدهی ماهانه را به ثبت رساند که ربع سکه با عملکرد بسیار مطلوب، عقب ماندگی چند ماهه خود را جبران کرد. تمام سکه ۲۸ درصد و طلای ۱۸ عیار ۴ درصد حباب دارد که در بازه بلند مدت به سقف نزدیک شده است، اما در کوتاه مدت کاهش اندکی را مشاهده میکنیم.

شاخص صندوق‌های طلا در این یک ماه، از حمایت ۴ هزار و ۹۴۰ واحد با افزایش ۲۳ درصدی به ۶ هزار و ۵۸۰ واحد رسید که در حال حاضر، با کمی کاهش در محدوده ۶ هزار و ۶۲ واحد قرار دارد. ارزش بازار کل صندوق‌های طلا به ۲۰۷ همت رسیده است که نسبت به دوره‌های قبل، افزایش چشمگیری را شاهد هستیم و با توجه به شرایط اقتصاد کلان، تنش ها، روند صعودی اونس طلا و دلار آزاد به نظر میرسد ارزش بازار صندوق‌های طلا تا پایان سال ۱۴۰۴ به بیش از ۲۵۰ همت هم برسد! طبق برآورد ها، فرض ما از ارزش ذاتی تمام سکه ۱۶۰ میلیون تومان، دلار آزاد ۱۵۶ هزار تومان و اونس طلا ۳۳۰۰ دلار میباشد که قطعا بر روی قیمت صندوق‌ها تاثیر خواهد گذاشت.

حباب اسمی صندوق‌های طلا در زمان نگارش مقاله به صورت میانگین ۰.۵ درصد میباشد که عدد و رقم خاصی نیست و با یک نوسان کوچک، حباب کم و زیاد میشود؛ پس به همین خاطر زیاد بر روی حباب اسمی حساب باز نکنید! در واقع حباب اسمی به درد شناسایی نقطه مناسب خرید میخورد و یک سیگنال کمکی برای تحلیل تکنیکال و ارزش‌گذاری بنیادی محسوب میشود؛ اما حباب ذاتی ما را در مشخص کردن نقاط خروج و ارزش واقعی صندوق‌ها یاری میکند. صندوق‌های طلا جمعا ۷ هزار و ۴۳۰ میلیارد تومان ارزش معاملات دارند که با رشد طلا و افزایش تقاضا، نسبت تراکنش به ارزش صندوق‌ها کاهش یافته است که نشان میدهد گردش نقدینگی زیاد است.

صندوق عیار گروه مالی مفید با ارزش خالص دارایی ۶۵.۵ همت، بزرگ‌ترین صندوق طلای بورس میباشد که ۳.۱ همت ارزش معاملات دارد و با شاخص NVT حدودا ۲۱ واحد، یکی از نقد شونده‌ترین گزینه‌ها به حساب می‌آید. صندوق طلای لوتوس با ۴۱ همت و صندوق کهربا با ۲۰ همت ارزش خالص دارایی، در رتبه‌های دوم و سوم قرار میگیرند که به ترتیب، تامین سرمایه لوتوس و گروه مالی کاریزما مدیریت آن‌ها را بر عهده دارد. در میان ۱۳ صندوق طلا قدیمی که وجود دارد، نفیس با ۲.۵ همت و زرفام با ۳.۲ همت، کوچک‌ترین‌های گروه میباشند که به صورت میانگین زیر ۱۰۰ میلیارد تومان ارزش معاملات دارند.

صندوق زرافشان امید ایرانیان ۲۳.۳ درصد بازدهی ماهانه داشته است که تاپ گینر گروه میباشد و با محوریت سکه توانست عملکرد بهتری در کوتاه مدت داشته باشد. این صندوق ۳ درصد از حجم بازار صندوق طلا را در بر میگیرد و نقد شوندگی آن از لحاظ ارزش معاملات، عمق سفارشات، بازارگردانی و نسبت تراکنش به ارزش در اکثر مواقع کمتر از حد استاندارد بوده است! دو صندوق عیار و کهربا ۲۲.۶ درصد رشد قیمت را در یک ماه اخیر، تجربه کردند که هر دو تقریبا ۸۰ درصد شمش طلا در پرتفوی خود دارند و دوری از سکه با این حباب و هیجانات به نظر میرسد منطقی باشد. سه صندوق مثقال، زرافشان امید ایرانیان و زرفام بیش از ۳۰ درصد از سرمایه تحت مدیریت را به تمام سکه اختصاص داده‌اند که با توجه به حباب سکه و شمش، ریسک قیمت را کمی افزایش میدهد.

هادی بهرامی، پژوهشگر بازار سرمایه

اشتراک گذاری :
ارسال نظر