مصرف انرژی در کشور باید به یک دوم میزان کنونی برسد
نماینده شرکت بهینه سازی مصرف سوخت کشور گفت: بر اساس سند جدید چشم انداز، باید تا سال ١٤٢٧ مصرف انرژی در کشور را به یک دوم شرایط فعلی کاهش دهیم.
به گزارش بورس نیوز، ساسان کاظمی نژاد روز چهارشنبه در مراسم پایانی برنامه بهره وری انرژی در صنایع کلیدی کشور در محل سالن همایش های رایزن افزود: بر اساس قانون الگوی اصلاح مصرف باید تا افق ١٤٠٤ مصرف انرژی به یک دوم کاهش می یافت اما محقق نشد.
وی ادامه داد: اما چندی پیش بر زمان رسیدن به این هدف چند سال اضافه شد و قرار است تا سال ١٤٢٧ محقق شود.
کاظمی نژاد افزود: بر خلاف نظرها که بیشترین اتلاف انرژی در بخش نهایی یعنی مصرف کننده است ، بیشترین میزان هدررفت در مرحله تبدیل، انتقال و توزیع بوده است.
وی اظهار داشت: وقتی تلفات بالا می رود مجبوریم از منابع بیشتری استفاده کنیم و این یعنی دست اندازی به ذخایر نسل های اینده که باید مانع آن شویم.
کاظمی نژاد ادامه داد: مصرف نهایی انرژی در سال ١٣٩٥ هزار و ٣١٢ میلیون معادل بشکه نفت بوده است که ٢٤ درصد آن در بخش حمل و نقل، ٢٩،٣ در بخش خانگی ، ٥،٨ تحاری و ٢٤،٥٦در بخش صنعت و ٣،٩ در بخش کشاورزی بوده است.
وی تاکید کرد: مصرف انرژی در کشور بسیار بالا است و همه باید برای کاهش آن عزمی ملی داشته باشیم تا آن را با همان شدتی که بالا رفت، پایین بیاوریم.
به گفته نماینده شرکت بهینه سازی مصرف سوخت کشور، نسبت سرمایه گذاری در اکتشاف نسبت به تولید یک به سه است، اگر بتوانیم به فرایندها، تاسیسات و فرهنگ مصرف نگاه بهتری داشته باشیم می توانیم به توسعه پایدار برسیم و ذخایر را برای ایندگان حفظ کنیم.
وی افزود: برای رسیدن به توسعه پایدار ابزارهای زیادی لازم است که استفاده از انرژی یکی از آنها است البته باید مصرف به گونه ای باشد که علاوه بر رفع نیازها هدر نرود و حامعه را به سمت توسعه پایدار هدایت کند.
کاظمی نژاد تاکید کرد: البته چالش هایی در این مسیر وجود دارد که در دنیا به دغدغه تبدیل شده و مسیر تمام دنیا به سمت کاهش مصرف انرژی و رسیدن به توسعه پایدار است.
برنامه بهره وری انرژی در صنایع کلیدی با کمک مالی صندوق تسهیلات محیط زیست جهانی (GEF)، مشترکا توسط سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (UNIDO) و شرکت بهینهسازی مصرف سوخت کشور (IFCO) به عنوان همکار ملی پروژه و با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت، از سال 2012 تا 2018 در کشور اجرا شد.
این برنامه در راستای بخشی از وظایف یونیدو و همگام با اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد برای مقابله با تغییرات آب و هوایی و توسعه پایدار صنعتی، از طریق بهرهوری و صرفهجویی انرژی در صنایع بزرگ کشور به اجرا در آمد.
اخبار مرتبط
وزیر نفت در انتقاد به میزان مصرف انرژی در کشور گفت:
شدت مصرف وحشتناک انرژی/ پرتی مصرف سربالا زد وزیر نفت در انتقاد به میزان مصرف انرژی در کشور گفت:
شدت مصرف وحشتناک انرژی/ پرتی مصرف سربالا زد ارسال نظر
اخبار روز
خبرنامه