بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۹
با ورود ظرفیت خالی پتروشیمی اروند در مدار رقم خورد؛

افزودن ۲۵۰ هزار تن به سبد تولید صنعت پتروشیمی

بخشی از ظرفیت خالی پتروشیمی اروند وارد مدار شده که با این اقدام ۲۵۰ هزار تن در سال به سبد تولید صنعت پتروشیمی کشور افزوده شد.
کد خبر : ۲۱۶۷۲۰
 
افزودن ۲۵۰ هزار تن به سبد تولید صنعت پتروشیمی
 
به گزارش خبرنگار بورس‌نیوز، حسن نشان زاده،مدیرعامل پتروشیمی اروند ضمن بیان اینکه این شرکت یکی از بزرگترین زنجیره‌های کلر در دنیاست اظهار کرد: اروند نقش حدود یک درصدی کلر در سطح جهانی را داشته و از ۵۷ درصد سهم صنعت پی وی سی خاورمیانه نزدیک به ۲۸ درصد این سهم متعلق به پتروشیمی اروند است.

وی ادامه داد: این مجتمع علاوه بر تأمین زنجیره کلر، در حال حاضر تأمین کلر زنجیره پی وی سی بندر امام و غدیر را نیز  عهده دار است، علاوه بر آن در تولید ایزوسیانات‌ها و پلی کربنات‌های شرکت کارون و خوزستان سهیم است.

وی با اشاره به تولید محصول مهم کاستیک این شرکت  که در صنایعی، چون نفت، گاز، شوینده‌ها، آلومینیوم، سیمان و بسیاری از صنایع دیگر نقش دارد، تصریح کرد: با تولید این محصول از حدود هشت سال پیش در اروند، ایران که پیش از این نیاز کاستیک خود را با واردات رفع می‌کرد تبدیل به یکی از کشور‌های صادرکننده کاستیک شد.

نشان‌زاده افزود: علیرغم شروع مشکل کرونا که از اسفند ماه در کشور حادث شد، با توجه به برنامه‌ریزی انجام شده و حمایت هلدینگ خلیج فارس و تجارت صنعت و البته تلاش‌های شبانه‌روزی و مجاهدت همکارانم در پتروشیمی اروند سال ۹۹ را با ۱۱ درصد افزایش تولید نسبت به فروردین سال ۹۸ آغاز کرد و همین موضوع باعث شد عنوان رتبه اول عرضه کننده محصولات پتروشیمی در بورس کالا و چهارمین شرکت از نظر ارزش آوری در بورس کالا در این مدت را از آن خود کند.

مدیرعامل پتروشیمی اروند با اشاره با اینکه پروژه اروند یکی از پروژه‌های پایانی شرکت ملی صنایع پتروشیمی پیش از واگذاری به بخش خصوصی بود، گفت: مدت زمان ۱۰ ساله برای راه‌اندازی این پروژه باعث شد که بخشی از مشکلات زمان راه‌اندازی به این مجتمع منتقل شود که از یکسال گذشته با حمایت مدیریت هلدینگ و واحد‌های ستادی اقدام به تغییر در ساختار کلی سیستم و اصلاح بنیادین ساختار شرکت برای رفع این مشکلات کردیم.

وی ادامه داد: در این مدت برنامه‌ریزی‌هایی برای واحد استراتژیک کلرآلکالی انجام شده و توانستیم با سه منبع خارجی و یک منبع داخلی که از شرکت‌های دانش بنیان بود در رابطه با تأمین آند و کاتد‌ها که از تجهیزات اصلی این واحد است مذاکرات خوبی انجام دهیم.

نشان زاده خاطرنشان کرد:  نتیجه این مذاکرات، رسیدن به یک ثبات و پایداری نسبی در این واحد بود. علاوه بر اقدامات انجام شده راه اندازی دو عدد الکترولایزر که نزدیک ۹ درصد ظرفیت اسمی واحد کلر را تشکیل می‌داد بدون حضور صاحب لایسنسور و در شرایط سخت کرونا با استفاده از نیرو‌های جوان و خلاق داخل مجتمع در اوایل اسفند ماه انجام شد که با راه اندازی آن‌ها ۲۵۰ هزار تن در سال به سبد صنعت پتروشیمی در سه شرکت پتروشیمی بندر امام، غدیر و اروند است.

وی با اشاره به نامگذاری سال ۹۹ به نام جهش تولید توسط رهبر انقلاب، اظهار داشت: اولین قدم برای جهش تولید را با افزایش تولید در فروردین ماه برداشتیم و گام مهم بعدی رسیدن به ظرفیت اسمی در واحد‌های عملیاتی است. همچنین با اقداماتی که در جهت اصلاح فرآیند واحد‌های پی وی سی انجام دادیم توانستیم سال گذشته برای اولین بار رکورد ۳۱۰ هزار تن تولید این محصول را ثبت کنیم.

وی تاکید کرد: برنامه افزایش ظرفیت کارخانه اس پی وی سی با استفاده از توانمندی‌های شرکت‌های دانشگاهی و دانش بنیان در دستور کار ما قرار دارد که امیدواریم تا پایان سال این افزایش ظرفیت را بدون نیاز به نصب تجهیزات جدید به میزان ده درصد داشته باشیم. در همین راستا در جهت مدیریت بهینه منابع آب پروژه مهم آب سنتریت را در دستور کار قراردادیم که با راه اندازی این پروژه حداقل کاهش ۵۰ درصدی آب مصرفی را خواهیم داشت.

نشان زاده در خصوص حجم تولید پی‌وی‌سی و گرید‌های جدید این محصول گفت که علاوه بر تولید اس پی وی سی این مجتمع که سهم ۴۵ درصدی بازار ایران را دارد محصول استراتژیک‌ای پی وی سی که  مورد استفاده صنعت  کیف، کفش و چرم است در این شرکت تولید می‌شود. با توجه به نیاز مصرف‌کننده داخلی، گرید‌های جدیدی را در دست تولید داریم و تلاش ما در کارگروه پی‌وی‌سی این است که نیاز صد در صد داخلی را تأمین کنیم، همچنین از اول اردیبهشت بر اساس نیاز بازار تولید گرید ۶۶ که یکی از گرید‌های مورد نیاز صنعت کیف و کفش و چرم است را آغاز کردیم. هدف ما در سال ۹۹ ظرفیت اسمی واحد پی وی سی و تولید حداقل ۸۰ درصدی واحد‌ای پی وی سی است.

مدیرعامل پتروشیمی اروند درباره ورود این شرکت به بازار سرمایه اظهار داشت: ساختار مالی شرکت را با افزایش سرمایه در سال ۹۸، و همچنین تعیین تکلیف بدهی‌های ارزی که از زمان پروژه به جا مانده بود اصلاح  شد که این اقدامات باعث شفاف سازی صورت‌های مالی شرکت شده است.

وی تصریح کرد: فرآیند ورود شرکت اروند به بورس آغاز شده و با اصلاح فرایند‌های مالی و همچنین اقدامات لازم که در این‌باره داشتیم و همچنین جلسات برگزار شده، امیدواریم حتی قبل از برگزاری مجمع به بورس وارد شویم، اما اگر چنین امکانی فراهم نشود ورود ما به بازار سرمایه حداکثر تا پایان شهریور اتفاق خواهد افتاد.

نشان‌زاده همچنین از افزایش ۵۰ درصدی سود شرکت در مقایسه با سال ۹۷ خبر داد و درباره نحوه تأمین مالی شرکت نیز گفت: با سودآوری، تعیین تکلیف بدهی ارزی و استقبالی که از بازار سرمایه شاهد هستیم، امیدواریم بتوانیم برنامه‌های توسعه‌ای شرکت را از این طریق تأمین مالی کنیم.

اشتراک گذاری :
ارسال نظر