بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۰۵ آذر ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۱
معاون وزیر جهاد کشاورزی:

برنامه‌ای برای تولید محصولات تراریخته وجود ندارد

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: سخت‌گیرانه‌ترین پروتکل‌ها را در تولید و واردات محصولات تراریخته در وزارت جهاد کشاورزی به کار می‌گیریم و در داخل هم هنوز برنامه تولید وجود ندارد.
کد خبر : ۱۸۳۸۸۰
به گزارش بورس نیوز، کاظم خاوازی ، در پاسخ به اینکه موضع وزارت جهاد کشاورزی در باره محصولات تراریخته چیست؟ و آیا قرار است این محصولات در کشور تولید شود یا خیر؟، گفت: ما قانون ایمنی زیستی به عنوان یک قانون بالادستی در زمینه محصولات تراریخته داریم که مصوب مجلس شورای اسلامی است و چارچوب اندیشه و افکار کشور را برای ورود به محصولات دست ورزی شده ژنتیکی GMO یا همان تراریخته را کاملا ترسیم کرده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد: در بخش‌هایی از آیین‌نامه مرتبط با این قانون که در وزارت جهاد کشاورزی وجود دارد، سخت‌گیرانه‌ترین اتفاقات در آنها لحاظ شده و رویکرد ما این است که کشور نیازمند غذا نباشد و امنیت غذایی کاملا پایدار باشد و غذا در داخل کشور تأمین شود و در این مورد چیزی را که در کشورهای توسعه یافته مصرف نمی‌شود، تولید نخواهیم کرد و با سخت‌گیرانه‌ترین پروتکل‌ها این امر رعایت می‌شود.

خاوازی گفت: آزمایشگاه‌های بسیار دقیقی هم در وزارت بهداشت و هم در وزارت جهاد کشاورزی وجود دارد که  همه محصولات تراریخته می‌تواند به راحتی ردیابی و کنترل شود و مردم خیالشان راحت باشد که غذای کاملا سالم و عاری از هرگونه مشکل را خواهند داشت.

*تولید محصول تراریخته در کشور وجود ندارد

وی در پاسخ به اینکه آیا قرار است در کشور محصولات تراریخته تولید شود؟ گفت: نه خیر، در کشور چیزی به عنوان تولید GMO  در بدنه وزارت جهاد کشاورزی وجود ندارد.

رئیس سازمان تحقیقات،‌آموزش و ترویج کشاورزی در پاسخ به این که آیا برنامه‌ای برای تولید محصولات تراریخته در آینده دارید؟ گفت: بحث ما به تولید نرسیده و همه چیز در شرایط آزمایشگاهی است و قوانین ایمنی زیستی به ما اجازه داده که در تمام زمینه‌های مربوط به تراریخته تحقیق انجام بدهیم و این تحقیق ادامه دارد و اول هم با گیاهانی شروع خواهیم کرد که این گیاهان هیچ گونه مصرف خوراکی برای مردم نداشته باشد و این قوانین هم در مورد آنها رعایت شده باشد.

*سختگیرانه‌ترین پروتکل‌ها را در تولید و واردات محصولات تراریخته داریم

از خاوازی سؤال شد که تحقیقاتی که انجام شده، حاکی از بیماری‌زا بودن محصولات تراریخته است و حتی استاد دانشگاه اروپایی پارما هم در همایش جهاد کشاورزی اعلام کرد، خوردن محصولات تراریخته حتی برای دام هم مناسب نیست، گفت: مباحث علمی در مورد هر موضوعی اتفاق می‌افتد،‌ مثلا در مورد مصرف کود، مصرف سم، کیفیت آنها، مباحثی هستند و زمانی که نظر متخصصان را جمع می‌کنید، آرای مختلفی وجود دارد که می‌تواند در مورد هر موضوعی وجود داشته باشد،‌ اما آنچه‌که ما می‌توانیم خیال مردم را راحت کنیم، این است که ما سخت‌گیرانه‌ترین پروتکل‌ها را در تولید و واردات محصولات تراریخته در وزارت جهاد کشاورزی به کار می‌گیریم و در داخل هم هنوز برنامه تولید وجود ندارد.

در پاسخ به اهمیت کتاب و کتابخوانی در پیشبرد برنامه‌های کشاورزی و بهبود وضعیت کشاورزان گفت: عاملی که می‌تواند باعث تغییر رفتار در بهره‌برداران شود و دانش آنها را ارتقا داده و عملکرد تولید در واحد سطح را بیشتر کند، این است که محتوا خیلی سریع‌تر به مزرعه انتقال پیدا کند و در این میان کتاب می‌تواند نقش بسیار مهمی داشته باشد و وزارت جهاد کشاورزی تلاش جدی برای انتقال دانش و تکنولوژی به مزرعه انجام می‌دهد.

خاوازی گفت: وزارت جهاد کشاورزی می‌خواهد تجربیات سال‌ها کارشناسان را در قالب کتاب و نشریه منتشر کند تا بهره‌برداران و کشاورزان از آن به خوبی استفاده کنند. سالانه صد عنوان کتاب و نشریه تنها در سازمان تات رونمایی می‌شود و به مراکز جهاد معرفی می‌شود تا دانش بهره‌برداران در این زمینه بیشتر شود. همچنین زمینه را فراهم کردیم تا پژوهشگران با ذوق بیشتری به این مسئله بپیوندند.

*فضای مجازی را می‌توان هدایت کرد و بهره برداری درست انجام داد

معاون وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به اینکه آیا شبکه‌های مجازی که طی سال‌های گذشته توسعه بیشتری یافته در بهبود وضعیت کشاورزی تأثیر مثبت دارد، گفت: اینها فناوری‌های نو هستند و در چارچوب اهداف خودمان یعنی افزایش دانش بهره‌برداران باید به کار بگیریم و آنها را بومی‌سازی کنیم. یکی از گام‌هایی که خودمان در فضای مجازی برداشتیم این است که کلیه کتاب‌های فنی وزارتخانه و سازمان تات را در قالب «تالار ترویج، دانش و فنون کشاورزی» تشکیل دادیم و همه بهره‌برداران و اساتید کشاورزی می‌توانند به رایگان تمام مباحث فنی و کلیدی که در مزرعه نیاز دارند، رایگان دانلود و استفاده کنند، بنابراین فضای مجازی ذاتا بد نیست و هدایت آن به سمت اهداف بخش کشاورزی می‌تواند بسیار مفید باشد.
اشتراک گذاری :
اخبار مرتبط
بحران آب به عنوان یک مساله جدی مطرح شد؛
کشاورزی، قربانی صنایع آب‌بر
قائم مقام معاونت بازرگانی داخلی شرکت بازرگانی دولتی ایران خبر داد:
شروع فعالیت سامانه فروش آرد سایر مصارف از دی ماه۹۷
رئیس سازمان برنامه وبودجه عنوان کرد:
اختصاص بیش از ۱۸هزار میلیارد تومان به بخش کشاورزی
آخرین قیمت مصوب فروش برنج هندی و پاکستانی نشان می‌دهد؛
میانگین قیمت برنج بالاتر از نرخ‌های مصوب
ارسال نظر